*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Φεβρουαρίου

Στη δημοσιότητα όλο το πρόγραμμα της Θρακικής Σκηνής στο Καρναβάλι 2020-Σε ποιό αίτημα δεν απάντησαν Φένια Τσαγκάλα-Ηλίας Ασκαρίδης!

09 Φεβρουαρίου
*Πάρτε κυρία Φένια και κύριε Ηλία Ασκαρίδη το μοντέλο-βασίλισσα και δώστε μας την εκλεγμένη Πριγκίπισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2020. Είναι τόσο απλό!



 *Την κατασκευή Γόνδολας με δικό της Τεχνίτη ζήτησε η Θρακική Σκηνή, αλλά και την εκλογή της Πριγκίπισσας του Καρναβαλιού!!! Αλλά Φένια Τσαγκάλα (δήλωσε οτι δεν γνώριζε..) και Ηλίας Ασκαρίδης δεν απάντησαν καν! Στήνοντας με ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο την εξέδρα της πλατείας!
 
Με Γιώτα Χατζηθεοδώρου στο ρόλο του "Κολλητήρι"  και σούπερ σταρ τον Τάσο Μπουγά αλλά κι ένα "νούμερο"που ήταν να ανέβει  σε παλιότερη επιθεώρηση αλλά δεν...ανέβηκε ποτέ κι αφορά τον διάδοχο του ...URI Tsepel , η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 παρουσιάζει το Πικαντίλι Νο 4- Εραστές Ονείρου και ετοιμάζει το μεγάλο ΜΠΑΜ του φετινού Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, διοργανώνοντας συνολικά 5 ξεχωριστές εκδηλώσεις!!! Με τη συμμετοχή περίπου 30 καλλιτεχνών!!!  Στην παράσταση κάνει μάλιστα πρεμιέρα και η πανέμορφη Ελισσάβετ Δερέ αλλά και πέντε νέοι ηθοποιοί.

 

Δείτε όλο το πρόγραμμα που κατέθεσε στο Κέντρο Πολιτισμού η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΞΑΝΘΗΣ παρά τον "πόλεμο" που δέχεται απο την σημερινή διοίκηση!
1.CARINGAL CLUB
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Viva Venetia, Viva Μυστήριο: Μάτια ερμητικά κλειστά!


Η επιτάφια ονειροφαντασία, το μυστήριο, το άγνωστο, οι στιγμές χωρίς όρια.
Το θέμα μας εμπνευσμένο από το όνειρο και τη μαγεία και κυρίως τον στόχο μας, το Ξανθιώτικοκαρναβάλι να γίνει το ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ που θα ξεπεράσει τα όρια της χώραςμας. Η ιστορία μας, εμπνευσμένη από το καρναβάλι της Βενετίας. Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ πουκρύβεται πίσω από μια μάσκα…το αίνιγμα που μπορεί να κρύβουν δυομάτια….ερμητικά κλειστά! Η φαντασία όταν ξεπερνάει το όνειρο
ΤΙΜΗ ΣΤΟΛΗΣ: 40 ΕΥΡΩ
Τιμή στολής γιατους μικρούς: Κατόπιν παραγγελίας
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Τόρης Παπαδήμας (6971616615 και 6989593404), Σταύρος Μωραϊτης (2541026344-κινητό 6940902745)
2.ΘΕΑΤΡΟ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 8 το βράδυ
Πικαντίλι 4-Εραστές ονείρου
 

*Η μεγαλύτερη μουσική επιθεώρηση της τελευταίας 20ετίας σε κείμενα του Πάνου Παπαδόπουλου.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάνος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης-Μουσική Επιμέλεια: ΔημήτρηςΠετρόπουλος.
ΓΚΕΣΤ ΣΤΑΡ: Ο Πλανητάρχης Τάσος Μπουγάς με την ορχήστρα του.
STORY: Έρωτες, ίντριγκες, ζήλειες, πάθη κι όλα αυτά…καταλήγουν στο Πικαντίλι.Μικρές ιστοριούλες της ζωής με τον «Πλανητάρχη» να θυμίζει τις εποχές που τα μπουζούκια εκτός από λατρεία και χορό, ήταν η πλέον αυθεντική έκφραση της ζωής.
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Γιώργος Καρυπίδης, Μίνα Μπάτζιου, Αντώνης Χειμωνίδης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Μαρία Παπαγιαννάκι (ρεμπέτικο), Στεφανίδης Στέλιος. 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Σταύρος Μωραϊτης, Ιπποκράτης Γαλάτης,Γιώτα Χατζηθεοδώρου, Χρήστος Μαγγίρας, Δέσποινα Χατζοπούλου, Γιάννης Κυριάκογλου, Ελισσάβετ Δερέ, Μπάμπης Κυρκούσης. Δημήτρης Χατζηευστρατίου,, Αναστασία Πασαλή, ΓιώργοςΚαρυπίδης,. Στελίνα Σπανίδου, Παράσχος Ευστρατίου,  Αντώνης Χειμωνίδης, Τούλα Ζαχαριάδου, Κυριάκος  Κεσίσογλου, …… Στεφανίδης.
*Γκεστ σταρ: Μουσικό συγκρότημα "Ντιρινταχτα" με Ανδρέας Μυγδαλας, πλήκτρα, Γιάννης Γαβριηλίδης μπουζούκι, Σώτος Πανταζίδης κρουστά, Φίλιππος Δομνιδης τραγούδι, Μίνα Μπάτζιου, τραγούδι Μίνα Παπαγιαννάκη!
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Πετρόπουλος-Σταύρος Μωραϊτης
……

3.ΘΕΑΤΡΟ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ώρα 20.00 ή ΞΑΝΘΙΠΠΗ ρέστωραν
ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Γ.ΚΑΡΥΠΙΔΗ-Αντ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ 




Συνταγές ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΗΤΑΤΟ Ξάνθης με τη συνεργασία της οινοποιίας Βουρβουκέλη, του ζαχαροπλαστείου ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Το λάδι είναι της Ξανθιώτικης εταιρείας ΒΙΣΤΩΝΕΣ, όλα  τα προϊόντα είναι τοπικά.
*Παρουσίαση βιβλίου Στέλιου Αρσενίου «Οδός  Σαραγλί».
Παρουσίαση: Μαρία Παπαδοπούλου
Είσοδος ελεύθερη για όλους

4.ΘΕΑΤΡΟ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΩΡΑ 16.00 Ελληνάδικο Κύτταρο!!! 
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΛΝΤΑΦΑΝ


ΩΡΑ 16.00 «ΚΥΤΤΑΡΟ» Ελληνάδικο (απέναντι από την Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης)
Το Carnival club της Θρακικής Σκηνής με την συνεργασία του ΚΥΤΤΑΡΟΥ, του πρώτου ελληνάδικου της Περιφέρειας καλεί μικρούς και μεγάλους στο μεγαλύτερο ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΛΤΑΦΑΝ του ΞανθιώτικουΚαρναβαλιού 2020 που διοργανώνεται με τη συνεργασία και του  Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.,

Μουσική επιμέλεια: Τόρης Παπαδήμας.
Δωρεάν αναψυκτικά και γλυκά σε όλα τα παιδάκια.
Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ 
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΦΕΝΙΑ ΤΣΑΓΚΑΛΑ-ΗΛΙΑΣ ΑΣΚΑΡΙΔΗΣ!!!
5.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΡΜΑΤΟΣ«ΓΟΝΔΟΛΑ»-ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2020
Ξάνθη 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Πρόεδρο και Δ.Σ.
Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης 
Επιθυμούμε να μας δώσετε την δυνατότητα κατασκευής άρματος για τις ανάγκες του θέματός μας που θα είναι μια «ΓΟΝΔΟΛΑ» και εκλογής της Πριγκίπισσας του Καρναβαλιού που θα οργανώσουμε με ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συλλόγων. Άλλωστε η ιδέα της εκλογής Βασίλισσας του Καρναβαλιού κατατέθηκε για πρώτη φορά από τον τότε εκπρόσωπο και ιδρυτικό μας μέλος δημοτικό σύμβουλο  Ιπποκράτη Καμαρίδη που αποδέχτηκε ο πρώην Πρόεδρος Πασχάλης  Λύρατζης και έκανε Πανελλήνια γνωστή τη Ξάνθη.
Το άρμα θα επιμεληθεί ο σκηνογράφος μας Σταύρος Μωραϊτης, ζητάμε μόνο τ αυλικά κατασκευής του. Στο άρμα θα  είναι η «Πριγκίπισσα του Καρναβαλιού» που θα εκλεγεί με διαδικασία εκλογής είτε από εκπροσώπους συλλόγων, είτε από Καλλιτεχνική Επιτροπή, μετά την κατάργηση του θεσμού από τον σημερινό  Πρόεδρο και την αντικατάστασή της με Πριγκίπισσα.
Στα πρότυπα του Πατρινού Καρναβαλιού, γιατί ο θεσμός  για να πάει μπροστά, χρειάζεται πρώτα να στηριχθούν  τα θετικά που ήδη υπάρχουν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »