*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Οκτωβρίου

Ο προβλέψιμος Giannis Σιδηρόποιυλος, ο Τσέπελης και οι μονώσεις. Συνάντηση Ευριπίδη με πυροσβέστες..

17 Οκτωβρίου
Σε λίγο Κατερίνα μου Σταυρακάρας και Σάββας θα μου πουν 
ότι εκτελώ και… «χρέη»… αναπληρωτή διευθυντή Δήμου Ξάνθης!
……………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Με πραξικοπηματικού τύπου πολιτικές διεργασίες και αυθαίρετες νομικές ερμηνείες, καταργώντας κάθε έννοια λειτουργίας συλλογικού οργάνου διοίκησης, αγνόησε το 75% των πολιτών … Παρασυρόμενος βέβαια και καθοδηγούμενος από όλους εκείνους τους συνεργάτες του που στο πολιτικό τους DNA   έχουν μόνο ένα βασικό συστατικό: την αγάπη τους για την καρέκλα και την εξουσία.
(Από την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων Σάββα Μελισσόπουλου και Γιώργου Χατζηθεοδώρου)
-Άρχισαν τα όργανα για τον Φανουράκη και τον Μπούτο…; Και όχι μόνο…
……………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Εκστασιασμένοι τινές εξ ημών και εξ υμών, τις μεταμεσονυκτίου 15ης του Οκτώβρη, από την πρόοδο του Παλαιοκαίνου αντιτάξτε σεβαστοί εξ υμών.
Πρότυπα και συμπεριφορές μετα-αποικιακών κοινωνιών…
Σας το ξαναλέω, αδελφούληδες… τα μπερδέψατε τα φάκελα και τα Φάσκελα.
Σωτηρία δεν υπάρχει.
(Από το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ μας Μιχάλης Σπανίδης για την συνεδρίαση της «ιστορικής» Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019)
 -Ή άλλως… ο σώζων εαυτόν σωθείτω;

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Διάφορα κυκλοφορούν στη «πιάτσα» και δεν έχω λόγους να μην τα πιστεύω…!
Όπως η δίκη που έχει μετά από προσφυγή συναδέλφου του τον Νοέμβριο (στον Άρειο Πάγο…) ο Νομικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης Θωμάς Ξανθόπουλος για τη θέση του στο Δήμο Ξάνθης και αυτό τον έχει αναγκάσει και σε…πρόσκαιρους συμβιβασμούς; Ο ίδιος μόνο ξέρει…!
…….
*Ποιος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την κοινή ανακοίνωση (και συνεργασία…), των δυο δημοτικών παρατάξεων Σάββα Μελισσοπουλου και Γιώργου Χατζηθεοδώρου στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης;
Μα ο πρώην υπάλληλος του Στάθη Γιαννακίδη…Giannis  Σιδηρόπουλος!
……
*Ως συνήθως… προβλέψιμος! Χωρίς βέβαια να χρεώνεται  ο πρώην Υφυπουργός και την πρακτική του αυτή, αφού χρόνια έτσι λειτουργεί ο συγκεκριμένος επαγγελματίας δημοσιογράφος…).
……
*Βλέπετε ο Τσέπελης επί χρόνια στήριζε τον συγκεκριμένο κύριο (όπως και τον αδελφό του βέβαια με τις μονώσεις….), την περίοδο που ήταν  Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΞ! Οπότε και ο νοών νοείτω…
-Καλές οι αριστερές… ιδέες αλλά εδώ μιλάμε και επιχειρηματικά και επαγγελματικά συμφέροντα εκτός από τα δημοσιογραφικά….
*Τίτλος του Γιάννη Σιδηρόπουλου για την κοινή ανακοίνωση των δυο παρατάξεων;
«Κριτική για την κατανομή των θέσεων στα Νομικά Πρόσωπα…».
-Από όλο το περιεχόμενο δηλαδή της ανακοίνωσης, μόνο αυτό… είδε;!!!;
……
*Ποιος μπήκε πλέον για τα καλά στο κάδρο της αντιπολίτευσης; Μα ο ασκών… «ΧΡΕΗ» υπερδημάρχου, Προέδρου δημοτικού συμβουλίου, Νομικού Συμβούλου Μανώλης Φανουράκης!
-Συμπέρασμα; Πλέον δεν τον αντέχει τον Εμμανουήλ ούτε ο… Σταυρακάρας!
(σ.σ. Κι είναι ακόμη η αρχή…).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Ζητήματα κτηριακών υποδομών, στελέχωσης και σύγχρονου εξοπλισμού έθεσαν οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών στον Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδη, ζητώντας τη στήριξη του για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο της Κομοτηνής, ώστε να αξιοποιηθεί από το δήμο το συγκεκριμένο οικόπεδο, αλλά να καλύψει και η Πυροσβεστική τις πάγιες κτηριακές της ανάγκες.
Υπέβαλαν σχετικό υπόμνημα, ζητώντας την διαμεσολάβηση του στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανταποκρίθηκε μια και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να προωθήσει αντίστοιχα ζητήματα και ζήτησε να συντονιστούν οι ενέργειες όλων των φορέων, ώστε να έχουμε γρήγορα θετικά αποτελέσματα.

8,5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για καινούργιο εξοπλισμό
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 8.531.160 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα προκειμένου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να προμηθευτεί καινούργιο επιστημονικό, εργαστηριακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επιστημονικά όργανα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές συσκευές και λογισμικό, εποπτικά μέσα διδασκαλίας καθώς και έπιπλα για αίθουσες, αμφιθέατρα και εργαστήρια. Οι νέες αυτές προμήθειες θα καλύψουν ανάγκες σε Σχολές, Τμήματα, Βιβλιοθήκες καθώς και στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος μετέβη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Φώτη Μάρη και κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε: «Πιστεύω βαθιά ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας με τρόπο ουσιαστικό. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στέκεται δίπλα στο Πανεπιστήμιο και είναι αρωγός στις προσπάθειές του για περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »