*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Σεπτεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Έκθεση Πινάκων στην ΛΑΦ Ξάνθης από το Δ΄.Σ.Σ.

27 Σεπτεμβρίου
Το ΚΚΕ παρουσιάζει σήμερα την «Κόκκινη Ξάνθη 
του Μεσοπολέμου» στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης
Εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ “Η κόκκινη Ξάνθη του Μεσοπολέμου, οργανώνεται αύριο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα χρονολόγιο του ταξικού εργατικού κινήματος για την επιρροή του ΚΚΕ στην Ξάνθη στο Μεσοπόλεμο.
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Η εκδήλωση γίνεται το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στις 19.00 στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης.

Έκθεση Πινάκων στην ΛΑΦ Ξάνθης από το Δ΄.Σ.Σ.
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της Ξάνθης, θα λειτουργήσει από Δευτέρα 30 Σεπ 19 έως Παρασκευή 04 Οκτ 19 στην ΛΑΦ Ξάνθης, Έκθεση Πινάκων με θέμα: «Η Ευζωνική Στολή - Η Ιστορική Διαδρομή της».
Η Έκθεση περιλαμβάνει 40 έργα του ζωγράφου Γιάννη Μυλωνά», καθώς και στατική παρουσία άοπλων Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και θα λειτουργεί κατά τις ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00, εκτός από την Παρασκευή 04 Οκτ 19, που θα λειτουργήσει από 09:00 έως 14:00.         
Η Έκθεση είναι μια συνδιοργάνωση του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Δ΄Σώματος Στρατού και του Δήμου Ξάνθης .
Τα εγκαίνια για την υπόψη Έκθεση θα τελεστούν την Τετάρτη 02 Οκτ 19 και ώρα 18:00 και θα παρευρεθούν οι θρησκευτικές, στρατιωτικές, πολιτικές και λοιπές αρχές της πόλης της Ξάνθης.

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους 
το Σαββατοκύριακο 28 και 29-09-2019
Το Σαββατοκύριακο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους) η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.
Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους.
Επίσης καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, οι επετειακές και βάσει διεθνών συμβάσεων ημερομηνίες – η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους) -, και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).

Γιορτή Πουλιών 2019 στη Δαδιά, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, ανταποκρίνεται και φέτος στο κάλεσμα της BirdLife International και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και σας προσκαλεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019!
Η γιορτή έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Δάσος της Δαδιάς, που μεταξύ άλλων η παρατήρηση πουλιών περιλαμβάνει περιήγηση στο ποτάμι, δραστηριότητες για παιδιά & προβολή ντοκιμαντέρ.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης 
καλεί εθελοντές για εθελοντική απασχόληση
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης καλεί εθελοντές για εθελοντική απασχόληση με ελεύθερο ωράριο.
Οι θέσεις ελεύθερης απασχόλησης είναι οι εξής:
Γραμματεία (χρήση Η/Υ)
Προγραμματιστής υπολογιστών
Βιβλιοθηκάριος
Εικαστικός
Οργανωτής ενημερωτικών δράσεων
Για όλες τις ειδικότητες παρέχεται έγκυρο πιστοποιητικό πρακτικής άσκησης.
Επικοινώνησε με το γραφείο μας καθημερινές και αργίες, πρωί - απόγευμα. Τηλέφωνο Συλλόγου 25510-20478».

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα με θέμα 
«Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα»
Το Τμήμα των Θυγατέρων της Πηνελόπης Αλεξανδρούπολης ΕΥΡΥΔΙΚΗ D 427 και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD Hellas, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αλεξανδρούπολη, ημερίδα με θέμα «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ): Μια πρόκληση στην καθημερινότητα».
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης - Ωδείο Φαέθων (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).

Η είσοδος και η παρακολούθηση της ημερίδας και η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »