*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Νοεμβρίου

See Through Στα δικαστήρια γιατρός και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Ξάνθης-Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

16 Νοεμβρίου
Μεγάλη κοσμοσυρροή την Τετάρτη το βράδυ στο Elisso Hotel για την παρουσίαση των βιβλίων του Ζήση Κατσαρίκα! (Μπορεί κάποιο κόμμα να σημειώσει τέτοια κοσμοσυρροή;)
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Το επεισόδιο γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με νοσηλεύτριες που τον κατήγγειλαν με δημόσια ανακοίνωση δεν έχει τελειωμό, καθώς ο πρώτος κατέφυγε στην δικαιοσύνη και οι δεύτερες θα πρέπει να απολογηθούν στην μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους.
…..
*Ρεπόρτο σε τοπικό Μέσον δίνει ο κολλητός μου ο Λύρατζης, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Φανουράκη στον Σταύρο Βλαχόπουλο.
-Τον διαμορφωτή κοινής γνώμης Σταύρο Καρυπίδη να εννοεί (σ.σ. Κολλητό και των δυο από την εποχή που ανακάλυπτε τα χούγια ορισμένων…), ή τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο; Ειλικρινά έχω μπερδευτεί!
……
*Και βέβαια δικαίωμα του Λύρατζη είναι να δίνει ρεπόρτο όπου θέλει, δυστυχώς όμως για μας, χάσαμε τον επί χρόνια άριστο ρεπόρτερ μας Μανώλη Φανουράκη… Κι αυτό από τη μια μας λυπεί κι από την άλλη, πρέπει απαραιτήτως να βρούμε κάποιον το ίδιο ικανό να τον αντικαταστήσουμε.
……
*Η είδηση; Ο γνωστός συνδικαλιστής Μπάμπης Ευστρατίου, στηρίζει και δυνατά μάλιστα, την υποψηφιότητα του Ανεξάρτητου Υποψήφιου Δήμαρχου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη και φυσικά και την υποψηφιότητα του Θανάση Γαλανόπουλου με το ψηφοδέλτιό του.
-Κύριε Φανουράκη… μήπως στο τέλος θα πας κι εσύ με τον Λύρατζη, ή θα συνεχίσεις ως… λαγός του Δημαρχόπουλου! Και γι’ αυτό βάλει τον τελευταίο καιρό κατά του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού; Μήπως βρίσκεσαι και πάλι σε… πανικό;
……
*Ποδοσφαιρικό. Ντεμπούτο με την νέα του ομάδα τον Άρη Αβάτου πραγματοποίησε χθες ο πανύψηλος τερματοφύλακας Θόδωρος Αθανασίου! Και σ’ ανώτερα!
……
*Νοσταλγία για τον Ιπποκράτη Γαλάτη η τηλεόραση! Το εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος το βράδυ της Τετάρτης σε πηγαδάκι στο Elisso Hotel μετά την εκδήλωση του Ζήση Κατσαρίκα παρόντος και του Πάνου Παπαδόπουλου. Οπότε αναμένονται εξελίξεις.
……
*Ο ποδηλατικός σύλλογος «Η Δόξα Σταυρούπολη Ξάνθης» διοργανώνει πεζοπορία στην κορυφή Αυγό. Ξεκινάμε στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 18/11/18 από την Ξανθίππη με στόχο την κορυφή Αυγό και παραπλεύρως μονοπάτια. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι οι φίλοι και μέλη του συλλόγου καθώς και φίλοι αυτών. Φροντίστε τα απαραίτητα μαζί σας (σακίδιο, νερό μπανάνα σνακ μπάρα .κτλ ).  Η πεζοπορία αναβάλετε αν βρέχει φυσικά.

Διακοπή κυκλοφορίας στην 28ης Οκτωβρίου 19 & 21 Νοεμβρίου για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, καθώς και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας, που αφορούν στην τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διακόσμου στην πόλη μας. Για τον λόγο αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στο ανωτέρω τμήμα της οδού.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 2.432 δικαιούχων 
προνοιακών επιδομάτων στην Ξάνθη
Ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους 2.432 δικαιούχους στην Ξάνθη. Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς αφορά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2018 και πραγματοποιείται μέσω των Διατραπεζικών Συστημάτων (ΔΙΑΣ) Α.Ε.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης ενεργοποίησαν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους.

70χρονος πυροβόλησε με αεροβόλο 20χρονο σε χωριό της Ξάνθης
Συνελήφθη την Τετάρτη 14-11-2018 το πρωί, σε χωριό της  Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 70χρονος ημεδαπός, διότι απογευματινές ώρες της 13-11-2018, ευρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο κατά 20χρονου ημεδαπού, που βρισκόταν έξωθεν παρακείμενου καταστήματος, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο και 50 μεταλλικές βολίδες αεροβόλου, ενώ στο χώρο του συμβάντος βρέθηκε ακόμη μία μεταλλική βολίδα αεροβόλου, η οποία επίσης κατασχέθηκε.

Ο TAP χάρισε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ένα απορριμματοφόρο
Με ένα απορριμματοφόρο επιπλέον εξοπλίστηκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατόπιν σχετικής δωρεάς του Διαδραστικούς Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP.
Η προσφορά του οχήματος είναι μέρος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Αγωγού ΤΑΡ.
Το απορριμματοφόρο ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τις ανάγκες της υπηρεσίας Καθαριότητας η οποία μάλιστα θα ενισχυθεί με ένα ακόμη όχημα που θα αγοραστεί με δαπάνη του Δήμου.
Η παραλαβή του οχήματος του ΤΑΡ έγινε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκη και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε Βουλγαρία ή Τουρκία το νέο εργοστάσιο της Skoda
Σημαντικές αλλαγές στην παραγωγή των εργοστασίων δρομολογεί ο όμιλος VW, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεταφορά του Passat στην Τσεχία και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων σε Βουλγαρία ή Τουρκία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», τα ανώτερα στελέχη του Group εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μεταφοράς της παραγωγής του Passat στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny της Τσεχίας, προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος στις τοπικές μονάδες για τα ηλεκτρικά οχήματα.
Επιπλέον, λόγω των υψηλών πωλήσεων των μοντέλων της τσεχικής φίρμας και την αδυναμία να καλυφθεί η ζήτηση, ο επικεφαλής του ομίλου VW, Herbert Diess και οι συνεργάτες του, έχουν λάβει την απόφαση για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων της Skoda.
Το εργοστάσιο είναι πολύ πιθανό να φιλοξενηθεί είτε στη Βουλγαρία είτε στην Τουρκία. Στην σημερινή συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Group, θα συζητηθούν όλα τα θέματα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. 


Τροχαίο επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στη Ξάνθη - Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά ηλικιωμένης γυναίκας
Τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Ξάνθης, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν λίγα μέτρα πριν την κεντρική πλατεία της πόλης.
Σε ένα εκ των δύο οχημάτων επέβαινε μια ηλικιωμένη γυναίκα για την οποία κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο και έσπευσε στην περιοχή. Στην γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για λίγο στην περιοχή.
Για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα, διενεργείται προανάκριση.
Άγνωστος άνδρας χαράκωσε με μαχαίρι νεαρό μαθητή στο Πάρκινγκ του ΚΤΕΛ Ξάνθης
Μια ακόμη υπόθεση έχει σοκάρει την κοινωνία της Ξάνθης από το απόγευμα της Τρίτης , καθώς όπως πληροφορίες μας αναφέρουν, ένας άνδρας πιθανότατα μουσουλμάνος ο οποίος διαπληκτίστηκε με νεαρό εντός λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγιο από Κομοτηνή προς Ξάνθη γιατί τον ενοχλούσε η μουσική που άκουγε σε δυνατή ένταση ο νεαρός. Αφού το λεωφορείο έφτασε στο ΚΤΕΛ Ξάνθης και αποβίβασε τους επιβάτες , ο άνδρας διαπληκτίστηκε ξανά με τον νεαρό ο οποίος ήταν μαζί με έναν φίλο του και τον χαράκωσε με αιχμηρό αντικείμενο στην αριστερή πλευρά του στήθους και στο χέρι και μετά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο νεαροί είναι μαθητές στο σχολείο που εδρεύει επι της Δημοκρίτου και το περιστατικό συνέβη απόγευμα και όχι βράδυ, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή ο άνδρας αναζητείται.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »