*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ... ΤΙΜΩΡΙΑ! Αναβλήθηκε για τις 5 Νοεμβρίου 2020 η δίκη για το πάρκινγκ με τους πραγματικούς «ενόχους»... «ελεύθερους και ωραίους»!

21 Οκτωβρίου
*Ένα από τα μεγαλύτερα ΣΚΑΝΔΑΛΑ στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης που πρώτος αποκάλυψε ο Αείμνηστος Γιώργος Ροδίου, ξεκίνησε με τους κατηγορούμενους έναν προϊστάμενο του γραφείου Συγκοινωνιών και τον πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης

*Χθες κατέθεσε μόνο η Μαργαρίτα Πατρικίου, με αυστηρά περιοριστικά μέτρα η δίκη, πολλοί «περίεργοι» οι εντός και εκτός δικαστηρίου

Ένα από τα μεγαλύτερα ΣΚΑΝΔΑΛΑ στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης που πρώτος αποκάλυψε μάλιστα ο Αείμνηστος Γιώργος Ροδίου τον Γενάρη 1999 αποκαλύπτοντας την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του, ξεκίνησε χθες με τους κατηγορούμενους έναν προϊστάμενο του γραφείου Συγκοινωνιών Ξάνθης (τον Δημήτρη Πολυμένη) και τον πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Πρόεδρος στο Τριμελές ήταν ο εξαίρετος δικαστής κ.Παπαστεργίου, ενώ στην έδρα του Εισαγγελέα ήταν η αντιεισαγγελέας κ.Χατζάκη.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η μηνύτρια και καταγγέλλουσα εταιρεία  του Πάρκινγκ (Μαργαρίτας Πατρικίου) εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Κωνσταντίνο Γκρόζο και Γιάννη Παπαχριστόπουλο, ενώ από την πλευρά των κατηγορουμένων, ήταν οι δικηγόροι Κώστας Μαλάκης, Κώστας Κουρτίδης και η δικηγόρος του Δήμου Ξάνθης Ελένη Χατζηλιάδου.

Η δίκη ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι με την Μαργαρίτα Πατρικίου να καταθέτει ως πρώτη μάρτυς και να αναλύει το προσωπικό και επαγγελματικό της δράμα όταν μετά τη δημοπρασία του υπόγειου πάρκινγκ παρέλαβε μετά... 16 μήνες την επιχείρηση, διαπίστωσε πλήθος κακοτεχνιών στο έργο, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, στην ουσία δεν είχε λάβει ποτέ κανονική  άδεια λειτουργίας

Τελικά η δίκη διεκόπη για τις 5 Νοεμβρίου 2020 χωρίς να προλάβει να καταθέσει κάποιος άλλος μάρτυρας

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ... ΤΙΜΩΡΙΑ!

Η δική μας καθαρή θέση. Πρόκειται στην ουσία  για... έγκλημα... χωρίς... τιμωρία, αφού αυτοί που ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ να καθίσουν στο σκαμνί για το σκάνδαλο του υπόγειου πάρκινγκ, ήταν πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι με πρώτο και καλύτερο φυσικά και τον πρώην αντιδήμαρχο και  νυν  Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη ο οποίος έδινε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ...ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ (!) απευθείας αναθέσεις ΧΩΡΙΣ ως αντιδήμαρχος να έχει τέτοιο δικαίωμα, ενώ χωρίς μελέτη και παράβαση και των κανόνων λειτουργίας και της άδειας από την Πυροσβεστική, ΕΚΛΕΙΣΕ και την έξοδο ΚΙΝΔΥΝΟΥ στη Δημοτική αρχή!!!!

Την θέση αυτή φυσικά μπορούμε να την αποδείξουμε με στοιχεία , ντοκουμέντα αλλά και δικαστική απόφαση!

Ενώ αν ανατρέξει κανείς στις καταγγελίες στα ΜΜΕ του Ανταμπούφη ή και του Θανάση Ξυνίδη την περίοδο που αυτός ήταν ο δικηγόρος της κυρίας Πατρικίου... θα μας δικαιώσει πλήρως.

Ραντεβού λοιπόν στο 3μελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στις 5 Νοεμβρίου για τη συνέχεια της δίκης. 

 Τι είχε αποκαλύψει ο "Μαχητής"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Λάκης Στυλιανίδης και Δ. Μπένης....ΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ που ουδέποτε είχε άδεια… λειτουργίας! Η απάντηση ντοκουμέντο του Υπουργείου!

30 Ιανουαρίου 2018  
*Μια ακόμη δικαίωση για τον «Μαχητή» αλλά και για τον πρώην βουλευτή και Υπουργό Γιώργο Ροδίου που τα είχε πει από το...1999!

*Απίστευτο! Ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης και  ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης μίσθωσαν… ΠΑΡΑΝΟΜΟ Υπόγειο πάρκινγκ στην Μαργαρίτα Πατρικίου!
*Όπως προκύπτει από το ιστορικό της υπόθεσης και το (α) σχετικό μας έγγραφο, η Υπηρεσία μας ουδέποτε εξέδωσε άδεια λειτουργίας του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Ξάνθης αναφέρει το σχετικό υπουργείο!!!

 «Ένα Κράτος κινδυνεύει περισσότερο από τους πολίτες και τους εκπροσώπους του, παρά από τους εχθρούς του».

ΜΙΑ ακόμη ιστορική δικαίωση για τον «Μαχητή» αλλά και τον πρώην βουλευτή και Υπουργό Γιώργο Ροδίου που τα είχε πει αλλά και τα είχε… ΓΡΑΨΕΙ αρχές του 1999 στο έντυπο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που εξέδιδε…
Ακόμη και τότε που έκοβαν τις κορδέλες στα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου και ήμασταν οι μόνοι που το αποκαλύπταμε, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!!
Και φυσικά πρώτο και καλύτερο το ίδιο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ  που λειτουργούσε παράνομα επί τόσα χρόνια αφού το αρμόδιο Υπουργείο δεν εξέδωσε ποτέ άδεια λειτουργίας!!!
Το απίστευτο της υπόθεσης!; Ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης και  ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης μίσθωσαν στην πραγματικότητα… ΠΑΡΑΝΟΜΟ Υπόγειο πάρκινγκ στην Μαργαρίτα Πατρικίου και μάλιστα βγάζοντας για λόγους που γνωρίζουν μόνον αυτοί την δημοπρασία, 16 μήνες πριν!
Αναφερόμαστε λοιπόν σε νέα έγγραφα ντοκουμέντο των αρμόδιων υπουργείων που μας δικαιώνουν γι αυτά που γράφαμε 20 χρόνια πριν!
Τι αποκαλύπτει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών; Διαβάστε την παρακάτω παράγραφο:
«Όπως προκύπτει από το ιστορικό της υπόθεσης και το (α) σχετικό μας έγγραφο, η Υπηρεσία μας ουδέποτε εξέδωσε άδεια λειτουργίας του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Ξάνθης».
Τον λόγο φυσικά από δω και πέρα τον έχουν οι Εισαγγελείς και ιδού και τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουμε:
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.ΔΗΜ.ΕΡΓΩΝ
ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ.ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ,ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ
& ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ./ΝΣΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (Δ21)
Αθήνα, 12 Ιανουαρίου2018
Αρ.Πρωτ. Δ21/οικ37/Φ.ΓΘ1
ΣΧΕΤ.: πε45
ΠΡΟΣ: Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Μακεδονίας-Θράκης
Γεν.Δ/νση Εσωτερ.Λειτουργίας
Δ/νση Διοίκησης
Τ.Οικονομίδη & Καθ.Ρωσσίδη 11
Τ.Κ. 54008 Θεσσαλονίκη
Ταχ.Δ.νση: Βατάτζη 37                                                            
Ταχ.Κώδικας : 114 72 – Αθήνα            
Πληροφορίες : Ε.Ζαφειρούλη
Τηλέφωνο : 2103303485                           
Fax: 2106458571                                                       
E-mail: eyed.k@ggde.gr                                         
ΚΟΙΝ.: 1) Γεν. Δ/ντη Υδραυλικών Λιμενικών
& Κτιριακών Υποδομών
2) Υπ.Εσωτερικών   
  Γεν. Δ/νση Αποκ. & Τοπ.Αυτοδιοικ.     
  Δ/νση Οργαν. & Λειτουργ.Τ.Α
  Σταδίου 27
  Τ.Κ 10183 Αθήνα        
3) Πατρικίου Μαργαρίτα
Πανόρμου 9
Τ.Κ. 67100 Ξάνθη
4) Γεν.Δ/νση Αποκ. & Τοπ.Αυτ/σης
Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας
Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε
Τ.Κ 15669 Παπάγου.
ΘΕΜΑ: «Διαβίβαση αίτησης αναφοράς της κ.Πατρικίου Μαργαρίτας όσο αφορά τον υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Ξάνθης».
ΣΧΕΤ.: Το με αρ.πρωτ.301/Φ.ΓΘ11/30.03.2016 έγγραφο της Υπηρεσίας μας.                
Σε απάντηση της υπ΄αρ. 03.10.2017 αναφοράς της κ.Μ.Πατρικίου κατοίκου Ξάνθης με αρ.πρωτ. 4638/1765 αίτηση του γραφ. Υπουργού Εσωτερικών για το χώρο στάθμευσης του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι, όσον αφορά τα αιτήματα της κ.Πατρικίου σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχων για έκδοση πορίσματος, τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο της εταιρείας, τον έλεγχο της οικοδομικής άδειας, τους πειθαρχικούς ελέγχους κ.τ.λ., η Υπηρεσία μας ουδεμία αρμοδιότητα έχει.
Όσον αφορά το αίτημα «...για τον έλεγχο και την κίνηση των απαραίτητων νόμιμων διαδικασιών για την ανάκληση της άδειας ίδρυσης, διότι αφενός μεν έχουν εκδοθεί από αναρμόδια όργανα...και είναι παράνομες...και είναι δέσμια η υποχρέωση της Διοίκησης να προβεί στην ανάκλησή τους...», σας πληροφορούμε ότι, με το άρθρο 21 του Ν. 2690/1990 προβλέπεται:
«1.Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοσή της. 2. Για την ανάκληση δεν είναι απαραίτητο να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση της πράξης, εκτός αν ανακαλείται πράξη νόμιμη ή πράξη παράνομη ύστερα από εκτίμηση πραγματικών περιστατικών...»
Όπως προκύπτει από το ιστορικό της υπόθεσης και το (α) σχετικό μας έγγραφο, η Υπηρεσία μας ουδέποτε εξέδωσε άδεια λειτουργίας του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Ξάνθης.
Μετά τα πιο πάνω σας διαβιβάζουμε σε φωτοαντίγραφο, λόγω αρμοδιότητας, την από 03.10.2017 με αρ.πρωτ. 4638/1765 αίτηση-αναφορά της κ.Πατρικίου Μαργαρίτας μετά των συνημμένων εγγράφων και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας κατ’άρθρο 21 του Ν.2690/99, όσον αφορά το θέμα της ανάκλησης της άδειας ίδρυσης του αναφερομένου χώρου στάθμευσης.
Επιπλέον σημειώνουμε ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, με την εξαφάνιση της αναρμοδίως εκδοθείσης πράξεως, και να καταστεί εφεξής δυνατή η αδέσμευτη ρύθμιση του θέματος από το κατά νόμον αρμόδιο όργανο, (ΣΤΕ ολ.1581/2010), ανακαλείται η αναρμοδίως εκδοθείσα ατομική διοικητική πράξη από το όργανο έστω και αν χωρεί μόνο κατ’επίκλησιν της αναρμοδιότητός του.
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΗΣ Δ.ΝΣΗΣ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΜΙΛΕΝΑ ΚΟΝΤΟΥ
Πολ.Μηχ.με Ά β.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 2
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ν.ΞΑΝΘΗΣ
Ξάνθη 23 Ιανουαρίου 2018
Αριθμ.Πρωτ.: 711
Ταχ.Δ/νση: Περγάμου 14
Ταχ.Κώδικας: 67 100 Ξάνθη
Πληροφορίες: Σ.Βασιλειάδης
TELEFAX: 2541070410
Τηλέφωνο: 2541024408
Προς Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού
Σχεδιασμού Α.Μ.Θ.
τμήμα Περιβαλλοντικού & Χωρικού
Σχεδιασμού 3ο χιλ.Ε.Ο
Κομοτηνής – Αλεξ/πολης
69100 Κομοτηνή
Θέμα: Διαβίβαση αναφοράς για υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Ξάνθης.
Σχετ.: α) Το με αρ.πρωτ.35234/18-10-2017  έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τ.Α του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποία μας μεταβιβάζει την από 03-10-2017 αίτηση-αναφορά της κας. Πατρικίου Μαργαρίτας του Γερασίμου.
β) Τα με αρ.πρωτ. 301/Φ.ΓΘ11/30-03-2016 και Δ21/οικ.37/Φ.ΓΘ1/12-01-2018 έγγραφα της Δ/νσης Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Σας διαβιβάζουμε σε φωτοαντίγραφα, λόγω τυχόν αρμοδιότητας, τα παραπάνω σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τα οποία υποδεικνύεται η ανάκληση της οικοδομικής άδειας του αναφερόμενου υπογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτου του Δήμου Ξάνθης που εκδόθηκε από την Πολεοδομία της πρώην Νομαρχίας Ξάνθης και νυν Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Με εντολή Συντονιστή
Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Μακεδονίας – Θράκης
Η Προϊσταμένη
Α.Στυλιανίδου

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 3
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ν.ΞΑΝΘΗΣ
Ξάνθη 23 Ιανουαρίου 2018
Αριθμ.Πρωτ.: 711
Ταχ.Δ/νση: Περγάμου 14
Ταχ.Κώδικας: 67 100 Ξάνθη
TELEFAX: 2541070410
Τηλέφωνο: 2541024408
ΠΡΟΣ: Τμήμα Διοικητικό-
Οικονομικό Ν.Ροδόπης
Ταχ.Δ.νση: Παρασίου 4
Τ.Κ.: 69 100 Κομοτηνή
Θέμα: Διαβίβαση αναφοράς για υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Ξάνθης.
Σχετ.: α) Το με αρ.πρωτ.35234/18-10-2017  έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τ.Α του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποία μας μεταβιβάζει την από 03-10-2017 αίτηση-αναφορά της κας. Πατρικίου Μαργαρίτας του Γερασίμου.
β) Τα με αρ.πρωτ. 301/Φ.ΓΘ11/30-03-2016 και Δ21/οικ.37/Φ.ΓΘ1/12-01-2018 έγγραφα της Δ/νσης Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Σας διαβιβάζουμε σε φωτοαντίγραφα, λόγω αρμοδιότητας, τα παραπάνω σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τα οποία υποδεικνύεται η ανάκληση της οικοδομικής άδειας του αναφερόμενου υπογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτου του Δήμου Ξάνθης που εκδόθηκε από την πρώην Νομαρχία Ξάνθης και νυν Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Ξάνθης και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Με εντολή Συντονιστή
Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Μακεδονίας – Θράκης
Η Προϊσταμένη
Α.Στυλιανίδου
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 4
ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ Γ. ΡΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ιδού και αυτούσιο το ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ κείμενο του Γ. Ροδίου τον Φλεβάρη 1999 στο έντυπο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που αποκάλυπτε από τότε, αυτά που ΤΩΡΑ λένε τα αρμόδια υπουργεία!!!:
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Διμηνιαίο φυλλάδιο ελεύθερης γνώμης
Στις 9 Ιουλίου (1998) εγκαινιάσθηκε το έργο του Δήμου Ξάνθης «Υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, το γνωστό ημιυπόγειο πάρκινγκ της οδού Ηρώων. Στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στο έργο, τόνισε ότι είναι χωρητικότητας 270 αυτοκινήτων, η δαπάνη κατασκευής του ανήλθε σε 300.000.000 δραχμές και πρόκειται να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλεως (τοπικές εφημερίδες 10-7-1998).
Από την επόμενη των εγκαινίων το κατασκευαστικό και λειτουργικό αυτό «έκτρωμα» δόθηκε στη χρήση του κοινού. Εκτός από το γεγονός, ότι με την ανέγερση του αποστερήθηκε το κέντρο της πόλεως έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους, το «έργο» αυτό χαρακτηρίζεται από τα εξής αρνητικά, τα οποία και σε μεγάλο βαθμό αναιρούν την λειτουργική χρησιμότητα του.
α) Το «δάσος», στην κυριολεξία, των υποστηλωμάτων στους χώρους του που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και τους απαραίτητους ελιγμούς των αυτοκινήτων και περιορίζουν κατά 25-30% τον ωφέλιμο χώρο του. Η τεχνική όμως του προενταγμένου σκυροδέματος είναι γνωστή και εφαρμόζεται εδώ και μισό αιώνα.
β) Για τον ίδιο λόγο είναι δυσχερής έως αδύνατη η είσοδος του μεσαίου μήκους αυτοκινήτων στον ισόγειο χώρο του πάρκινγκ.
γ) Το χαμηλό ύψος τόσο του ισογείου, όσο και του υπογείου χώρου αυτού δεν επιτρέπει την είσοδο αυτοκινήτων υψηλότερων των επιβατηγών, όπως λ.χ. τις γνωστές «κλούβες».
δ) Για την ανέγερση του κτίσματος αυτού δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη οικοδομική άδεια. Επομένως, δεν έχει ελεγχθεί και η στατική επάρκεια της κατασκευής του, εν όψει μάλιστα του πρόσθετου φορτίου των χωμάτινων όγκων που δέχεται η οροφή αυτού.
ε) Το υπόγειο αυτό πάρκινγκ στερείται πυρασφάλειας. Όχι μόνο συστήματος «αυτόματης πυρόσβεσης», αλλά ακόμη και κοινών «πυροσβεστικών φωλεών!». Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί, αν, ο μη γένοιτο, εκδηλωθεί πυρκαϊά στο χώρο αυτό. Θα καούν σαν τα «ποντίκια», όχι μόνο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά και όσοι ιδιοκτήτες τους θα σπεύσουν να τα σώσουν και
στ) Τέλος, το υπόγειο αυτό πάρκινγκ δεν έχει φυσικά ούτε άδεια λειτουργίας.
Την παράνομη ανέγερση του πάρκινγκ αυτού στο κέντρο της πόλεως, η οποία διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο, ασφαλώς την εγνώριζαν το Τμήμα Πολεοδομίας Ξάνθης καθώς και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. Υπηρεσίες, οι οποίες ανακαλύπτουν και συλλαμβάνουν όποιον πολίτη χωρίς την απαιτούμενη οικοδομική άδεια ή κατά παράβαση αυτή, επεκτείνει στο χώρο της αυλής του το κτίσμα της κουζίνας του κατά 4 μόλις τ.μ., προκειμένου να υποστεί τις γνωστές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Όπως και τη «λειτουργία» του, εδώ και οκτώ μήνες, δεν την αγνοούσε βέβαια η αρμόδια για την χορήγηση της σχετικής άδειας νομαρχιακή υπηρεσία. Και όμως, όλα αυτά συμβαίνουν, όχι μόνο με την ανοχή των πολιτών, αλλά και των «Αρχών». Έτσι, συμπληρώνοντας το γνωστό αφορισμό του Σπινόζα μπορούμε να πούμε ότι πράγματι, «Ένα Κράτος κινδυνεύει περισσότερο από τους πολίτες και τους εκπροσώπους του, παρά από τους εχθρούς του».
Βέβαια ο κ. Δήμαρχος εξακολουθεί να εμφανίζεται διακατεχόμενος από «αγωνία» για την επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Σε τελευταία μάλιστα συνέντευξη του δήλωσε: Δεν μπορεί το αυτοκίνητο να βασανίζει τις ψυχές μας και να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Θα βρούμε την κατάλληλη λύση και μάλιστα πολύ σύντομα» (ΜΑΧΗΤΗΣ 6-6-1998). Ας ελπίσουμε, ότι η λύση που θα περιμένουμε να αποφασίσει ο «οδηγέτης» μας κ. Δήμαρχος, δε θα είναι τουλάχιστον χειρότερη από τις προηγούμενες.  Όπως λ.χ. η «κατάργηση» των αυτοκινήτων! Γιατί, «στην πόλη που γεννήθηκε το γέλιο», κατά το σλόγκαν με το οποίο διαφημίζει η Ξάνθη το Καρναβάλι της, τίποτε δεν αποκλείεται. Μόνο που συχνά το γέλιο αυτό, δυστυχώς, καταλήγει σαρδόνιο.
(ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Ξάνθη, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1999)
(σ.σ. Πολύ υπερήφανος που ο Αείμνηστος Γιώργος Ροδίου, ίσως ο πλέον έντιμος πολιτικός στην ιστορία της Ξάνθης, επέλεξε τον "ΜΑΧΗΤΗ" των μεγάλων δρόμων για τις αποκαλύψεις ντοκουμέντο...Πολύ υπερήφανος....Π.Π.)  


 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »