*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Οκτωβρίου

Παγκόσμιο συνέδριο για τα καπνά ανατολικού τύπου στη Γρίτσα Λιτοχώρου με κορυφαίους "καπνάδες" απο όλο το κόσμο

19 Οκτωβρίου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Γρίτσα Λιτόχωρου Πιερίας το Παγκόσμιο Συνέδριο καπνού Aνατολικού Τύπου. Λιτόχωρο που δεν επιλέχτηκε τυχαία, αφού αποτελεί μια περιοχή που μαζί με την Ξάνθη και τη Ροδόπη, καλλιεργεί εξαιρετικά καπνά ανατολικού τύπου με κύριους οργανωτές την Itga και την ΣΕΚΕ.
Αναλυτικότερα:
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Καπνοκαλλιεργητών ITGA  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16/10 και την Τρίτη 17/10  σε ξενοδοχείο στη Γρίτσα Λιτοχώρου  Πιερίας, σε συνδιοργάνωση με  τη ΣΕΚΕ Α.Ε. διεξήχθη το παγκόσμιο  συνέδριο για τα καπνά ανατολικού τύπου.
Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες και εκπρόσωποι καπνοπαραγωγών από όλο τον κόσμο, τα Βαλκάνια, την Αφρική, όπου μεταξύ άλλων  συζητήθηκαν οι προοπτικές της καπνοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, και στόχο να ανταλλάξουν  απόψεις  να ενημερωθούν και να  συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ ΑΕ Αλέξανδρος Κοντός και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που δεν έκρυψε την χαρά και ικανοποίηση για την παρουσία τόσων πολλών και εξαιρετικών συναδέλφων συνέδρων, ενώ τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων την αγορά ανατολικού τύπου καπνών στις κυριότερες χώρες παραγωγής, την παγκόσμια ζήτηση για τα αγροτικά προϊόντα, την ευρωπαϊκή προσέγγιση για τον καπνό  και την κατανάλωση, τις αναπροσαρμογές της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη πρόσφατη δημιουργία  του ευρωπαϊκού διεπαγγελματικού φορέα.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου που εξέφρασε την ικανοποίησή τους γιατί επιλέχτηκε η Πιερία για το Παγκόσμιο Συνέδριο Καπνού Ανατολικού, αναρτώντας στο fb μάλιστα και το προσωπικό της σχόλιο: «Στη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκο Κοντό στο συνέδριο που διεξάγεται στην Πιερία στη Γριτα Λιτοχώρου στο ξενοδοχείο DIONκαι συγκεκριμένα στο ITGA Annual General Meeting -Διεθνές συνέδριο καπνού...Ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων από άνθρωπο με εμπειρία και βαθιά γνώση του πρωτογενή τομέα...».



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »