*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Οκτωβρίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΛΟΥΠΙΔΗ Ζητεί συνεργασία και συνάντηση με όλους τους Φορείς της ΑΜΘ!

19 Οκτωβρίου
*Μετά τις συνεχείς προσπάθειες του πρώην Πρύτανη Αθανάσιου Καραμπίνη να υπονομεύσει την νέα διοίκηση και το Πανεπιστήμιο συνεχίζοντας να εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις ως… Πρύτανης του ΔΠΘ, ήρθε ξεκάθαρη η απάντηση.
*Ο Πρυτανεύων Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης ζητεί συναντήσεις μαζί τους, προκειμένου να ανταλλάξουνε ιδέες και προτάσεις επ’ ωφελεία της Θράκης και των κατοίκων της.
Μετά τις συνεχείς προσπάθειες του πρώην Πρύτανη Αθανάσιου Καραμπίνη να υπονομεύσει την νέα διοίκηση και το Πανεπιστήμιο συνεχίζοντας να εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις ως… Πρύτανης του ΔΠΘ, ήρθε ξεκάθαρη η απάντηση με ανοιχτή πρόσκληση στους Φορείς της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα ο Πρυτανεύων Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης ζητεί συναντήσεις μαζί τους, προκειμένου να ανταλλάξουνε ιδέες και προτάσεις επ’ ωφελεία της Θράκης και των κατοίκων της.
Μάλιστα ο κύριος Τουλουπίδης ζήτησε την συνεργασία ακόμη και με τους Προέδρους των Επιμελητήρια Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, εναντίον των οποίων  ο πρώην Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης κατέθεσε… αγωγές, λόγω της γνωστής υπόθεσης σίτισης με την εταιρεία του Χούτου!!!
Ο «Μαχητής» υπενθυμίζει ότι στο συγκεκριμένο θέμα, ήδη είχε τοποθετηθεί δημόσια η Σύγκλητος του ΔΠΘ με την παρακάτω ανακοίνωση που είχαμε αποκαλύψει στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ανέφερε τα παρακάτω:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ 28ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Η Σύγκλητος θεωρεί ότι έχει ηθική υποχρέωση να τονίσει ότι τα μέλη των Πρυτανικών Αρχών και κυρίως ο Πρυτανεύων Καθηγητής κ.Σταύρος Τουλουπίδης, ανέλαβαν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους απόλυτα νόμιμα επιφορτιζόμενοι τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το Πανεπιστήμιο μας, έχοντας την πλήρη συμπαράσταση της Συγκλήτουπρος τα πρόσωπα τους.
Οι χαρακτηρισμοί σε βάρος του Δ.Π.Θ από οποιονδήποτε προέρχονται τραυματίζουν βαριά στην παρούσα συγκυρία το Ίδρυμά μας και το ανθρώπινο δυναμικό του.
Οποιαδήποτε υπονόμευση της νομιμότητας, του ρόλου της Διοίκησης του ΔΠΘ, κυρίως από μέλη που έχουν διατελέσει ως Θεσμικά πρόσωπα στη λειτουργία του ΔΠΘ, βλάπτει τη συλλογική λειτουργία την ενότητα και τη συνοχή του Ιδρύματος και οδηγεί σε εκτροπή της ομαλής συνέχειας του Πανεπιστημίου μας.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο του  ΕΒΕ Ξάνθης (σ.σ. Όπως και τους άλλους Προέδρους των Επιμελητηρίων ΑΜΘ) και αναφέρει τα παρακάτω:
Προς:
Τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Ξάνθης
κ.Στέλιο Μωραίτη
Βασ. Κων/νου 1- 67100 Ξάνθη
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με την επιστολή μου επιθυμώ να σας κάνω κοινωνικό του γεγονότος ότι από την 7η Ιουλίου 2017, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Παιδείας και βάσει των νομοθετικών διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και αντίστοιχων που διέπουν τη λειτουργία του Δ.Π.Θ., ασκώ τα καθήκοντα του Πρύτανη του ακριτικού Πανεπιστημίου μας.
Από την ίδρυση του το 1973, το Δ.Π.Θ αναδείχθηκε σε ισχυρό και δυναμικό πόλο της Θράκης, που θωρακίζει και ενισχύει αποφασιστικά την ταυτότητα της, παράγει σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο και πρωταγωνιστεί σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.
Οι κατακτήσεις του Ιδρύματος μας, πηγάζουν και από την εξαιρετική συνέργια του με τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς, οι οποίοι ενισχύουν και συνεργάζονται συστηματικά και διαχρονικά με τις σχολές και τα τμήματα του. Αυτοί οι καρποί της διασύνδεσης και ταύτισης μας, έδωσαν πνοή στο Πανεπιστήμιο μας για να μετεξελιχθεί σε καινοτόμο, πρωτοποριακό και αποτελεσματικό οργανισμό που ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις των καιρών, ενισχύει διαρκώς τη θέση του στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, επεκτείνει τις σχολές και τα προγράμματα του.
Απευθύνομαι σε εσάς γιατί γνωρίζω το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας για το Δ.Π.Θ. και σας προσκαλώ να συνεχίσετε να έχετε την ίδια στάση και αγωνία για το Ίδρυμα που έχω την τιμή να Πρυτανεύω.
Τις προσεχείς μέρες θα σας ζητήσω να προγραμματίσετε μια συνάντηση μας, για να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις επ’ωφελεία της Θράκης και των κατοίκων της.
Με εκτίμηση
Ο Πρυτανεύων

Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »