*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Φεβρουαρίου

Όταν η Φιλίτσα συνάντησε τον Βασιλιά του Καρναβαλιού! Αυτή είναι η πρώτη Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού το ...1967. Φέτος φέρανε μοντέλο!

16 Φεβρουαρίου


Κι όμως....Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι ή μάλλον οι ΘΛΕ είχαν «δική» μας βασίλισσα από το 1967 όταν ξεκίνησε ο θεσμός με τον τότε Αείμνηστο γιατρό Στάθη πρωτοπόρο για την εποχή και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου τον Μανέ...
Μας το "θύμισε" ο Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού Παναγιώτης Γεωργίου όταν επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες την πρώτη Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 1967, στην εκδήλωση κατασκευής Αποκριάτικης μάσκας από τον Πολιτιστικό σύλλογο  Μάνδρας και συνάντησε την κυρία Γαρουφαλιά που σε ηλικία μόλις 15 χρονών, ανέβηκε στο άρμα της βασίλισσας!!!
Η κυρία Φιλίτσα, φοράει ένα άσπρο ρούχο με μια μάσκα κι είναι επάνω στο άρμα κρατώντας το σκήπτρο της. 
Βέβαια από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, καθιερώθηκε με Πρόεδρο τον Πασχάλη Λύρατζη η εκλεγμένη βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού όπως στο καρναβάλι της Πάτρας, ωστόσο ανέλαβαν από φέτος οι σημερινοί «αετονύχηδες» τύπου Τσέπελη, Ηλία Ασκαρίδη και Φανουράκη και επανέφεραν τα...ακριβοπληρωμένα μοντέλα που κοστολογούνται 3.700 ευρώ αλλά δηλώνουν στα κανάλια ότι παίρνουν πολύ...λιγότερα!
Χαιρετίζουμε την κυρία Φιλίτσα μαζί με τον Βασιλιά του Ξανθιώτικου Καρναβάλου που δυστυχώς δέχεται χωρίς λόγο ένα σωρό επικρίσεις από πολλούς εγχώριους επικριτές και ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ, ενώ εισπράττει πολύ λιγότερα από όλους αυτούς που ακριβοπληρώνονται με χιλιάδες ευρώ και αποτελούν ήδη πανελλήνιο θέμα λόγω των υπερτιμολογήσεων που έχουν αποκαλυφθεί!!! Και θα οδηγήσουν αρκετούς στους Εισαγγελείς!
 Και η κυρία....3.700 ευρώ, φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού






Share this

Related Posts

Previous
Next Post »