*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιανουαρίου

Αποκλειστικό.Αφέθηκαν ελεύθερες ηγούμενη, καλόγρια και ιερέας της Μονής Αγίου Πορφυρίου Γέρακα Ξάνθης! Σάλος από τη σύλληψη την ώρα της Θείας Λειτουργίας!

18 Ιανουαρίου
*Ο "Μαχητής" καταδικάζει την επ' αυτοφόρω σύλληψη και των τριών κατηγορουμένων και ΜΠΡΑΒΟ στην Εισαγγελέα Ξάνθης που τους άφησε ελεύθερους και διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το αν τελέστηκαν αδίκηματα ή όχι!
   *Θέλει κότσια Πρόεδρε του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη να στηρίζεις τις επιλογές σου! Κι εσύ για μια ακόμη φορά λιποτάχτησες, ενώ μέχρι πρότινος, δήλωνες οπαδός της Ηγούμενης! 

 Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν το Σάββατο το πρωϊ μετά από μηνυτήρια αναφορά του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα η Ηγούμενη της Μονής Αγίου Πορφύριου στη περιοχή  Γέρακα Σταυρούπολης, η βοηθός του καλόγρια και ο παλιοημερολογίτης Ιερέας στις 7 η ώρα το πρωι που ξεκινούσαν Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι και  τους συνέλαβαν για αντιποίηση αρχής αλλά και γιατί δεν είχαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται απο την Μητρόπολη Ξάνθης.
Επισημαίνεται οτι για το αδίκημα της αντιποίησης αρχής διώκεται και ο "Ψευτομουφτής" Ξάνθης κ.Μετέ, δεν είδαμε όμως ποτέ να συλλαμβάνεται απο τους αστυνομικούς και μάλιστα με την αυτόφωρη διαδικασία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα που διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση. 
Επισημαίνεται ότι μεταξύ των φανατικών οπαδών του εν λόγω μοναστηριού είναι ο  Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης που έχει παραστεί σε πολλά κηρύγματα της καλόγριας  τις Τετάρτες αλλά και πολλά άλλα επώνυμα τοπικά πρόσωπα που έχουν γραφεί μάλιστα και στο σύλλογο που έχει ιδρύσει και δημιουργήσει.
Το συγκεκριμένο μοναστήρι αρχικά ανήκε στη Μητρόπολη Ξάνθης, όταν ωστόσο η Πολεοδομία Δήμου Ξάνθης του επέβαλε βαριά πρόστιμα, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων "επέστρεψε" την δωρεά στην...ηγούμενη που το κατασκεύασε με εισφορές οπαδών και φίλων της!
Η εφημερίδα μας καταδικάζει απερίφραστα την σύλληψη και των τριών, μολονότι δεν μπαίνει στα εσωτερικά θέματα των εκκλησιών και κυρίους στους "καυγάδες"  των Μητροπολίτη με άλλους ιερείς και ηγούμενες...! Και παράλληλα συγχαίρει την Εισαγγελέα Ξάνθης που τους άφησε ελεύθερους και διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το αν τελέστηκαν ή όχι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.
Άλλωστε η σχέση του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα δεν είναι καλή ούτε με το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης, επειδή προφανώς το είχε ιδρύσει ο Αείμνηστος Μητροπολίτης της Μητρόπολης Ξάνθης κΑντώνιος. 
Ενώ κανείς δεν μπορεί βέβαια να ξεχάσει οτι ενώ καλούσε τον λαό της Ξάνθης σε υπερπάντων αγώνα κατά των διεκδικήσεων των...."κατακτητών" ηγουμένων της Μονής Βατοπεδίου στη Λίμνη Βιστωνίδας και στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων, πριν μήνες υποδέχτηκε με τιμές αρχηγού...Κράτους τον Εφραίμ και συν-λειτούργησε μαζί του!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »