*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Δεκεμβρίου

ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ 24.800 ΕΥΡΩ Ο στολισμός της πόλης εκτός σκοπών Κέντρου Πολιτισμού

05 Δεκεμβρίου
*Απίστευτοι διάλογοι αλλά ακόμη πιο απίστευτες οι… «δικαιολογίες» του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού!  Ο Λύρατζης ζήτησε να ειναι παρών κατά την παραλαβή των υλικών απο τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη!

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χριστουγεννιάτικα στολίδια θα χρησιμοποιηθούν για τον διάκοσμο και του… Καρναβαλιού;!  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ηλία Ασκαρίδη..! Που ρωτούσε τον Φανουράκη αν θα πάρουν τα υλικά απο τον....ίδιο προμηθευτεί που παίρνει τα υλικα και ο Δήμος Ξάνθης!!!
*ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΟΔΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ;
Παραδοχή Φανουράκη στον Λύρατζη: Υπάρχουν κι άλλες δαπάνες που έκανε ο Δήμος Ξάνθης για τον στολισμό της πόλης! 

Όσοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού από το Next tv το βράδυ της Τρίτης ή χθες το μεσημέρι, έβγαλαν βέβαια τα συμπεράσματά τους για τον τρόπο με τον οποίο δυστυχώς ο Δήμος Τσέπελης ξεκίνησε και δίνει έργα και δουλειές σε «ημετέρους», άσχετα αν ο νυν Δήμαρχος δεν υπογράφει τίποτα και τον άχαρο αυτό ρόλο ανέλαβαν άλλοι. Είτε δηλαδή ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, είτε ο νέος Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης που ενώ όλο το καλοκαίρι, «διατυμπάνιζε» παντού ότι, «δεν θα μπει σε τέτοια παιχνίδια…», ζήτησε από το Δ.Σ. να εγκρίνει την απευθείας ανάθεση 24.800 ευρώ για τον… διάκοσμο της πόλης σε "υποστηριχτεί" του σημερινού Δημάρχου!
-Ενώ γνώσει του μάλιστα ότι αυτό το έργο δεν εντάσσεται στους ΣΚΟΠΟΥΣ του Κέντρου Πολιτισμού! Ο Δήμος Ξάνθης δηλαδή μπορεί να κάνει ναι μεν τέτοιες τέτοιες αναθέσεις για το διάκοσμο της πόλης, όχι όμως το Κέντρο Πολιτισμού… Το γιατί; Για όσους γνωρίζουν αυτό δεν είναι ερώτημα, αφού ήδη ο Δήμος Ξάνθης φέρεται να έχει δαπανήσει χιλιάδες ευρώ για το διάκοσμο της πόλης ύψους 11.900 ευρώ και μάλιστον σε συγκεκριμένο επαγγελματία, ενώ και τον Νοέμβρη 2019 έχει γίνει και ανάλογος διαγωνισμός ύψους 25.000 ευρώ!!! Που έχει ανατεθεί στην «ομάδα Η» όπως αναφέρει η σχετική απόφαση...θέμα για το οποίο θα επανέρθουμε.
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
Επί της ουσίας ωστόσο. Απίστευτοι διάλογοι αλλά ακόμη πιο απίστευτες οι… «δικαιολογίες» του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη αλλά και αυτά που… δεν γνώριζε όπως φάνηκε μέσα από αυτά και δήλωνε εν τη αφελεία του προφανώς…! 
Μιλώντας μάλιστα αρχικά για Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο  αλλά και της Αποκριάς! Ενώ ρωτούσε τον ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ αν θα πάρουν τα υλικά απο τον ίδιο προμηθευτή που τα παίρνει και ο...Δήμος;!!!
Τώρα πως  Χριστουγεννιάτικα στολίδια  θα χρησιμοποιηθούν για τον διάκοσμο και του… Καρναβαλιού;! Αυτό θα φανεί όταν γίνει η παραλαβή του υλικού στην οποία μάλιστα ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης να είναι παρών όταν θα γίνει η παραλαβή του…!
Η δική μας θέση.
-Εδώ και τώρα… ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ 24.800 ΕΥΡΩ που θα υπογράψει ο νέος Πρόεδρος Ηλίας Ασκαρίδης, εν γνώσει του ότι, «Ο στολισμός της πόλης είναι εκτός σκοπών Κέντρου Πολιτισμού!».
Επίσης όλοι οι επαγγελματίες της πόλης μας κύριε Ασκαρίδη, πρέπει να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα βγάλετε!!! Κι όχι μόνο ο… ΕΝΑΣ όπως αρχικά είπατε για να σας διορθώσουν οι υπηρεσίες και να μιλήσουν για… τρεις προσφορές στη συνέχεια! Επιτέλους ΤΕΛΟΣ οι αποκλεισμοί όλων των επαγγελματιών που δεν είναι «κολλητοί» του κυρίου  Τσέπελη από τις δουλειές του Δήμου Ξάνθης.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!
Χαρακτηριστικό μάλιστα των συνεχών γκαφών του νέου Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού από την τηλεόραση.
-Ερώτηση Ασκαρίδη στον Φανουράκη: Μανώλη, από πού θα τα πάρουμε τα υλικά; Από εκεί που παίρνει κι ο… Δήμος; Αλλά και αυτό που είδαμε όλοι. Να ρωτάει ο Πασχάλης Λύρατζης και να απαντάει για όλα… ο Μανώλης Φανουράκης λες και ήταν…απών ο Ηλίας Ασκαρίδης που απλά παρακολουθούσε και…παρακαλούσε να…ψηφίσουν τα μέλη για να περάσει το θέμα!
(σ.σ. Ποιος είναι τελικά ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού;)

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!
Και το καυτό ερώτημα των πολιτών και του «Μ»:
-Πως θα εγκρίνει η Επίτροπος την απευθείας ανάθεση των 24.800 ευρώ του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη για τον διάκοσμο της πόλης από την πλατεία Ελευθερίας έως την Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όταν η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι…εκτός σκοπών του Κέντρου; Και ήδη έχει διαρρεύσει μάλιστα πριν δοθεί...το ποιός θα πάρει την ανάθεση;
Ενώ ο Πρόεδρος αρχικά μίλησε για...μια προσφορά για να σπεύσουν οι υπηρεσίες να "διορθώσουν"τ την γκάφα του;
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΟΔΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ;
Και το πιο ωραίο φυσικά…Η παραδοχή του Μανώλη Φανουράκη Φανουράκη στον Πασχάλη Λύρατζη ότι υπάρχουν κι άλλες δαπάνες… διάκοσμου που έκανε ο Δήμος Ξάνθης για τον στολισμό της πόλης απο τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα..! (σ.σ. Η εφημερίδα μας έχει ήδη στα χέρια της συγκεκριμένα ντοκουμέντα...)
Τελικά το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ποσόν του φετινού διάκοσμου της πόλης (από Δήμο και Κέντρο Πολιτισμού) σε τι ΥΨΟΣ θα φτάσει κύριε Φανουράκη και κύριε Ηλία Ασκαρίδη..!
(σ.σ.  Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα θα επανέρθουμε...)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »