*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Δεκεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Ποιος ειναι τελικά Πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού; Τον πατέρα του έχασε ο Γ. Χατζηθεοδωρου...

05 Δεκεμβρίου
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης σε ρόλο… σεφ,
μαγείρεψε ριζότο μανιταριών ΜΗΤΑΤΟ για μαθητές του Γυμνασίου Κομοτηνής
αλλά και απ' όόλη την Ευρώπη στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus
……………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ1
Και φυσικά δεν σχολιάζω φίλτατε Ηλία Ασκαρίδη την αθλιότητα και  αμετροέπεια να μην τολμάς ούτε να απαντήσεις στο ΓΡΑΠΤΟ αίτημα της Θρακικής Σκηνής να διοργανώσει ΔΩΡΕΑΝ την ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ για την υποδοχή του νέου χρόνου!
…Το να αρνηθείς το καταλαβαίνω, αφού με Τσέπελη Δήμαρχο και Ιπποκράτη Καμαρίδη στο Δήμο, αναμενόμενο!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)
-Κάποτε όλα έχουν ένα  τέλος! Τόσο «δειλός» όμως ο σημερινός Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού… άλλα να λέει το καλοκαίρι κι άλλα τώρα;
………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ2
Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται, με πρώτο και κύριο τον… Σάββα Μελισσόπουλο που σύρεται πίσω από λογικές και από τακτικές γνωστών κύκλων, τους οποίους ο ίδιος κατήγγειλε ως «παράκεντρα» επί σειρά ετών! Αλλά είπαμε, λειτουργούν πλέον με βάση το γνωμικό: «Ο εχθρός του εχθρού μου… φίλος μου», οπότε τα προηγούμενα ξεχνιούνται…
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «Θράκη»)
-Σωστός… Κάποιοι θα πρέπει να «ντρέπονται» όταν παρακαλάνε στα δημοτικά συμβούλια το Σάββα να βγει μια φωτογραφία μαζί τους!

Σεμνά &Ταπεινά
*Έβλεπα χθες στο NEXT tv  την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού και ειλικρινά μπερδεύτηκα πολύ -αλλά και απογοητεύτηκα ακόμη περισσότερο-, με το  προσωπικό «δράμα» που περνούσε ο νέος Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης στην προσπάθειά του να υποστηρίξει πράγματα που εμφανώς όχι μόνο δεν μπορούσε, αλλά και ήταν πολύ αδύναμος να πείσει ακόμη και τον… εαυτό του! Και αυτό δεν οφείλεται δυστυχώς μόνο στην ΑΠΕΙΡΙΑ του! Αλλά και στο ότι μάλλον είναι…ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση αφού με τις γκάφες που έκανε, δεν εξέθετε μόνο τον εαυτό του αλλά στην ουσία «επιβάρυνε» τη θέση τόσο του Δημάρχου Του όσο και του Φανουράκη, για την απευθείας ανάθεση των 24.800 ευρώ κατά πάσα πιθανότητα….σε αυτόν που παίρνει και όλες σχεδόν  τις δουλειές του Δήμυ Τσέπελη! (σ.σ. Ήδη έχει πάρει άλλες 11.900 ευρώ για τον… διάκοσμο της πόλης!)
……
*Πρώτο ερώτημα λοιπόν. Ποιος είναι Πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης; Ο Ηλίας Ασκαρίδης; Ή ο Μανώλης Φανουράκης; Γιατί οι χιλιάδες τηλεθεατές του Next tv που παρακολούθησαν τηλεοπτικά τη συνεδρίαση, αυτό που κατάλαβαν ήταν ένα…! Πρόεδρος είναι ο… Φανουράκης! Αυτός απαντούσε, αυτός δικαιολογούσε ακόμη και τα αδικαιολόγητα και αυτός προσπαθούσε να σταθεί απέναντι στο Λύρατζη που ήταν ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ τόσο στα στοιχεία του, όσο και στα ερώτημά του..!
-Ο «Πρόεδρος» Ηλίας Ασκαρίδης «παρακαλούσε» πως και πώς να… ψηφίσουν τα μέλη και να τελειώνουν, ώστε να «τελειώσει» και το… «δράμα» του!
……
*Και φυσικά «απόλαυσα» και τον παντογνώστη γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη να αγορεύει επί ώρα και ν’ αφήνει τις σπόντες του, στην ουσία όμως να… «αδειάζει» σε πολλά σημεία τον Φανουράκη, να συμφωνεί στα περισσότερα με τον Λύρατζη και στο τέλος… να ψηφίζει την πρόταση του Προέδρου Ηλία Ασκαρίδη
……
*Και το ρεζουμέ της προχθεσινής συνεδρίασης. Πως ενώ είναι εκτός σκοπών του Κέντρου Πολιτισμού η διακόσμηση της πόλης, ψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα τα μέλη του Δ.Σ. και πως θα ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ την απευθείας ανάθεσή του ο Πρόεδρος κύριος Ηλίας Ασκαρίδης. Ενώ γνώσει ότι αυτό είναι παράνομο; Κι ενώ ήδη υπάρχουν άλλες δυο αναθεσούλες από τον ΔΗΜΟ Ξάνθης για τη Χριστουγγεννιάτικη διακόσμηση της πόλης, συνολικού ποσού 10.200+1.700=11.900 Ευρώ;
....
*Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη Γιώργο Χατζηθεοδώρου που έχασε τον πολυαγαπημένο του πατέρα. (σ.σ. Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης). Σ' αυτές τις περιπτώσεις οτι και να πει κανείς, δεν μπορεί να γιατρέψει τον πόνο...

Μητσοτάκης: «Οι γείτονες οι Τούρκοι να σέβονται 
τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και προς το ΝΑΤΟ έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.
Η ενότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι βασικές αρχές που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της Συμμαχίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ευθύνη να σέβονται και να ενεργούν σύμφωνα με αυτές τις αρχές καθώς και να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προστριβές και εντάσεις μεταξύ συμμάχων και γειτόνων.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε το ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου και σημαντικού πυλώνα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις περί του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης, διεμήνυσε ότι η προώθηση διεθνών συμφωνιών οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τα νόμιμα δικαιώματα των χωρών του ΝΑΤΟ, αντίκειται σαφώς στο πνεύμα συνεργασίας και στις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες στηρίζεται η Συμμαχία.
Τόνισε δε ότι η χώρα μας αναμένει από τους γείτονές της να επιδείξουν σεβασμό για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας απέχοντας από ενέργειες και δηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας.

Το Δ’ Σώμα Στρατού τίμησε στη Ξάνθη, την Αγία Βαρβάρα



Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ».
Πραγματοποιήθηκε δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Α/ΓΕΣ, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από τον Δκτή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, επίδειξη οπλικών συστημάτων ΠΒ και μικρή δεξίωση με πατροπαράδοτη παράθεση λουκουμάδων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, οι θρησκευτικές, πολιτικές, τοπικές αρχές, καθώς επίσης και αριθμός μαθητών από σχολεία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, από τον Διοικητή του Δ’Σώματος Στρατού, διότι υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πυροβολικό.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »