*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Δεκεμβρίου

Μόνο για..ξωτικά, 11.800 ευρώ ο Ηλίας Ασκαριδης και 1.100 ευρω για Αί Βασίλη! Οι ειδήσεις με άλλο στυ

04 Δεκεμβρίου
«Τζιχαντιστής» πλην του γιατρού και του…Τσέπελη στις ...Νομικές γνωμοδοτήσεις;
-… «Τζιχαντιστής» μόνο του Λεύκιππου και του "Μαρινάκη".
………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Φανουράκης Νο 2; Πάντως ο νέος Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης σε χρόνο ρεκόρ έγινε…σαϊνι στις απευθείας αναθέσεις αλλά και στο «ξόδεμα» των χρημάτων!
……
*Για ξωτικά για παράδειγμα εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων ο Ηλίας Ασκαρίδης ξοδεύει 11.800 ευρώ, ενώ στα μισά ήταν η δαπάνη στις προηγούμενες χρονιές, ενώ πληρώνει για Αϊ Βασίλη 1.100 ευρώ ενώ το Κέντρο Πολιτισμού πλήρωνε επίσης σχεδόν τα μισά τις προηγούμενες χρονιές!
……
*Το πιο ωραίο από όλα; Μέλος της Διοίκησης για το οποίο σχολίασα ότι δεν λέει λέξη για όλα αυτά κι είναι… μούγκα στη στρούγκα, μου εκμυστηρεύτηκε ότι τα πάντα τα κάνει ΜΟΝΟΣ του χωρίς να ρωτάει κανέναν!
(σ.σ. Όχι και κανέναν…Ότι και να κάνει, ρωτάει προηγουμένως τον Τσέπελη τον αρχηγό! Εννοείται αυτό…).
……
*Ακόμη δεν πρόλαβε να αναλάβει μέλος στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΞ ο Πάνος Αμβροσιάδης και κινδυνεύει μετά την ΥΠΟΓΡΑΦΗ που έβαλε για την εν ψυχρώ «εκδίωξη» του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. Μαρίινου Σδρέβανου από τη συνεδρίαση να πάει για ΠΑΡΑΒΑΣΗ καθήκοντος!
Κι αυτό γιατί άκουγε τον μέντορά του τον… Ιπποκράτη Καμαρίδη!
……
*Ο οποίος… μέντορας, καθόλου μα καθόλου δεν παραξενευτώ αν ήδη του δίνει εντολές και πως θα διοικήσει ως Πρόεδρος στην Κοινωνική Μέριμνα!
……
*Ερώτημα κρίσεως… Εκτός από την αντιμισθία της ΔΕΥΑΞ (1.710 ευρώ μηνιαίως), ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης  τι χρήματα εισπράττει από τον Δήμο Ξάνθης; Συνολικά…; Και θα συνεχίσει και το 2020 ως γιατρός του Δροσερού;
……
*Μια λίστα με τις σχολές του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ Αγγλίας μου έστειλε με email κάποιος ή κάποια, προφανώς ενδιαφερόμενη για τον ίδια θέση ισχυριζόμενη ότι δεν αναφέρεται πουθενά η Σχολή στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο από την οποία επικαλείται ότι έχει πάρει πτυχίο η νέα διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης Ροφαέλα Έλενα.
ΣΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟ ΔΟΑΤΑΠ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΕΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ? Μου γράφει, ενώ το κείμενό διανθίζεται και από κακοήθειες.
-Μπορεί η κυρία  Ροφαέλα να απαντήσει για να υπάρχει καμία σκιά στην επιλογή της;
(σ.σ. Το email στη διάθεσή της. Άλλωστε στάλθηκε και στον Γιάννη Σιδηρόπουλο αλλά και στο Υπουργείο Υγείας).

Σύλληψη 34χρονου στην Ξάνθη για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη την Δευτέρα 2-12-2019 το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 30,6 γραμμαρίων και ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Μια σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε από την εποχή που ο Βουλευτής Ροδόπης ήταν Υπουργός Μεταφορών και έδειξε έμπρακτα το σεβασμό και την εκτίμηση του στον κλάδο  των ταξί με εφαρμοσμένες πολιτικές, βρίσκει συνέχεια.
Συνάντηση εργασίας είχε ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τους εκπροσώπους των Ταξί της  Ροδόπης. Άκουσε τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους και συζήτησαν πρωτοβουλίες και  ενέργειες που πρέπει το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν για να στηριχθεί και να  εκσυγχρονιστεί ο κλάδος. Αποφασίστηκε αφού προετοιμάσουν την καταγραφή των  προβλημάτων και των προτάσεων τους οι ταξιτζήδες της Ροδόπης, να προγραμματιστεί με  πρωτοβουλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα  Καραμανλή προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις.
Παράλληλα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τους ενημέρωσε ότι εκτός από τους
φοιτητές και τους 1000 ειδικούς φρουρούς που ήδη εκπαιδεύτηκαν στην Κομοτηνή, έχουν  ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση τους 200 δόκιμοι αστυφύλακες και διεκδικούμε την  εκπαίδευση των 400+400 συνοριοφυλάκων που θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα με  κριτήριο εντοπιότητας. Ολα αυτά και άλλα που θα ακολουθήσουν τονώνουν την τοπική  οικονομία και διευρύνουν το εξυπηρετούμενο κοινό ενισχύοντας και τον κλάδο των Ταξί.
Οι εκπρόσωποι των Ταξί ευχαρίστησαν τον Ε. Στυλιανίδη για ότι έχει κάνει και του ζήτησαν  να συνεχίσει να στέκεται δίπλα τους
(σ.σ. Κατά τα λοιπά, έχει και η Ξάνθη βουλευτή τον....Σπύρο Τσιλιγγίρη! Α και Δήμαρχο... Τον Τσέπελη!)

Διανομή καυσόξυλων από το Δ΄.Σ.Σ στην Ορεινή περιοχή
Γνωρίζοντας την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί κατά τους χειμερινούς μήνες στην ορεινή περιοχή, το Δ’Σ.Σ. στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, παρέχοντας ασταμάτητα κάθε είδους στήριξη στους πολίτες της ορεινής περιοχής, επιλύοντας έτσι πολλά από τα προβλήματα τους.
Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία επιλύει ένα καθημερινό πρόβλημα των κατοίκων.

Συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ»σε συνέδριο στην Ιταλία στις 23 – 25 Νοεμβρίου 2019
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσε το δίκτυο RoWNI, με αφορμή τα 5 χρόνια εργασίας τους.
Στόχος του εργαστηρίου, ήταν να συζητηθεί η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τους Ρομά, 2021 – 2025.  Τα βασικά εργαλεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων είναι η εκπαίδευση και η εργασία. 
Προτεραιότητα στις απαιτήσεις για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική, δόθηκε στο τομέα της εκπαίδευσης, της στέγασης, της υγείας, της εργασίας και στη διατήρηση της κουλτούρας των Ρομά.
Όλοι οι Σύλλογοι και οι συμμετέχοντες του συνεδρίου, παρακολουθούν και αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Σουλεϊμάν Σαμπιχά

Κοινωνικό μέρισμα 2019. Ανακοινώνονται τα ποσά και οι δικαιούχοι
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι εντός των ημερών θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα και την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν γνωστά τα ποσά (υπερπλεόνασμα) και οι δικαιούχοι (άνεργοι και άλλες ευαίσθητες ομάδες)
Ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ (01-12-2019), ανακοίνωσε ότι 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση (κοινωνικό μέρισμα) που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα σε τρεις κατηγορίες:
-Οι πολύτεκνες οικογένειες.
Οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια ανέργους και
Οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ
Όσον αφορά το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την υφυπουργό εργασίας, θα κυμαίνεται μεταξύ πεντακοσίων (500) και χιλίων (1000) ευρώ
Η νομοθετική ρύθμιση του κοινωνικού μερίσματος 2019 θα ενσωματωθεί πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών, οι οποίοι εξαπάτησαν ηλικιωμένη στη Δράμα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 30-11-2019 το μεσημέρι, στη Δράμα, εξαπάτησαν 88χρονη ημεδαπή. Συγκεκριμένα άγνωστος δράστης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 88χρονη, στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι η ανιψιά της έχει τραυματιστεί σοβαρά, της ζήτησε να καταβάλει μεγάλο χρηματικό ποσό για την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία άγνωστη δράστιδα, προσποιούμενη την ανιψιά της 88χρονης, την προέτρεπε να καταβάλει τα χρήματα, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να την πείσουν να παραδώσει τελικά 1.950 ευρώ σε συνεργό τους, ο οποίος μετέβη εξωτερικά της οικίας της για την παραλαβή των χρημάτων. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »