*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Οκτωβρίου

Κάθε τζοκεράδικο και γήπεδο, κάθε μπαράδικο και… δήμαρχος! Η Κοινωνία… Φανουράκη – Σταυρακάρα - Αμοιρά και οι "λαγοί" του Δημαρχόπουλου

19 Οκτωβρίου
*Ειλικρινά δεν σκόπευα να «αναμιχθώ» στις «δουλειές» και τις «μπίζνες» των ανθρώπων που ξαφνικά αποφάσισαν να… «σώσουν» τον Δήμο Ξάνθης, δηλαδή των αξιότιμων «συντρόφων», συνεταίρων, πρώην του Πούλιου, νυν του ΚΙΝ.ΑΛ κλπ αν δεν είχα «προκληθεί» τόσο ξεδιάντροπα και μάλιστα χωρίς λόγο…
-Αναφέρομαι φυσικά στην Κοινωνία… Φανουράκη (σ.σ. Κάπου στο βάθος υπάρχει κι ένας νέος δάσκαλος υποψήφιος Δήμαρχος ο Σάββας Μελισσόπουλος…), τον συνέταιρό στο Κυβερνείο Πάνο Σταυρακάρα, φανατικού λάτρη της Αλεξανδρούπολης και τον έτερο συνεργάτη του Σταύρο Αμοιρά, ειδικό επί των προγραμμάτων! Και γενικώς τύπου χαβαλέ - επαναστάτη.
……
*Οι κύριοι αυτοί λοιπόν βγήκαν συντονισμένα να αμφισβητήσουν τα «ΝΑΙ» του  Σταυρακάρα στο ξάδερφό του Λύρατζη, να κάνουν το άσπρο-μαύρο… «παλιά» τους τέχνη από τις εκλογές του 2014 που έτρεχαν για τον Πούλιο!
Και παράλληλα βγήκαν με σχόλια, συνεντεύξεις και  υπονοούμενα να μειώσουν την αξιοπιστία του «Μ»...!
*Κι άντε τον Λύρατζη καλά τον έκαναν, αφού πηγαινοέρχεται στα τζοκεράδικα και πίνει τσίπουρα μαζί τους!
-Εγώ τι δουλειά έχω σε όλα αυτά; Και τι δουλειά θα μπορούσα να είχα;
-Όταν οι μεν Σταυρακάρας και Φανουράκης τά ‘χουν με τον Δήμαρχο Μπάμπη (όπως παλιά τα είχαν με τους Τσέπελη – Ανδρικόπουλο – Παπαχριστόπουλο – Ιερόπουλο - Μ. Αμοιρίδη) για τον κοινόχρηστο του Κυβερνείο… ο δε Αμοιράς «συνταιριάζει» τα «οράματά» του μόνο με τα  Ευρωπαϊκά προγράμματα και μόνο τυχαία δεν «ενέδωσε» φυσικά στις πιέσεις του στενού του συνεργάτη Μανώλη Φανουράκη να «αναμιχθεί» με τον Δήμο γιατί εκεί υπάρχει πολύ… «ψωμί» και γιατί να κάνει «παιχνίδια» μόνος του ο Δημαρχόπουλος;
-Όπως με τους… υπόγειους κάδους που ο συνέταιρος του Σταυρακάρα Μανώλης Φανουράκης κατηγόρησε τον σημερινό Δήμαρχο ότι «παίρνει»… μίζες από συγκεκριμένο προμηθευτή, προσδοκώντας να πάρει ο Δήμος τους κάδους από τον… δικό του προμηθευτή που υπερασπίζονταν με ανακοινώσεις της Κοινωνίας Δημοτών;!!!
-Κι ο έντιμος Μπάμπης ο… ακλόνητος μετά από λίγο (κι ενώ δικαιώνονταν από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ), έβγαινε μαζί του για … τσίπουρα τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μαζί του…
……
*Τι δουλειά μπορεί να έχω εγώ βρε σύντροφοι με το σλόγκαν της  εποχής, «κάθε Τζοκεράδικο και (δικό μας) γήπεδο… κάθε μπαράδικο και Δήμαρχος;»
Καθότι αν ήμουν σαν κι σάς, θα έπαιρνα μαζί μου τον Μισέλ του De Novo, τον Γιάννη Κυριαζίδη του Prestige και την Βάσω Ξανθοπούλου και θα κάναμε την δική μας «Κοινωνία»… Παπαδοπουλικών;!
-Χωρίς μάλιστα να χρειαζόμαστε… «λαγούς», αφού θα βγαίναμε καθαρά στη κοινωνία και εκτός των άλλων θα υπερασπιζόμασταν το δικαίωμα όλων των επιχειρηματιών καφέ μπαρ να βγάζουμε κι εμείς… μπαριέρες και τραπεζοκαθίσματα στους δρόμους και στις πλατείες Αντίκα; Κι αν τολμάνε οι Κιρατζήδες, οι Αγκόρτσες και οι Λομβαρδέοι, ας έρθουν να μας βάλουν πρόστιμα ή κατασχέσεις!
……
*Ξέρετε ποιο θα ήταν λοιπόν το πιο τίμιο σύντροφοι του ΚΙΝ.ΑΛ; Αντί να «τιτιβίζουνε» οι κύριοι αυτοί στο fb και να ρίχνουν λάσπη σε έναν άνθρωπο που παρά την «τρέλα»  του, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι σαν κι αυτούς!
-Να φέρετε σε δημόσια αντιπαράθεση τα δυο ξαδερφάκια… Τον Πασχάλη Λύραζη και τον Πάνο Σταυρακάρα! Face to face… και παράλληλα κι αυτούς που ήταν στις παρέες τους!
Κι όχι άλλα να λένε τα βράδια στα Κυβερνεία κι άλλα να στις εφημερίδες!
……
*Για κατά πόσο ο Λύρατζης το ‘βγαλε μόνος του ότι ο ξάδερφός του ο Σταυρακάρας θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί του, ή ότι ο  συνέταιρος του Φανουράκη άλλα έλεγε το πρωί, άλλα το μεσημέρι στα τσίπουρα κι άλλα το βράδυ στα ουίσκια!
Πριν λοιπόν κύριε Σταυρακάρα και κύριε Αμοιρά αποφασίσετε να «σώσετε» την πόλη και τον Δήμο Ξάνθης, «διαφυλάξτε» τουλάχιστον την αξιοπιστία σας! Εκτός αν είστε τελικά εσείς οι «λαγοί»  του Δημαρχόπουλου και τα έχετε από τώρα… μοιράσει όλα, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »