*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιανουαρίου

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ «ΕΤΣΙ» ΤΟ 2007, ΤΟ 2008 & 2009;;; ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ 15 2ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

14 Ιανουαρίου
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι στις 13:30 στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, συζητήθηκε το μοναδικό θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη και λήφθηκε η σχετική απόφαση με την διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω χρονικών περιθωρίων κατά πλειοψηφία στην πρόσληψη 15 Βρεφονηπιοκόμων για την πλήρωση των ισάριθμων θέσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου Ξάνθης με 2μηνη σύμβαση εργασίας!!!Στο δημοτικό συμβούλιο τα μέλη του στην ουσία, εγκρίναμε την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο των Βρεφονηπιακών Σταθμών, απόφαση την οποία στη συνέχεια αποστέλλουν στην περιφέρεια για έγκριση…
Μετά από αρκετή συζήτηση το θέμα τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία, ψηφίζοντάς το η παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη και, ο Νίκος Ανταμπούφης (λευκό η παράταξη Πούλιου, ενώ απουσίαζαν οι Μαλκότς και Μπαντά).
Θέλοντας να αιτιολογήσει την θετική του ψήφο ο κύριος Ανταμπούφης (ΣΥΡΙΖΑ), τόνισε επί λέξει:
«Ψηφίζω την ρύθμιση για την δίμηνη πρόσληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων που ζητά η δημοτική αρχή, γιατί στην ουσία πρόκειται για ρύθμιση, αλλά και γιατί το θέμα έχει δημοσιοποιηθεί και τώρα πλέον θα προχωρήσουμε θέλοντας και μη στα νόμιμα και προβλεπόμενα».
Το θέμα είναι ότι όπως λειτούργησαν τελικά ΕΑΠΑΞ (Θεολόγος Καλαϊτζής) και Παιδικοί Σταθμοί (Φιλίππου) και πάλι αυτός που ΧΡΕΩΘΗΚΕ την παράνομη «πρακτική» των παραπάνω προσλήψεων, είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης…Δυστυχώς!!!
Ευχόμαστε πάντως τον ερχόμενο Μάρτη όχι να υπάρξουν θετικά μηνύματα από την Περιφέρεια για το θέμα της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αλλά να έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για την πρόσληψή του.
Στη χθεσινή συνεδρίαση ο κος Γιάννης Χρηστίδης, που όπως αποκάλυψε και ο δήμαρχος, θα είναι ο νέος Πρόεδρος στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, μετά την Φίλιππου Φιλίππου εποχή, είπε μεταξύ άλλων ότι, «αυτή την στιγμή, υπάρχει κρίση στην λειτουργία των παιδικών σταθμών και καλούμαστε να διαχειριστούμε την κρίση». Ζητώ την βοήθεια όλων ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ο παρόν πρόβλημα… «.
Δηλαδή στην ουσία άδειασε καθαρά τον προκάτοχό του.
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
Καταπέλτης για μια ακόμη φορά στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης ο οποίος τόνισε με έμφαση:
«Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχαν επισημάνει εδώ και χρόνια. Το επισήμαινα συνεχώς, όμως η δημοτική αρχή δεν έδωσε δυστυχώς την πρέπουσα προσοχή!!! Σήμερα μας καλείται να διαχειριστούμε από κοινού την χρήση, ενώ όταν τα έλεγα εγώ ο ίδιος κάποιοι με λοιδορούσαν και με κατηγορούσαν ότι κινδυνολογώ και κατηγορώ αδίκως τις υπηρεσίες του Δήμου!!! Σήμερα, δυστυχώς, τα πράγματα με δικαιώνουν… Γιατί κύριε Φιλίππου αυτά που κάνετε σήμερα, δεν τα κάνατε το 2007, ή το 2008, ή το 2009;;;».
-Φυσικά ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης δεν απάντησε και απλά… άκουγε! Ενώ μέχρι πρότινος στις συνεντεύξεις του, όλα τα χαρακτήριζε… νόμιμα, βγάζοντας στην ουσία «ψεύτη» τον Θανάση Ξυνίδη…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »