*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουλίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Όλο το παρασκήνιο της επιλογής των τριών νέων αντιπεριφερειαρχών του Μέτιου!

04 Ιουλίου
*Μπορεί ο Χρήστος Μέτιος να όρισε τελικά 3 νέους αντιπεριφερειάρχες στην προσπάθειά του να κρατήσει τις ενδοπαραταξιακές «ισορροπίες», πληροφορίες μου ωστόσο αναφέρουν ότι πριν καταλήξει στα συγκεκριμένα τρία ονόματα, υπήρξε μπόλικο παρασκήνιο…
Και ξεκινάω.
*Παρασκήνιο 1. Κατ’ αρχή ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Νίκος Ευφραιμίδης, ζήτησε από τον Μέτιο παράταση της θητείας του για άλλος τρεις μήνες, προκειμένου να… ολοκληρώσει λέει το έργο του!
-Ποιο έργο;
-Ε, αυτό είναι ένα ερώτημα…!
Διότι οι υπάλληλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για παράδειγμα λένε ότι «ο κύριος Ευφραιμίδης το μοναδικό έργο που έχει να επιδείξει είναι ότι ότι έχει μαλώσει σχεδόν με τους… μισούς από αυτούς»!
Ονόματα δεν αναφέρω, αλλά στο τσακ για παράδειγμα την…»γλίτωσε» ο Λάμπρος Τσούργιανης…
……
*Τελικά ο Μέτιος έδωσε στον κύριο Ευφραιμίδη… δυο μήνες ακόμη, προκειμένου όταν γίνουν και φέτος οι εκδηλώσεις στο Δαφνώνα, να τον υποδεχτεί ο Νίκος με την ιδιότητα του… Αντιπεριφερειάρχη!
*Παρασκήνιο 2. Η Κυριακή Αλατζά - Παπαδοπούλου, ευθύς εξ’ αρχής ζήτησε τουλάχιστον θητεία 6 μηνών ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ως ελάχιστο… αντάλλαγμα προκειμένου να στηρίξει τον Μέτιο ως νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ.
-Και τα κατάφερε τελικά…οπότε στην προκειμένη περίπτωση ισχύει και το γνωστό σύνθημα, «τώρα ο αγώνας δικαιώνεται»…!
Μάλιστα η κυρία Αλατζά ενδέχεται να πάρει συν 2-3 μήνες! Κι αυτή όπως ο Ευφραιμίδης, για να…ολοκληρώσει το έργο της!!!
……
*Παρασκήνιο 3. Ο Κώστας Κινατζίδης, αστυνομικός στο επάγγελμα, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο να αναλάβει… δυο μήνες μετά, γιατί έχει να παίρνει έναν μήνα άδεια (!) από την αστυνομία! Έτσι  ώστε να προλάβει, να πάρει την άδειά του από την υπηρεσία και αμέσως μετά να αναλάβει αντιπεριφερειάρχης ώστε να… συνεχιστεί η άδειά του!
Κι αυτό το αίτημα έγινε δεκτό και γι’ αυτό τελικώς θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από 1/9/2018.
……
*Ο Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Κώστας Βενετίδης, που συχνά τα έσερνε στον Μέτιο, έλεγε και ξανάλεγε ΔΗΜΟΣΙΑ…
-Μου χρωστάς Μέτιο… 12 μήνες Αντιπεριφερειάρχης, υπονοώντας ότι είχε κάνει ενάμιση χρόνο επί Αειμνήστου Γ. Παυλίδη, οπότε υπήρχε υπόλοιπο!
Φυσικά το ότι κάποιοι άλλοι Περιφερειακοί σύμβουλοι του Μέτιου όπως ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο Γιάννης Μπούτος, ο μικρός ο Μπιρόλ κλπ δεν έχουν γίνει Αντιπεριφερειάρχες ούτε για 1-2 μήνες,  δεν τον… άγχωσε καθόλου!
-Του το «χρωστούσε» ο Μέτιος, έγινε λοιπόν εκ νέου Αντιπεριφερειάρχης και έμεινε… μπουκάλα ο Μιχάλης Αμοιρίδης που τον θεωρούσε μάλιστα και… δικό του!
……
*Με απλά λόγια αυτοί οι κύριοι μπήκαν στο Περιφερειακό σύμβουλοι πρωτίστως ενδιαφερόμενοι για το πόστο του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη και της αντιμισθίας…
Γι’ αυτό –και θυμηθείτε με- από δω και πέρα μέχρι την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του τουλάχιστον, δεν θα ξανακούσετε  ΚΑΚΙΑ κουβέντα από τον Κώστα Βενετίδη για τον Χρήστο Μέτιο!
……
*Βέβαια από την άλλη θα με ρωτήσετε… Τότε γιατί να μην έχει δίκαιο και ο Οντέρ που έλεγε και ξανάλεγε ότι «του χρωστούσε κι άλλη θητεία Αντιπεριφερειάρχη ο Μέτιος…» και για το λόγο αυτό ανεξαρτητοποιήθηκε!

-Μα ποιος είπε ότι είχε ΑΔΙΚΟ! Απλά ο Οντέρ έκανε το λάθος και… ανεξαρτητοποιήθηκε, οπότε δικαιώθηκε μόνο ο Βενετίδης!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »