*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Το STREET FOOD FESTIVAL και τα ερωτήματα στο Δήμο...

08 Μαΐου
Αυτή είναι η φωτογραφία που έκανε πυρ και μανία τον Φανουράκη κι άρχισε να… χλευάζει και να υβρίζει τους Καραμανλικούς για τις selfie στο fb! Ο πρώην Πρωθυπουργός αγκαζέ με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο!
………………………………….
Αυθεντικό 1
Άλλος για μια Selfie....??? Μην σπρώχνεστε όλοι θα πάρετε...
Ευτυχώς οι εικόνες αποτυπώνουν κ την πραγματικότητα....
Η Ξάνθη πλέον έχει ανάγκη όσο τίποτα την επανεκκίνηση της...
Σε όλα τα επίπεδα...Για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας..
Η πόλη μας ΑΞΊΖΕΙ πολλά περισσότερα...
(Ο Μανώλης Φανουράκης για τις selfie που έβγαλαν οι Νεοδημοκράτες με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στην επίσκεψή του στη Ξάνθη)
-Συμφωνώ Μανώλη… Η πόλη μας ΑΞIΖΕΙ πολλά περισσότερα από τους γυρολόγους των κομμάτων, των πολιτευτών και των υποψηφίων… τύπου Φανουράκη!
………………………………….
Αυθεντικό 2
Καληνύχτα φίλε Μανώλη και να ξερεις εγώ δεν είμαι selfakias και ποτέ δεν κάθισα σε ουρά για να βγω φωτο με οποιοδήποτε βγαίνω μόνο εκεί που πιστεύω και με αυτόν που θέλω….Και χαίρομαι που βγήκες με τον φίλο σου τον Αυγενακη έναν έντιμο και άξιο αγωνιστή της παράταξης διότι πιστεύω σας συνδέουν πολλά…
(Από την απάντηση του Πασχάλη Λύρατζη στον Μανώλη Φανουράκη)
-Όντως συνδέουν πολλά τους… αγωνιστές της… παράταξης της Ν.Δ. Φανουράκη και Αυγενάκη…! Και απλά (προς το παρόν) πίστευε και  μη ερεύνα…

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Πήρα μια επιστολή χθες στον «Μαχητή» για την νέα μόδα που λέγεται STREET FOOD FESTIVAL και μας ήρθε από την Καβάλα!
Είναι εμφανές ότι προέρχεται από επαγγελματία της πόλης…
-Που ωστόσο προτίμησε να μας πει την μισή αλήθεια με αποτέλεσμα.
……
*1.Πρώτη διαπίστωση και απάντηση στον καταγγέλλοντα μετά την πρώτη έρευνά μου.  Η εταιρεία ή ο κύριος Γ. Βασιλειάδης στον οποίο εκμίσθωσε το χώρο ο Δήμος Ξάνθης (πάνω από την Παιδική χαρά) πλήρωσε 180 ευρώ για κάθε μέρα, δηλαδή 360 ευρώ για τις δυο ημέρα. Κι όχι μόνο 180 ευρώ.
2.Οι επαγγελματίες που συμμετείχαν δεν ήταν 25 αλλά 11 ή 12, οι δυο κάποιοι εκ των οποίων από την Θεσσαλονίκη…
3.Το αν υπήρχε άδεια από το Υγειονομικό, ήταν παράνομοι ή νόμιμοι οι συμμετέχοντες, αρμόδιοι να απαντήσουν είναι το υγειονομικό (Ζαγναφέρης) και οι αρμόδιες υπηρεσίες που εποπτεύουν. Δηλαδή εποπτεία εργασία και Αστυνομία.
-Ωστόσο τόσο η ΟΕΒΕ Ξάνθης, όσο και τα σωματεία καφεπωλών και ταβερνών,  ΣΙΩΠΗΣΑΝ και ΣΙΩΠΟΥΝ!
4.Το αν πλήρωσαν οι συμμετέχοντας επιχειρήσεις 500 ευρώ στον «μισθωτή», αρμόδιος να το ελέγξει είναι ο Δήμος Ξάνθης και οφείλουν να απαντήσουν οι συνδιοργανωτές Γ. Βασιλειάδης και  Δ. Μυταφίδης του Ντίλι-Ντίλι.
Αυτά για σήμερα.

Ζαγναφέρης: Μετά το 2022 και αν… το Φυσικό Αέριο στη Ξάνθη!
Κατά τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, μετά το 2022 και αν… θα έρθει το Φυσικό Αέριο στην Ξάνθη, όσο κι αν ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα υλοποιηθεί η επέκταση του δικτύου στη περιοχή μας αρκετά νωρίτερα…
Όπως ανέφερε χθες στην Ανοιχτή γραμμή ο Κ. Ζαγναφέρης, ο  Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, όπως και εκπρόσωποι των Περιφερειών Δυτ. και Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης και Δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας, συμμετείχαν το Σάββατο σε ειδική σύσκεψη για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, που συγκάλεσαν στο Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας που έχει ήδη ξεκινήσει και στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η Ξάνθη με τη διαφορά ότι αυτό θα αργήσει τουλάχιστον μια 4ετία!
Σημειώνεται οτι η συνέντευξη τύπου που είχε ο Κ. Ζαγναφέρης για το θέμα της Πυρκαγιάς στο Sunlight ανέβαλε την δική του μετάβαση στη Θεσσαλονίκη…
Εκδήλωση του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στην Ξάνθη
Εκδήλωση με θέμα: «Μακρυγιάννης και  Ρωμηοσύνη», διοργανώνει το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης (κάτωθεν του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας).
Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κα Μαντουβάλου Μαρία, Αναπλ. Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότεροι πρόσφυγες στην Ελλάδα μέσω Έβρου 
λόγω της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών;!
Στην κατακόρυφη αύξηση των νεοαφιχθέντων μέσω Έβρου προσφύγων στην Ελλάδα αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της «Neue Zürcher Zeitung». Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα που επικαλείται στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον Απρίλιο οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία ήταν περισσότεροι μέσω Έβρου παρά διά θαλάσσης. Όπως αναφέρει η «ΝΖΖ», «όποιος το προσπαθεί μέσω Έβρου έχει περισσότερες πιθανότητες να μπορεί να κινείται ελεύθερα στη χώρα μετά την ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ αλλά και αυτόπτες μάρτυρες και οι Έλληνες συνοριοφύλακες είναι συγκρατημένοι. Αφορμή αποτέλεσε προφανώς η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία. Στις αρχές Μαρτίου ένας ανθυπολοχαγός και ένας λοχίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και έπεσαν στα χέρια περιπολίας επί τουρκικού εδάφους. Περιμένουν τη δίκη τους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μετά από αυτό η Ελλάδα προφανώς δεν θέλει να ρισκάρει να γίνουν και άλλοι αξιωματικοί δυνητικοί όμηροι. Απροκάλυπτα ο Τούρκος ηγέτης τάχθηκε υπέρ της ανταλλαγής με Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »