*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Μαΐου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Συχνά πρέπει ν’ αφήσουμε το παρελθόν για να ζήσουμε!

08 Μαΐου
*Στο πρώτο θεατρικό έργο «Λίγα ματωμένα τριαντάφυλλα» που ανέβασα τον Σεπτέμβρη του 1975 στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης (πιτσιρικάς τότε με πολλούς όμως τρελούς ενθουσιασμούς και «κυνηγημένος» από την τότε πολιτική κατάσταση με μετάθεση στη Σαμοθράκη παραμονές Χριστουγέννων…), ο ήρωάς μου ο Αλέξης, όταν αρνείται να πολεμήσει και προτιμάει να φύγει με την αγαπημένη του (Μαργαρίτα), απαρνούμενος για τον έρωτα ακόμη και τον πατριωτισμό και το καθήκον για την Πατρίδα στις δύσκολες στιγμές… λέει μια φράση.
-Συχνά πρέπει ν’ αφήσουμε το παρελθόν για να ζήσουμε!
……
*Η ύπαρξη του "ζήσε για την ζωή",  δεν σημαίνει βέβαια για τους ήρωες του έργου (και τον συγγραφέα…), άντε και την… κάναμε «λιποτάχτες») για τον Καναδά την ώρα που η πατρίς κινδυνεύει και ο ένας αδελφός του Αλέξη πολεμάει ήδη στην πρώτη γραμμή και ο άλλος φεύγει στα μοναστήρια για να "κρύψει" την δηλία του...
-Ζω σημαίνει ότι ερωτεύομαι κάθε στιγμή… κάθε νέα αρχή απαιτεί θυσίες, οι νέοι δρόμοι όμως απαιτούν ρήξεις πρωτίστως με το παρελθόν σου…
(σ.σ. Μαργαρίτα, μας περιμένει το καράβι που θα μας πάει στην άλλη γη… Ναι στην άλλη γη… Απλά κλείσε τα μάτια… και μη σκέφτεσαι τίποτα από το χθες. Μόνο το αύριο…).
……
*Μανώλης Φανουράκης. Στις 6 τα ξημερώματα του καλοκαιρού 2006 στο My club (ήταν με τον Παναγιώτη Σταυρακάρα…), πιστεύοντας ότι μπορεί να δώσει πολλά στην πόλη, αφού δεν μπόρεσα να πείσω τον Αντώνη Τσίτσιο να αναμιχθεί με τον Δήμο Ξάνθης και την πολιτική, προσπαθώ να τον πείσω να ασχοληθεί με τα κοινά…
-Είναι οι εποχές που οι νέοι υποψήφιοι προκαλούν «τρόμο» στους παλιούς…Στον Τσέπελη, στον Θεολόγο κλπ ενώ για πρώτη φορά κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και ο Χρίστος Πούλιος με επιλογή των αδελφών Ξυνίδη…
……
*Η συνέχεια: Ο Φανουράκης εκλέγεται πανηγυρικά !(σ.σ. Τον στηρίζει δυνατά άλλωστε και όλο τότε σύστημα του Κυβερνείου) και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πανίσχυρος τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται από το κόμμα του ότι «προκειμένου να στηρίξει τον Ασπιδαίο Λάκη Στυλιανίδη, το πολιτικό γραφείο του… συστρατεύτηκε στο πλευρό του Μανώλη).
……
*Είναι η εποχή που ο Φανουράκης θεωρείται αντίπαλο δέος του «αφανή εταίρου» του Elliso hotel Μανώλη Τσέπελη (λόγω Κυβερνείου) και ο τότε Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης αποφασίζει (σ.σ. καθόλου τυχαία..), να αναθέσει Καρναβάλι και Γιορτές Π. Πόλης σε ένα νέο πρόσωπο…για να δείξει ότι κάπως αλλάζει τα πράγματα στο Δήμο! Στην πραγματικότητα όλα το ίδιο μένανε...Για ν΄αλλάξεις κάτι, πρώτα πρέπει ν' αλλάξεις εσύ ο ίδιος!
……
*Έτσι από το 2006 έως και το 2014, ο Μανώλης Φανουράκης εξελίσσεται τάχιστα ως «ένας νέος υπαρχηγός - εξαπτέρυγο για τον τότε Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη», έχοντας ναι μεν τον Χρίστο Πούλιο, τον Ηλία Βασιλούδη και σύσσωμο σχεδόν το συνδυασμό απέναντί του, τυγχάνοντας ωστόσο παράλληλα και της… αφανούς στήριξης του επί σειρά ετών δικηγόρου του Κυβερνείου Θανάση Ξυνίδη!
-Γεγονός που τον οδηγεί τελικά και στην απόφαση να κατέβει στις τελευταίες δημοτικές με το ψηφοδέλτιο του πρώην… .πολέμιού του!
-Ενώ ο Πούλιος ο οποίος τον έχει μηνύσει για παράβαση καθήκοντος, πάει στο δικαστήριο και τον…αθωώνει με την κατάθεσή του!
Κάνοντάς τον μάλιστα και «υπαρχηγό» του κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2014… (σ.σ. Ποιος δεν θυμάται τα μεταμεσονύχτια… Mojito του Πούλιου με τον Φανουράκη και τον Γ. Σιδηρόπουλο στα μπαράκια της πόλης;)
……
*Το τελικό αποτέλεσμα; Ενώ όλες οι «δημοσκοπήσεις» των φιλικών ΜΜΕ και επικοινωνιολόγων Πούλιου – Ξυνίδη - Φανουράκη (σ.σ. Μέχρι και ο… Πουσπουρίκας βγήκε με τηλεοπτικές δηλώσεις υπέρ τους!), έφερναν πρώτο τον Πούλιο, δεύτερο τον Μπένη και μετά το…χάος!
-Έρχεται το απόλυτο πατατράκ και εκλέγεται πανηγυρικά νέος Δήμαρχος Ξάνθης ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, γεγονός που ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να χωνέψουν και να του το συγχωρέσει η συγκεκριμένη παρέα...!
……
*Συχνά πρέπει ν’ αφήσουμε το παρελθόν για να ζήσουμε! Με τη διαφορά ότι ο Μανώλης Φανουράκης όχι μόνο είναι… κολλημένος, αλλά και σύρεται από αυτό!
-Γι’ αυτό και την Κυριακή έσπευσε να «χλευάσει» όλους όσους βγήκαν selfie με τον Καραμανλή και γι’ αυτό και σήμερα θα ψηφίσει υπέρ του Κλεισθένη 1, όχι βέβαια από αγάπη για τον ΣΥΡΙΖΑ… αλλά γιατί ο «κηδεμόνος» του, μόνο τυχαία δεν τον επέλεξε ως επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης…

-Που στην μέχρι τούδε πορεία της, με τις αμφιλεγόμενες συμπεριφορές και λειτουργίες των πρωτοκλασάτων στελεχών της, για το μόνο που μπορεί να είναι υπερήφανη, είναι η αναξιοπιστία και υποκρισία της!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »