*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαΐου

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2! Κρίμα! Η Βασίλισσα της Θράκης, άξιζε στην ΕΥΡΩΠΗ!

07 Μαΐου
Από την στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης... καθάρισε την υπόθεση πέμπτη θέση με το «διπλό» στο Αγρίνιο, η Ξάνθη δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, όπως φυσικά και ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο η  βασίλισσα της Θράκης απέδειξε ότι άξιζε για μια θέση στην Ευρώ.
Ωστόσο σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Ξάνθη νίκησε 2-1, έχοντας περισσότερη ουσία στην τελική προσπάθεια, τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και έκλεισε με ιδανικό τρόπο μια εξαιρετική για εκείνη χρονιά.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Σε μία άδεια Λεωφόρο που είχε λιγοστούς οπαδούς των «πρασίνων», οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς και μόλις στο 11' άνοιξαν το σκορ.
Ο Λουσιάνο με τρομερό «κεραυνό» έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται και επιβεβαίωσε την μεγάλη δημιουργική ποιότητα που μπορεί να βγάλει στο παιχνίδι του.
Η συνέχεια του πρώτου μέρους είχε πολλά λάθη, καθόλου καλό ρυθμό και κακό ποδόσφαιρο. Σε μία στημένη φάση, πάντως, οι Ξανθιώτες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Με μία περίεργη κεφαλιά του Κασάδο(η μπάλα βρήκε στον αυχένα του) νικήθηκε ο Διούδης και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ήταν ανώτερη, πιο ουσιώδης και με μεγαλύτερη διάθεση κυνήγησε την νίκη απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που απλά περίμενε να τελειώσει το ματς, μην έχοντας να δώσει περισσότερα πράγματα πάνω στο χορτάρι στο φινάλε μίας σεζόν που όλοι θέλουν να ξεχάσουν!
Οι παίχτες της Ξάνθης στο 66' μετά από καταπληκτική μπαλιά του Κάστρο και ιδανικό πλασέ του Ντουρίτσκοβιτς πέρασαν μπροστά στο σκορ! (1-2) Στην συνέχεια είχαν τις φάσεις για να βάλουν τέλος από νωρίς στο ματς, δεν τα κατάφερα και ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης 5): Διούδης 4, Γιόχανσον 4, Κολοβέτσιος 5, Οικονόμου 4, Ευαγγέλου 5, Κάτσε 7, Τζανδάρης 5 (61’ Στάικος 4), Λουντ  6 (77’ Μπουζούκης 4), Λουτσιάνο 7, Μυστακίδης 5, Δώνης 5 (61’ Χατζηγιοβάνης 4)
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς 8): Γκαραβέλης 6, Σιλά 5, Σβάρνας 8, Κασάδο 7 (79’ Μεχία 5), Μπαξεβανίδης 4 (Ορφανίδης 4), Καμαρά 5, Μελιόπουλος 7, Φασίδης 7, Ντουρίτσκοβιτς 7, Κάστρο 7 (86’ Λισγάρας), Γέντρισεκ 6.
Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης, πάει ΑΡΗ Θεσσαλονίκης;

Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. Ο 49χρονος μετά το ματς με την Ξάνθη τόνισε πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, ευχαρίστησε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες του.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:


«Το πρωτάθλημα τελείωσε όπως άξιζε να μας τελειώσει, αδιάφορα. Κάποια στιγμή που πήγε να έχει ενδιαφέρον, κάποιοι μας είπαν ότι φτάνει, μην πιέζεστε. Κίνητρο για τα παιδιά δεν υπάρχει. Χάθηκε το κίνητρο να διεκδικήσουμε την πέμπτη θέση, μήπως σβήσουμε την τιμωρία από την Ευρώπη. Αγωνιστικά δεν χρειάζεται να συζητήσουμε. Τα παιδιά μπήκαν να παίξουν. Και εγώ δεν ενδιαφέρθηκα να παίξω για το αποτέλεσμα. Έπαιξαν σε άλλες θέσεις, μπήκαν νεαρά παιδιά. Αν θέλουν να τα προστατεύσουν, πρέπει να τα πλαισιώσουμε με έμπειρους παίκτες. Είναι νωρίς να σηκώσουν μόνα τους το βάρος της φανέλας. Αν φέτος υπήρχε η υπομονή, του χρόνου δεν θα είναι έτσι.

Η συνεργασία μου επίσημα τελειώνει, τελειώνει το συμβόλαιο μου. Ευχαριστώ τους παίκτες που δουλέψαμε μαζί. Υπήρχαν δυσκολίες από την πρώτη στιγμή. Προσπαθώ να θυμηθώ κάτι θετικό και δεν το βρίσκω. Όσοι ήμασταν εδώ τον 1,5 χρόνο, προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Όσοι πιστεύουν ότι είναι εύκολο, ας κοιτάξουν και τον αιώνιο αντίπαλο που αυτό το μήνα υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον, ας δουν την εικόνα του. Τουλάχιστον τελείωσε αγωνιστικά η χρονιά.

Ευχαριστώ τα παιδιά για το σεβασμό που δείξαμε. Ευχαριστώ τον Σαραβάκο και τον Παπαβασιλείου, ήταν εκεί, με βοήθησαν και μου έδειξαν την αγάπη τους. Ευχαριστώ όσους ήταν στο Κορωπί, γιατί έκαναν πολλά πράγματα και με υποστήριξαν. Εγώ τους την έδειξα την αγάπη μου όσο μπορούσα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του. Δεν θα με αγαπούσαν τόσο, όσο αν παίρναμε το πρωτάθλημα. Στάθηκαν κοντά μου και δίπλα μας όλη τη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα, αλλά προσπάθησα να σεβαστώ το Σύλλογο. Δεν νομίζω άλλος προπονητής να αντιμετώπισε τόσες δυσκολίες σε έναν τόσο μεγάλο κλαμπ.

Η ομάδα είναι εδώ, φαίνεται ότι θα βρεθεί λύση και ελπίζω να βρεθεί σύντομα. Αν κάποιοι καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο τα οικονομικά, αλλά και η αγωνιστική εικόνα, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φαίνεται αντάξιος της φανέλας και της ιστορίας του. Με τους περιορισμούς και τους μείον βαθμούς, η ομάδα θα έχει πρόβλημα.

Ελπίζω με τη λήξη της δικής μου συνεργασίας να βοηθήσουν πιο πολύ. Φάνηκε ότι με μένα δεν ήθελαν να βοηθήσουν τόσο πολύ. Ευχαριστώ όσους έκαναν καλή και άσχημη κριτική, κυρίως όσους έκαναν άσχημη, γιατί έδειχναν ότι ήμασταν ζωντανοί, εμείς ήμασταν ζωντανοί. Ελπίζω κάποια στιγμή, υπό άλλες συνθήκες, να είμαστε πάλι εδώ».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »