*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιανουαρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΣ

13 Ιανουαρίου
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τόσκα κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ζητώντας την ίδρυση μόνιμου Πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης της Ορεινής Ξάνθης μετά από την φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 και έκαψε τρία σπίτια στα Μελίβοια Ξάνθης αλλά και την επιστολή του πολιτευτή της Ν.Δ. Ιρφάν Χατζηγκενέ στα τοπικά ΜΜΕ.
Στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη αναφέρει:
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη (υπ’ όψιν Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τόσκα
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2018
ΘΕΜΑ: Ίδρυση μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Δήμο Μύκης της ορεινής Ξάνθης
Ο Δήμος Μύκης αποτελείται από 62 οικισμούς, έχει έκταση 626.000 στρέμματα και αριθμεί 16.000 μόνιμους κατοίκους. Εντός των ορίων του, βρίσκεται προστατευόμενο δάσος, μεγάλο μέρος του οποίου έχει υπαχθεί στο δίκτυο Natura 2000.
Η πυροπροστασία και πυρασφάλεια αυτής της καταπράσινης περιοχής καλύπτεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Όμως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την πόλη της Ξάνθης και το δύσβατο οδικό δίκτυο καθιστούν την προστασία του δάσους εξαιρετικά δύσκολη. Η απουσία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Μύκης επιτείνει το πρόβλημα, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προσφάτως σε οικία του οικισμού Μελιβοίων της Δημοτικής Ενότητας Εχίνου, επεκτάθηκε και έκαψε τέσσερα κτήρια λόγω της καθυστερημένης άφιξης των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται η κυβέρνηση να δημιουργήσει μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον ορεινό Δήμο Μύκης;
Η ερωτώσα βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »