*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιανουαρίου

See Through Άγριο ανθρωποκυνηγητό στο Πόρτο Λάγος με διακινητή λαθρομεταναστών

13 Ιανουαρίου
the pic of the day...
…………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αυτή την ιστορία των…«συχνών επισκέψεων» στα δικαστήρια Ξάνθης, δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που την ακούω…
-Αντίθετα έχει μια συνέχεια από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την ημέρα που τιμωρήθηκε  με ΠΑΥΣΗ ο πρώην Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου…
Και γι΄αυτό σήμερα είπα δεν πάει άλλο και έδωσα τόσο μεγάλη διάσταση..
……
*Μάλιστα «συμπτωματικά», πίσω από τις συγκεκριμένες αισχρές φημολογίες και συκοφαντίες που έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένους ανθρώπους με στόχο την ΕΞΟΝΤΩΣΗ τους, ηθική, πολιτική αλλά και οικονομική, είναι το ίδιο… «κύκλωμα» ανθρώπων!
Οι ίδιοι άνθρωποι, του ιδίου κυκλώματος, των ιδίων συμφερόντων…
……
*Διαμηνύω λοιπόν ευθέως σήμερα και προς πάσα κατεύθυνση τα παρακάτω: Ήρθε η ώρα της μετωπικής σύγκρουσης με αυτήν  την «σαπίλα» των…ανώνυμων καταγγελιών, πίσω από τις οποίες  βέβαια κρύβονται τα ίδια –δυστυχώς-σκουλήκια!
……
*Αυτό που ωστόσο προέχει εδώ και τώρα. Να καλέσουν οι Εισαγγελείς εδώ και τώρα τον δημοσιογράφο Γ. Σιδηρόπουλο, να κατονομάσει ευθέως τι υπονοεί εννοεί με τη φράση:
«Συνεχίζεται πάντως η εποχή των “ανεξήγητων” επισκέψεων…στα δικαστήρια (Πρωτοδικείο) Ξάνθης»
......
*Υπονοεί δηλαδή ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος την ύπαρξη…«παραδικαστικού κυκλώματος»; Κι αν ναι, ποιους…υπονοεί ότι το αποτελούν και εναντίον τίνων ενεργούν;
Κι έπεται και συνέχεια…
……..
*Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από την Αιτιολογική Έκθεση αλλά και το περιεχόμενο της παρ. 3  του Άρθρου 26 πληροφορούμαστε ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών μετατρέπεται και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ημέρα αργίας όπως ισχύει και για τη δευτεροβάθμια.
Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η 30η Ιανουαρίου δεν θα είναι ημέρα εκκλησιασμού ούτε εκδηλώσεων στα σχολεία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών αλλά ημέρα αργίας δηλ. μία ευκαιρία ανάπαυσης εκπαιδευτικών και μαθητών.


ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 Μεγάλη καταδίωξη με αρκετά περιπολικά εξελίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 23.00, στο Πόρτο Λάγος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο μάρκας mercentes στο οποίο επέβαιναν «παστωμένοι» 12 μη νόμιμοι μετανάστες εκ των οποίων ο διακινητής προσπάθησε να διαφύγει αλλά τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής.
Μίμης Μουρτζόπουλος
Έκκληση Παυλόπουλου για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην συνάντηση που είχε σήμερα με τη νέα Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΒΕΑ, παρουσίασαν τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες βιοτέχνες και επισήμαναν στον κ. Παυλόπουλο την ανάγκη μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά και του μη μισθολογικού κόστους, προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, τα μέλη του Διοικητικής Επιτροπής, παρουσίασαν συνοπτικά, τις δράσεις που υλοποιεί το Επιμελητήριο για την στήριξη των επιχειρήσεων μελών του.
37χρονος βρέθηκε κρεμασμένος σε χωριό της Ορεστιάδας
Ένα νέο περιστατικό αυτοχειρίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας να σοκάρει την τοπική κοινωνία. Η είδηση αφορά έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη απαγχονισμένος σε δέντρο σε αγροτική περιοχή του Πύργου Ορεστιάδας.
Ο αυτόχειρας ζούσε με την οικογένεια του στις εργατικές κατοικίες του Πύργουκαι σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν βιοπαλαιστή.
Οι λόγοι που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την αποτρόπαια πράξη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ενώ με τις πρώτες ενδείξεις η αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.
H σορός του άντρα μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΕ για νεκροψία – νεκροτομή.
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα προσλήψεων 20.000 ανέργων
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ  η κ.υ.α. αριθμ. οικ. 526/10/2018 σχετικά με το πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 20.000 ανέργους και προβλέπει επιχορήγηση 50% του μισθολογικού κόστους, για τους ανέργους που θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες, στο πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για την «πρώτη πρόσληψη».
Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.),που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας μέσω της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Π. Καμμένος: «Ούτε new ούτε upper Μακεδονία
«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο «Μακεδονία». Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.
Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι αν οι ΑΝΕΛ, διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Επισήμανε ότι η μόνη ελπίδα για την γειτονική χώρα είναι η εξεύρεση λύσης που δεν θα πληγώνει τη Ελλάδα. Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ
SAOS Ferries: Έκπτωση 50% στα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν από Σαμοθράκη σε Αλεξανδρούπολη για ΚΤΕΟ
Την παροχή έκπτωσης 50% στα  μετ’ επιστροφής εισιτήρια των Ι.Χ. αυτοκινήτων που ταξιδεύουν από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη προκειμένου να υποβληθούν σε τεχνικό έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο.),
αν και κανονικά θα έπρεπε να απαλλάσονται με βάση το νόμο αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να παρέχει και φέτος η SAOS Ferries. 
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
“Με Κοινή Υπουργική Απόφαση , η Σαμοθράκη όπως και όλα τα νησιά που έχουν λιγότερους από 5.000 μόνιμους κατοίκους, εξαιρούνται από την υποχρέωση ΚΤΕΟ για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων. Ωστόσο, παρά την δεδομένη νομοθεσία, κάτοικοι της Σαμοθράκης ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόστιμα που τους επιβάλλονται με διάφορες αιτιολογίες.
Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας και με γνώμονα την βέλτιστη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Σαμοθράκης, επεκτείνουμε και για τη τρέχουσα περίοδο την παροχή έκπτωσης 50% στα  μετ’ επιστροφής εισιτήρια των Ι.Χ. αυτοκινήτων τα οποία θα ταξιδεύουν από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη με το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ, προκειμένου να υποβληθούν σε τεχνικό έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο.). Η εν λόγω έκπτωση ισχύει μόνο για τα δρομολόγια της Πέμπτης και παρέχεται με την έκδοση δωρεάν εισιτηρίου επιστροφής του οχήματος από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη, αποκλειστικά και μόνο από το εκδοτήριο εισιτηρίων εντός του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, κατόπιν επίδειξης του εισιτηρίου μετάβασης και του απαραίτητου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος”.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »