*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιανουαρίου

Γ. Σιδηρόπουλος με αφορμή την δίωξη Μπένη: Συνεχίζεται… η εποχή των «ανεξήγητων» επισκέψεων στα Δικαστήρια της Ξάνθης!

13 Ιανουαρίου
*Θεωρώ ότι έχω ΣΟΒΑΡΟ έννομο συμφέρον με τις υποθέσεις μου και θα ζητήσω τα πρακτικά της χθεσινής δίκης του απόντα Δημήτρη Μπένη στο Μονομελές Πλημ/κείο Ξάνθης (Πρόεδρος ο Πρωτοδίκης κ.Γάτσος με Εισαγγελέα της έδρας τον κ.Γάτσο) –αν βεβαίως υπάρχει σκεπτικό της υπόθεσης- όχι γιατί αθωώθηκε ο κατηγορούμενος πρώην αντιδήμαρχος  για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης κατ΄ εξακολούθηση την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών (2012) του Δήμου Ξάνθης.
-Αλλά γιατί το χθεσινό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Σιδηρόπουλου σίγουρα θα εξέπληξε δικηγόρους και δικαστές, πλην ίσως του κυρίου Ξυνίδη…
Είναι άλλωστε η πρώτη φορά και με τόσο μεγάλη μάλιστα καθυστέρηση που δημοσιογράφος ψέγει την Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης, γιατί άσκησε… δίωξη σε πρώην αντιδήμαρχο Ξάνθης, ενώ επρόκειτο περί ασήμαντης υπόθεσης!!!
(σ.σ. Σοβαρές υποθέσεις άλλωστε είναι μόνον αυτές που αφορούν τον νυν Δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο…).
……
*Αν για παράδειγμα όταν είχε ασκηθεί η δίωξη στον κ.Μπένη διάβαζα ένα παρόμοιο δημοσίευμα, δηλαδή ΠΡΙΝ γίνει η χθεσινή δίκη και αθωωθεί ο κατηγορούμενος πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης, θα το προσπερνούσα και θα έλεγα…
-Ε, αυτά του είπε ο κατηγορούμενος ή ο δικηγόρος του, αυτά έγραψε!
……
*Το «περίεργο» όμως βρίσκεται στο ότι ΠΡΩΤΑ περίμεναν ο Δημήτρης Μπένης και ο δικηγόρος του Θανάσης Ξυνίδης την αθωωτική απόφαση χθες στο Μονομελές και αμέσως μετά, βγήκε και το «δικαστικό παρασκήνιο» του Γ. Σιδηρόπουλου!!!
……
*Επί της ουσίας ωστόσο της υπόθεσης και τα fake news του δημοσιογράφου που σηκώνουν πράγματι πολύ συζήτηση.
Με τίτλο λοιπόν «Δικαστικά παρασκήνια», έγραψε ο Γ. Σιδηρόπουλος τα παρακάτω:
«Αθωώθηκε την Παρασκευή για την υπόθεση της απόκρυψης λόγου εξαίρεσης ο Δ. Μπένης καθώς δεν ήταν μέτοχος της εταιρίας η οποία είχε συναλλαγές με το Δήμο πριν αναλάβει ως Αντιδήμαρχος».
-Fake news! Κανείς δεν ισχυρίστηκε και δεν τον κατηγόρησε ποτέ, ότι ήταν μέτοχος της ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ.(σ.σ. Ήταν συν-μέτοχος κατά 50% όμως με την Μαρία Νάσκου που τον υπερασπίστηκε χθες στο δικαστήριο στην κατασκευαστική εταιρεία ΕΠΕ)
……
*Η Αποκεντρωμένη προέβη στην τιμωρία του κ.Δημήτρη Μπένη και εκ του λόγου αυτού φρονώ ότι ασκήθηκε δίωξη από την Αντιεισαγγελέα Ξάνθης κι όχι για άλλο λόγο, διότι ενώ ήταν αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ξάνθης το 2012, υπέγραφε χρηματικά εντάλματα που αφορούσαν την συγκεκριμένη εταιρεία της οποίας ΠΑΡΕΜΕΝΕ μέλος του Διοικητικού συμβουλίου τουλάχιστον έως τις 31/12/2012! 
……
*Το ακόμη πιο συνταρακτικό του «δικαστικού παρασκήνιου» του κ.Γ. Σιδηρόπουλου.
Έγραψε λοιπόν ο ίδιος: «Αυτό που αξίζει να σχολιαστεί είναι ότι η υπόθεση δεν ξεκίνησε από τη μήνυση κάποιου περίεργου ή δικομανή (που επίσης δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να καταλήγει στο ακροατήριο) αλλά από αυτεπάγγελτη δίωξη της τότε Αντιεισαγγελέως».
-Και γιατί αξίζει να σχολιαστεί κύριε Σιδηρόπουλε; Όταν πάγια τακτική των εισαγγελέων είναι να ασκούν διώξεις όταν υπάρχουν ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ και λαμβάνουν γνώσει από δημόσιες υπηρεσίες, όπως προφανώς έγινε και στη περίπτωση αυτή, αφού η Αποκεντρωμένη υποχρεούτο να στείλει το πόρισμά της στους Εισαγγελείς;
……
*Και το ρεζουμέ του «δικαστικού παρασκηνίου» από τον Γ. Σιδηρόπουλο για το οποίο φρονώ ότι τάχιστα θα πρέπει να κινηθούν οι Εισαγγελείς Ξάνθης και Εφετών:
«Το ερώτημα είναι σε ποια λογική βάση ασκήθηκε δίωξη ενώ είναι σαφές από την προδικασία ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα σε κάποιον που δεν είναι μέτοχος και έτσι η δικαιοσύνη απασχολείται άσκοπα…Πάντως είναι ιδιαιτέρως θετικό ότι η εποχή των ανεξήγητων διώξεων έχει παρέλθει στα δικαστήρια της Ξάνθης. (Συνεχίζεται πάντως η εποχή των “ανεξήγητων” επισκέψεων…)».
-Ο δημοσιογράφος δηλαδή, πριν των υποδείξεων για το πότε θα πρέπει να κινείται η Δικαιοσύνη, υπονοεί καθαρά ότι «η αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του Δημήτρη Μπένη, ασκήθηκε την εποχή των «ανεξήγητων» επισκέψεων στα δικαστήρια  Ξάνθης… εποχή που συνεχίζεται!»

-Καθότι τέτοιου είδους επισκέψεις στα δικαστήρια - Πρωτοδικεία Ξάνθης, κάνουν μόνο οι Εισαγγελείς Εφετών!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »