*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαρτίου

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Κάρτα του Αγρότη

07 Μαρτίου
H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη υποστήριξη του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής επιχειρηματικότητας, συμφώνησε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της έκδοσης της Κάρτας του Αγρότη.
Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιο Πουλόπουλο, Μνημόνιο Συνεργασίας, μέσω του οποίου εντάσσεται στην εν λόγω πρωτοβουλία η «Κάρτα Αγρότη» της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία έχουν ήδη από πέρυσι χιλιάδες αγρότες.
Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε: «Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες συνοδεύεται εφέτος από την ευρεία εφαρμογή της «Κάρτας του Αγρότη», ενός πραγματικού εργαλείου για τη ρευστότητα στον αγροτικό χώρο, αλλά και για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Η υπογραφή του σχετικού Μνημονίου με την Τράπεζα Πειραιώς, τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, σηματοδοτεί την υιοθέτηση αυτού του σημαντικού εργαλείου από το σύνολο σχεδόν της τραπεζικής αγοράς, γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητες και τις επιλογές για τον Έλληνα αγρότη. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μου προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία θα δημιουργήσει οφέλη και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα της χώρας».
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Πουλόπουλος, δήλωσε:
«H Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στρατηγική επιλογή τη στήριξη του Αγροτικού Τομέα, καθώς έχουμε την πεποίθηση ότι συνιστά βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Η ενεργοποίησή μας στο χώρο δεν έχει ευκαιριακό χαρακτήρα, αλλά, μέσω ολιστικής προσέγγισης, στοχεύουμε στο να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξή του. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλιών, χρηματοδοτικής και όχι μόνο, ενίσχυσης του Πρωτογενούς Τομέα. Η Κάρτα του Αγρότη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία εντάσσουμε σήμερα και την υφιστάμενη Κάρτα Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς, σηματοδοτεί τη συμπόρευσή μας στο κοινό όραμα για ολοκληρωμένη στήριξη της Αγροτικής Οικονομίας».
Η Κάρτα του Αγρότη δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις επαγγελματικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους, κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου (λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κλπ), συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του κόστους παραγωγής.
Επίσης, μέσω της Κάρτας του Αγρότη, οι παραγωγοί μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και τελών άρδευσης, το κόστος υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, το κόστος ενοικίου γης, το κόστος ανταλλακτικών και επισκευής για αγροτικά μηχανήματα, κ.α.
Η Κάρτα του Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς είναι ένα σύγχρονο τραπεζικό προϊόν, με τεχνολογία Chip & PIN Contactless για πρόσθετη ασφάλεια και με πιστοδοτικό όριο συνδεδεμένο με τη βασική ενίσχυση που λαμβάνουν οι παραγωγοί. Στην ουσία, η Κάρτα του Αγρότη προεξοφλεί μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων που δικαιούται ο κάθε παραγωγός, προσφέροντάς του άμεσα την αναγκαία ρευστότητα, τη στιγμή που τη χρειάζεται, για τις ανάγκες της παραγωγής του.
Η Κάρτα του Αγρότη είναι αποδεκτή από όλα τα POS που είναι εγκατεστημένα σε καταστήματα αγροεφοδίων και πρατηρίων καυσίμων της αγοράς και αποκτάται χωρίς έξοδα έκδοσης, χωρίς ετήσια συνδρομή και χωρίς πρόσθετες διασφαλίσεις όπως υποθήκες, προσημειώσεις κλπ.
Η Κάρτα του Αγρότη εξοφλείται αυτόματα με την καταβολή των επιδοτήσεων και το όριό της επαναπροσδιορίζεται κατά την επόμενη παραγωγική περίοδο. Εφόσον ο κάτοχος το επιθυμεί, μπορεί, εντός της περιόδου χρήσης, να πραγματοποιεί ελεύθερα καταβολές ποσών, μειώνοντας το υπόλοιπο της κάρτας του και αποκτώντας τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσει τα σχετικά ποσά.
Επιπλέον, για τους κατόχους Κάρτας του Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς, προσφέρονται ασφαλιστικά προγράμματα σε προνομιακή τιμή από συνεργαζόμενες εταιρείες. H κάρτα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με ειδικές προσφορές εκπτώσεων προς τους αγρότες για προϊόντα συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του πρωτογενούς και άλλων τομέων της οικονομίας.
Επισημαίνεται ότι, με δεδομένο πως η παραγωγική περίοδος έχει ξεκινήσει και προκειμένου να μη διαταραχθεί η δυνατότητα πρόσβασης των αγροτών στην αναγκαία ρευστότητα, η Τράπεζα Πειραιώς θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πλαστικό της σημερινής «Κάρτας Αγρότη» στις αρχές του επόμενου έτους και πριν τη νέα παραγωγική περίοδο.
Επισημαίνεται ότι, με δεδομένο πως η παραγωγική περίοδος έχει ξεκινήσει και προκειμένου να μη διαταραχθεί η δυνατότητα πρόσβασης των αγροτών στην αναγκαία ρευστότητα, η Τράπεζα Πειραιώς θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πλαστικό της σημερινής «Κάρτας Αγρότη» στις αρχές του επόμενου έτους και πριν τη νέα παραγωγική περίοδο.

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2017

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »