*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαρτίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Δήμαρχος απο τη Διομήδεια, Πρόεδρος απο τη Διομήδεια...Ν' αλλάξει όνομα ο Δήμος...

07 Μαρτίου
*Δήμαρχος από την Διομήδεια, Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου από την Διομήδεια…
-Μήπως κ.Γ. Τσιτιρίδη θα πρέπει ο Δήμος να μετονομαστεί από Αβδήρων σε… Δήμο Διομήδειας; Και να μετ-εγκατασταθεί το Δημαρχείο, στην Οδό Α-φιλίας;
……
*Δεν είναι που έχασε τη θέση του Προέδρου του ο Σπύρος Γαλανόπουλος, έχασε και το… «παγωτό» που τον κερνούσε ο Γ. Τσιτιρίδης!
-Μπήκε η άνοιξη, έρχεται και το καλοκαίρι… Εποχή των «παγωτών»!
……
*Γιώργος Τσιτιρίδης - Σπύρος Γαλανόπουλος 9-7. Αν δεν «έφευγε» δηλαδή ο Κασέρης μετά την αντιμισθία που τούδωσε ο Γιώργος κι έρχονταν το αποτέλεσμα 8-8, θα είχε το ήθος να παραιτηθεί εκείνη την ώρα ο Δήμαρχος Αβδήρων…;; Πολύ αμφιβάλω…
……
*Τα ωραία βέβαια τώρα αρχίζουν που νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων αναλαμβάνει ο Νίκος Μαυρίδης.
Όλοι περιμένουν πως και πως την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ν’ αρχίσουν τα… «πάρτι»!
……
*Στο Δήμο  Αβδήρων άλλωστε -επειδή ακριβώς ο Δήμαρχος Ξάνθης πιστεύει ότι τα ξέρει όλα!- γι’ αυτό και την πρόσκληση της περασμένης Κυριακής, αντί να την υπογράψει και να την στείλει στους δημοτικούς συμβούλους ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος, δηλαδή ο Νίκος Χατζόπουλος, την έστειλε με απόφαση Γ. Τσιτιρίδη, ο… Πρόεδρος!
(σ.σ. Και παραλίγο να ματαιωθεί η πρώτη συνεδρίαση και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…Σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο στη Ξάνθη, αφού ο Νόμος ορίζει οι προσκλήσεις να φεύγουν τρεις μέρες πριν και τη συγκεκριμένη πρόσκληση την έστειλαν Παρασκευή απόγευμα για Κυριακή πρωί!).
…..
*Κατάμεστη η αίθουσα του Ζ’ Palace στη προχθεσινή σύσκεψη της Ν.Δ. παρόντων του Αυγενάκη και του Μιλτιάδη Βιρβιτσιώτη…
Με την Γεωργία Ανδρέου στη πρώτη σειρά αλλά και την Πρόεδρο του ΟΕΒΕ Μαίρη Τσιακίρογλου, έτοιμη για το ψηφοδέλτιο…
Παντού μοίραζε χειραψίες και χαμόγελα!
….
*Ποια είναι η άποψή μου γι’ αυτές τις κομματικές συνάξεις όπου κανείς βλέπει τα ίδια και τα ίδια κομματικά και πολιτικά πρόσωπα και σε κουβέντα να βρισκόμαστε;
-Μια από τα ίδια…
-Αντί να πάνε στην κοινωνία και στον απλό κόσμο, μόνοι τους τα ακούνε, μόνοι τους τα… λένε… και απλά ξεχωριστά φεύγουν όταν τελειώνουν.
……
*Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πρόγραμμα λοιπόν του υπουργείου Παιδείας προβλέπει την διδασκαλία της τούρκικης γλώσσας σε νηπιαγωγεία της μειονότητας στη Θράκη, βάζοντας στην ουσία από το «παράθυρο» την τούρκικη γλώσσα και την όποια  προπαγάνδα στα δημόσια σχολεία.
……
*Μάλιστα όπως αποκάλυψε το «protothema.gr» ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης το πρόγραμμα υλοποιείται εφέτος πιλοτικά σε  έξι νηπιαγωγεία  ενώ από τη ερχόμενη χρονιά θα επεκταθεί!
Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα είναι τα  ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο  ενώ αντίθετα οι μη τουρκογενείς της μειονότητας που αποτελούνται από Πομάκους και Ρομά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την ελληνική γλώσσα στο νηπιαγωγείο

(σ.σ. Αλήθεια οι πατριώτες Παναγιώτης Σγουρίδης και Τέρενς Κουικ που έχει κυριολεκτικά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ από τη Θράκη, τι λένε επ’ αυτού; Απλά… δεν λένε τίποτα!).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »