*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαρτίου

Λίγος κόσμος στην κεντρική ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη στη Ξάνθη, διαχωριστικές και επιλεκτικές γραμμές κατά την εδώ επίσκεψή του

07 Μαρτίου
 


*Με αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές η επίσκεψη Σκουρλέτη στη Ξάνθη. Δεν προσκλήθηκαν Επιμελητήριο, ΟΕΒΕ, Εμπορικός σύλλογος αλλά και οι....ΑΝΕΛ!
Παρουσία λιγότερου κόσμου του αναμενομένου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Elisso Hotel η κεντρική ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ.Σκουρλέτη στη Ξάνθη, αν και ήταν ανοιχτή για το κοινό.
Μολονότι ο ομιλητής είναι από τα κορυφαία στελέχη του κόσμου και ιδαίτερα συμπαθής μάλιστα στις λαϊκές κοινωνικές μάζες λόγω της αμεσότητάς του και στη Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τρεις βουλευτές, ήταν ζήτημα αν την ομιλία παρακολούθησαν 60-70 πολίτες, στη πλειοψηφία του μέλη της Νομαρχιακής και κομματικά στελέχη που διασκορπίστηκαν μέσα στην αίθουσα ώστε να μην φανεί τόσο πολύ η γύμνια της εκδήλωσης…
Είναι πραγματικά απίστευτο να έρχεται στη Ξάνθη ένας Σκουρλέτης και να έχει τόσο μικρό ακροατήριο. 
-Που ήταν η νεολαία;
-Πού ήταν η μειονότητα;
-Πού ήταν οι αγρότες;
-Πού ήταν οι επαγγελματίες; 
Φυσικά η παταγώδης αποτυχία της εκδήλωσης, οφείλεται στον τρόπο που λειτουργεί η κομματική τοπική οργάνωση, προκειμένου κάποιοι να διατηρήσουν τα οφίτσιά τους…
Με συνεχείς ύβρεις, διαχωρισμούς και διχαστικές λογικές, θα πρέπει κανείς να αναγνωρίσει στη Νομαρχιακή επιτροπή την "επιτυχία" της να κρατάει το κόμμα καθαρά σε..."οικογενειακό και παρεϊστικο" επίπεδο τύπου "οι δικοί μας και οι μη δικοί μας..."
Εμφανής επίσης και η απουσία της μειονότητας από την εκδήλωση με το Νο 2 του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εξαγγελίες για τα δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία όπου για πρώτη φορά θα διδάσκεται μάλιστα και η Τουρκική γλώσσα....
Στην ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τις θέσεις του Υπουργείου για την απλή αναλογική στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις αντιδράσεις της ΚΕΔΕ και επετέθη με σφοδρότητα στην Νέα Δημοκρατία εμφανίζοντάς την  υπεύθυνη για όλα τα δεινά του τόπου, για το παρελθόν και το παρόν της χώρας.
Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του Υπουργού στη Ξάνθη και τη συνάντηση με τους φορείς, για μια ακόμη φορά αγνοήθηκαν τόσο το Επιμελητήριο Ξάνθης όσο και η ΟΕΒΕ και ο Εμπορικός σύλλογος, ενώ δεν προσκλήθηκαν στις συναντήσεις με τους Φορείς οι ΑΝΕΛ.
(σ.σ. Ειδικά εδώ στη Ξάνθη, κάποιοι ακούν για ΑΝΕΛ και βγάζουν σπυράκια...παρά τις συνεχείς ρήξεις της Ούτση και των στελεχών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία...Ξεχνάνε οτι δεν θα ήταν ποτέ στη Κυβέρνηση, αν οι ΑΝΕΛ δεν τους στήριζαν...)
TI ΕΙΠΕ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ-ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ 

ΣΤΑ κεντρικά σημεία που στάθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών.  Ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα  προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση νέων αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση.Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δωθεί η δυνατότητα και σε ιδιώτες να συγκροτούν και να δημιουργούν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών.
« Ξεκινάμε σε όλη την Ελλάδα επικοινωνία με τους Δήμους και τους Περιφερειάρχες. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει μια πρώτη επεξεργασία που αφορά στις θεσμικές αλλαγές, στο πλαίσιο που σχετίζεται με την Αυτοδιοίκηση, τον «Καλλικράτη». Θέλουμε αυτή η συζήτηση να συνεχιστεί, πια, με έναν απευθείας διάλογο, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να ακούσουμε παρατηρήσεις και προτάσεις. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της περιοδείας εδώ στην Ξάνθη, αύριο θα επισκεφτούμε τη Δράμα, το Παρανέστι και την Καβάλα. Νομίζω ότι αυτή η επικοινωνία θα είναι ωφέλιμη για όλους».
Για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση
«Επειδή είμαστε φανατικοί οπαδοί του διαλόγου, μας ενδιαφέρει -πριν οριστικοποιήσουμε τις θέσεις που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή- να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατές μορφές επικοινωνίας και διαβούλευσης. Και για αυτό βρισκόμαστε και εδώ στην Ξάνθη σήμερα. Ο εκλογικός νόμος είναι μία από τις αλλαγές που σκοπεύουμε να φέρουμε προς ψήφιση. Υπάρχει επίσης το θέμα των αρμοδιοτήτων, των πόρων της αυτοδιοίκησης, των σχέσεων της κεντρικής εξουσίας με την αποκεντρωμένη διοίκηση. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλέγμα αλλαγών που πρέπει να αποσαφηνιστεί. Θεωρούμε ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την επικοινωνία με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και να προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση νέων αλλαγών.»
Για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα
« Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει αυτό που πρέπει ώστε να μην εμφανίζονται αυτά τα προβλήματα είτε της μη παράτασης των συμβάσεων είτε της μη πληρωμής. Γνωρίζετε ότι μόλις περίπου πριν από μία εβδομάδα, υπήρξε συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποσαφήνιζε πλήρως τις προϋποθέσεις πληρωμής. Αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Θεωρώ ότι, προφανώς, πρόκειται τώρα πια για ένα διαδικαστικό θέμα και έχει ουσιαστικά λυθεί.»
Για τα ΚΑΝ
«Η Πολιτεία με δύο νομοθετικές παρεμβάσεις που έχει κάνει, επί των ημερών της δικής μας Κυβέρνησης, έδωσε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο στους Δήμους για να μπορούν να συστήσουν-δημιουργήσουν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών. Και πραγματικά είναι απορίας άξιο, γιατί οι δήμοι σήμερα δεν προχωρούν σε αυτό. Σκεφτόμαστε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε ιδιώτες να συγκροτούν και να δημιουργούν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών.»
Για την αξιολόγηση
«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και η κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε, με έναν συστηματικό τρόπο και έχοντας συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα, προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Αισιοδοξούμε ότι οι παράλογες απαιτήσεις που ακούγονται από κύκλους των δανειστών, τελικά θα καμφθούν. Θέλω να πω σε αυτό το σημείο, ότι επιβάλλεται και το μέτωπο, από την μεριά της Ελλάδας, να είναι ενιαίο. Δεν μπορεί τη στιγμή που η Κυβέρνηση δίνει μια μάχη υπέρ των συμφερόντων της χώρας, η αντιπολίτευση να της τραβάει το χαλί. Αυτό είναι ακατανόητο και νομίζω ότι τελικά είναι και ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας.»
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »