*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

…μια επιστολή από την Νοσηλεύτρια Κατερίνα Ψαθά, σύζυγο του πρώην λαλίστατου και νυν πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Δημήτρη Αδαμίδη

30 Νοεμβρίου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΨΑΘΑ: Γράμμα στον Άγιο Βασίλη για το δημοτικό Κολυμβητήριο
 
*Και το σχόλιο του "Μ": Κατερίνα στείλε ένα ακόμη γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να "φέρει" πίσω την...."φωνή" του λαλίστατου πρώην συνδικαλιστή του Νοσοκομείου Ξάνθης!
.....
Αφού ο πρώην λαλίστατος συνδικαλιστής γιατρός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Δημήτρης Αδαμίδης (σ.σ. καθημερινά μας βομβάρδιζε πριν γίνει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ  με 1-2 δελτία τύπου για τις ελλείψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τις….μεταχειρισμένες γάζες), έχει πάθει γενική…»μουγγαμάρα», η σύζυγός του και δυναμική νοσηλεύτρια Κατερίνα Ψαθά, αποφάσισε ελλείψει «αρχηγού» προφανώς στο δημοτικό συμβούλιο, να λύσει αυτή το καυτό θέμα και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης.

(σ.σ. Απορώ γιατί δεν «συμβουλεύτηκε» τον Μανώλη Φανουράκη…)
Δημοσιεύω αυτούσια την επιστολή της:
Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,
είμαι μεγάλη πια, αλλά δεν έχω πάψει να ονειρεύομαι, σου στέλνω την επιστολή μου και πιστεύω πως θα την συνυπογράφανε και πολύ συμπολίτες μου.
Εδώ στην ακριτική Ξάνθη έχουμε μεγάλη ανάγκη από ένα ολοκαίνουργιο κολυμβητήριο.
-Να χτιστεί με σύγχρονες προδιαγραφές να είναι ιδανικό για βρέφη, νήπια,  παιδιά, εγκύους, αθλητές (του πόλου, της συγχρονικής κολύμβησης κ.α.),με ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα για όλα τα επίπεδα άθλησης με έμπειρους εκπαιδευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής.
-Να κάνει μαθήματα ναυαγοσωστικής (πόσα θύματα θρηνούμε από πνιγμό κάθε καλοκαίρι!).
-Να είναι κατάλληλο για ενήλικες και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Να γίνονται σ’ αυτό σχολικά προγράμματα άθλησης στην κολύμβηση. 
Αυτές οι παροχές να προσφέρονται σε δύο πισίνες θερμαινόμενες διαφορετικών διαστάσεων και σταθερής θερμοκρασίας που να καθαρίζονται με όζον κατάλληλες ακόμη και για μωρά (baby swimming).
Και να έχουν οι πισίνες μας άγιε, αντλίες θερμότητας, ηλιακούς θερμοσυσσωρευτές, λέβητες πετρελαίου.  Η κολύμβηση θεωρείται μία από τις καλύτερες μεθόδους εκγύμνασης από τους ειδικούς, ιδιαίτερα για τις εγκυμονούσες και τους έχοντες κινητικά προβλήματα, προσφέρει δε σε όλους χαλάρωση, ευεξία, άθληση και ψυχαγωγία.
Συνεπικουρικά λοιπόν με τον Δήμαρχο μας, Άγιε, που του αξίζουν συγχαρητήρια που έφτιαξε το πάρκο στο λιμνείο, δίπλα στο κουφάρι του παλιού κολυμβητηρίου (αυτό γκρέμισέ το Δήμαρχε, για να μπει η ιστορία σε σωστή βάση, στο σωστό μέρος).
-Είμαστε ενθουσιασμένοι, παιδιά και ενήλικες, πρώτη φορά στην πόλη μας, δεν βλέπουμε μόνο επιστρώσεις δρόμων και πλατειών (πολύ σκληρό αλήθεια το τσιμέντο!).
-Θέλουμε μια χαρούμενη πόλη, με χαρούμενους ανθρώπους που θα έχουν δουλειά (το νέο κολυμβητήριο θα δώσει δουλειά σε αρκετούς) και δεν θα λιποθυμούν τα παιδιά μας στα λύκεια, επειδή έχουν δύο γονείς άνεργους.
Είναι βέβαια και δουλειά των βουλευτών μας η καταπολέμηση της ανεργίας.
Υποσχόμαστε Άγιε, εμείς οι κάτοικοι αυτής της πόλης, να φροντίζουμε το νέο σύγχρονο κολυμβητήριο που θα χτιστεί με τις συνδρομές μας, να συμβάλουμε στην άψογη συντήρηση του, για να μην πρέπει να μετακινούνται οι συμπολίτες μας (100 km για μία βουτιά) στα θαυμάσια κολυμβητήρια της Καβάλας και της Κομοτηνής.
Οι αρμόδιοι ας δουν:
-το Ναυτηλιακό κέντρο¨ΝΑΥΤΙΛΟΣ¨ στη Βέροια, πλήρως εναρμονισμένο στο φυσικό περιβάλλον.
-το Κλειστό κολυμβητήριο Νάουσας. Από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα που έγιναν ποτέ στην Νάουσα.
-στην Αλεξανδρούπολη, ένα σύγχρονο κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών, από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ….
****ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ***
Κατερίνα Ψαθά
Νοσηλεύτρια
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ «Μ»
1.Προφανώς κυρία Ψαθά θα αναφέρεστε στους πρώην Δημάρχους Ξάνθης, διότι ως άριστα ενημερωμένη απο τον σύντροφο Νίκο Ανταμπούφη, σίγουρα θα γνωρίζετε (σ.σ. το είπε κι ο Τσέπελης άλλωστε….), ότι η πρόσφατη ανάπλαση του πάρκου του Λημνίου είναι αποκλειστικά έργο του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη. Επομένως τα ειρωνικά ή μη συγχαρητήριά σας για το πάρκο στον σημερινό Δήμαρχο, εκεί θα έπρεπε να τα απευθύνετε…
2.Θα γνωρίζετε επίσης φαντάζομαι ότι το νυν Κολυμβητήριο Ξάνθης είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ και γίνονται προσπάθειες νομιμοποίησής του…Προκειμένου να λειτουργήσει. Κι ότι αν ο Δήμος είχε λεφτά, εκτός από σύγχρονο Κολυμβητήριο θα έχτιζε και κι ένα σύγχρονο μεγάλο δημοτικό αμφιθέατρο. Και ενδεχομένως και νέο παζάρι και νέα δημοτική αγορά για να μην διαμαρτύρεται ο όψιμος σύντροφος Γ. Μπατζακίδης οτι μια λάμπα κάηκε απο την οροφή και νέα σούπερ παπάκια και νέο Elliso Hotel ακόμη και νέα κεντρική πλατεία ή και νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο…Γιατί όχι;
Αλλά λεφτά μάλλον δεν υπάρχουν….
-Εκτός αν οραματίζεστε ένα νέο κολυμβητήριο με τις προδιαγραφές που αναφέρετε, σαν την "θερμαινόμενη"…πισίνα του πρώην αντιδήμαρχου Δόμησης Απόστολου Αγκόρτσα δίπλα στο ποτάμι με υγιεινό νερό απο κάποια γεώτρηση, δίπλα στον βόθρο που χρησιμοποιείται ως αποχέτευση...
3.Θερμή παράκληση....Να στείλεις συντρόφισσα Κατερίνα Ψαθά, ένα ακόμη γράμμα στον Αϊ Βασίλη και να ζητάς απο τον...."άγιο", να "επαναφέρει" στον πρώην αγωνιστή συνδικαλιστή γιατρό του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης Δημήτρη Αδαμίδη την...ΦΩΝΗ που έχασε εδώ και 11 μήνες περίπου είτε λόγω Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε λόγω της συμμετοχής του σε Ιατρικά συνέδρια εν Ευρώπη...
Ώστε με την νέα χρονιά να «ξαναγίνει" αυτός που γνωρίσαμε...:
Σεμνά και Ταπεινά...Καλή χρονιά.
Πάνος Παπαδόπουλος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »