*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ

30 Νοεμβρίου


Και 6η απόλυση στο εργοστάσιο Γάλακτος Ροδόπη, παρά την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη!
 

Δεν "πτόησε" την εργοδοσία στο εργοστάσιο Γάλακτος Ροδόπη ούτε η παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ούτε και το τηλεφώνημα του γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας μετά την παρέμβαση που έγινε απο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκο Στογιαννίδη που ήταν παρών, καθώς σήμερα Δευτέρα η διοίκηση απέλυσε και 6ο εργαζόμενο! 
Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΡΟΔΟΠΗ που αναφέρει τα παρακάτω:
Η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας καλά κρατεί. Μετά την απαξίωσή της να παραβρεθεί στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή και την αναγγελία 5ης απόλυσης, σήμερα Δευτέρα 30/11 προχώρησε σε 6η απόλυση.
Η μεγαλοεργοδοσία του εργοστασίου, ένας επιχειρηματικός όμιλος με εργοστάσια σε Λάρισα (ΟΛΥΜΠΟΣ), Τρίκαλα (ΤΥΡΑΣ), Βουλγαρία και Ρουμανία, ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές στον κλάδο, έχει βάλει στόχο να μετατρέψει το εργοστάσιο σε ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε  ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, για την ανάκληση όλων των απολύσεων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη (10π.μ. – 2μ.μ.), μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την 1η απόλυση, και συγκέντρωση στις 10π.μ. έξω από τα δικαστήρια. Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη γενική απεργία  της 3ης Δεκέμβρη.
Καλούμε όλο τον ξανθιώτικο λαό, όλα τα σωματεία του νομού να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας.
Το Δ.Σ

Ψήφισμα συμπαράστασης και της ΑΔΕΔΥ 
Ξάνθης στους εργαζόμενους της ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ

 
Το Ν.Τ. Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του σωματείου των εργαζομένων της ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις. Όπως και σε άλλες επιχειρήσεις (βλ. αντίστοιχες εξελίξεις στην ΚΟΜΟΤΕΞ) έτσι και στη ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ η μεγαλοεργοδοσία επιδιώκει να δουλεύει με φτηνότερους εργαζόμενους σε ένα καθεστώς εργασιακής γαλέρας. Στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων που δημιουργήσανε παλιές και νέες κυβερνήσεις χτίζεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
ΟΧΙ στην εργοδοτική τρομοκρατία – Όχι στις απολύσεις.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και να σταθούν στο πλευρό του σωματείου των εργαζομένων της ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ και του σωματείου των εργαζομένων της ΚΟΜΟΤΕΞ με όποιο τρόπο χρειαστεί.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ και το ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ της ΚΝΕ
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
στις 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 στις 19:30 στο
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΚΑΤ με θέμα:
"ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ,
στη ΓΑΛΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...
ΠΑΛΙ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΠΑΛΙ ΘΥΤΕΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ"
ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΚΚΕ
Πούτιν: H κατάρριψη του αεροσκάφους από την Τουρκία έγινε για να προστατευθούν οι περιοχές από όπου παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές!
 
Ευθεία επίθεση στην Τουρκία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Διοάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι.
Ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε πως δεν θέλησε να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και παράλληλα τόνισε πως στη διάθεσή του έφτασαν και νέα στοιχεία που αποδεικνύουν οικονομικές συναλλαγές της Τουρκίας με την οργάνωση ISIS.
Ο Πούτιν επανέλαβε τις καταγγελίες ότι η Τουρκία συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές για την διακίνηση πετρελαίου και παράλληλα δεν δίστασε να σημειώσει πως η κατάρριψη του αεροσκάφους από την Τουρκία έγινε για να προστατευθούν οι περιοχές από όπου παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές!
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ
Το θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου Σύρου, απασχόλησε σύσκεψη, που έγινε στη
Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, υπό τον Υφυπουργό παρά των
Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, στον οποίο είχε τεθεί το σχετικό αίτημα από τον Δήμαρχο
Σύρου στην πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού στο νησί.
Συμμετείχαν οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός,
ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Γιώργος Ζησιμάτος.
Συμφωνήθηκε η επόμενη σύσκεψη να γίνει στην Ερμούπολη, με αντικείμενο το
Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Σύρου, με άξονα το πολύπτυχο Ναυπηγείο, Αεροδρόμιο,
Μαρίνα, Λιμάνι, Πανεπιστήμιο, Πρωτογενής Παραγωγή, Τουρισμός, Καζίνο, διεθνείς
επενδύσεις.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »