*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαΐου

SEE THROUGH

30 Μαΐου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη στο ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΡΑ του Ιπποκράτη Καμαρίδη.
Τα είπε έξω από τα δόντια, ακόμη και για την πρώην Κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας και τα τραγικά λάθη της σε πολλά ζητήματα...
Ενώ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και κατά του πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ και Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης για το θέμα της Αστυνομικής Σχολής.
.....
*Ο Κώστας Ζαγναφέρης παραμένει μακράν ο πλέον δημοφιλής πολιτικός από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σίγουρα ο καλύτερος Αντιπεριφερειάρχης του Γιώργου Παυλίδη...
......
*Με ένα κινητό στο χέρι χθες ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός για το θέμα της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης. Ξεκίνησε από τον Μητροπολίτη, συνέχισε με τους Δημάρχους και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και μόνο τον Πανούση δεν μπορούσε να βρει στο τηλέφωνο...
Ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε συνεχείς συσκέψεις ενώ η οργή του Ξανθιώτη Υπουργού ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του..
.......
*Οι εργαζόμενοι της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και χθες βρέθηκαν στην Ξάνθη, συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά της πολυεθνικής εταιρείας για τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων... Μάλιστα πήραν και αυτοκίνητο με μεγάφωνο και γυρνούσαν στους δρόμους της πόλης, ζητώντας την συμπαράσταση των Ξανθιωτών στον αγώνα τους.
......
*Τα χρόνια μου πολλά στον γνωστό αθλητικογράφο Παναγιώτη Χατζημίσιο και κερνούσε για τα γενέθλιά του, χωρίς ωστόσο να λέει... πόσο χρονών είναι!
Γιατί τά ‘κρυβε; Μη χάσει την «νύφη»;
……………..

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ στη Μουσθένη
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι, την Παρασκευή (29-5-2015) το πρωί, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και φορώντας κράνη, μετέβησαν σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ, στη Μουσθένη, όπου ο ένας εξ αυτών εισήλθε στο εσωτερικό του και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με το παραπάνω δίκυκλο προς άγνωστη κατεύθυνση.
…………….

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ... για τις εκλογές της FIFA, στη Ζυρίχη!
Ο Γκιρτζίκης «χρέωσε» την κόρη του μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ
Προκλητικότατος σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport» είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος δήλωσε την κόρη του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στο συνέδριο για τις εκλογές της FIFA, στη Ζυρίχη .
Συνεπώς εκτός από τον ίδιο, τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου θα είναι παρούσα και η Αλεξία Γκιρτζίκη ως διερμηνέας του πατέρα της.
Βέβαια, σύμφωνα με την εφημερίδα η κόρη του προέδρου δεν δηλώθηκε ως… διερμηνέας! Φυσικά, δεν θα υπήρχε και θέμα σε αυτή την περίπτωση, αλλά δηλώθηκε μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής χωρίς να έχει θέσει καν την υποψηφιότητα της για το Δ.Σ της ΕΠΟ!
Newsit.gr
………….
  
ΟΑΕΔ: Έως 30/6 το «ΤοπΣΑ»
Λήγει την Τρίτη 30-06-2015 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ».
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις Ενεργητικές Πολιτικές – Πολιτικές Απασχόλησης – Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ».
……………….

Παράθυρο για πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ΣΚΑΪ.
Το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου απασχολεί σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και δύο εβδομάδες το Ποτάμι.
«Η κυρία Κωνσταντοπούλου να ασχοληθεί με το προσωπικό της πρόβλημα που είναι μεγάλο. Εκείνη χαριεντίζεται με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Τις φωνές του κ. Τσίπρα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις έχουμε ακούσει. Η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει εκλεγεί για να αντικαθιστά τον Πρωθυπουργό, οπότε ας ασχοληθεί με τα προβλήματα του κοινοβουλίου λοιπόν. Το είχα τονίσει εξαρχής στον Πρωθυπουργό ότι είναι λάθος να προτείνει την κ. Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης
Πηγές πάντως από την πλευρά της Κουμουνδούρου στο άκουσμα της πρότασης δήλωναν παντελή άγνοια ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», βλέποντας πίσω από το «παράθυρο» Θεοδωράκη μία διερευνητική κρούση προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
…………..

Περιορισμένη πρόοδο διαπιστώνει το Brussels Group
Περιορισμένη χαρακτηρίζουν κοινοτικές πηγές την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, οι οποίες θα επαναληφθούν αύριο, ενώ σημειώνουν ότι μία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη.
Ελληνικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.
Πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς.
Τέλος, σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των διαδικασιών παίζει, όπως λένε χαρακτηριστικά, η πλήρης τήρηση από όλους της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »