*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Μαρτίου

Skoda Xanthi - Atromitos 1-0

22 Μαρτίου
Μεγάλη νίκη με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη! Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, Δήμαρχος, Π. Ταρενίδης, Π. Λύρατζης, Θωμάς Μίχογλου στο πλευρό της ομάδας μας (Φώτο)
 
 
 
Με το 9ο φετινό γκολ του Σίλβα Κλέιτον η SKODA ΞΑΝΘΗ έφτασε στην 12η φετινή της επιτυχία στο πρωτάθλημα της Superleague στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησαν δίκαια με 1-0 επί του Ατρόμητου με το γκολ του Βραζιλιάνου στο 49’ κι έφτασαν τους 46 βαθμούς στον σχετικό πίνακα βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την βαθμολογική τους θέση. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και στο τέλος έφτασαν στον αντικειμενικό τους στόχο.
              Περιγραφή αγώνα
Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της Superleague ήταν αυτό της SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Ατρόμητο Αθηνών. Δύο ομάδες που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την είσοδο στην 5άδα, διασταύρωσαν τα… ξίφη τους στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena» το απόγευμα της Κυριακής, ζητώντας τους βαθμούς της νίκης για να συνεχίσουν με αισιοδοξία την μάχη της διάκρισης στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προερχόταν από τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος και ήθελε να δώσει συνέχεια στο 3-0 της περασμένης Τετάρτης επί του Παναιτωλικού με νέα επιτυχία.
Σε ένα καλό πρώτο ημίχρονο SKODA ΞΑΝΘΗ και Ατρόμητος είχαν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Η αναμέτρηση είχε ρυθμό και ευκαιρίες με τους γηπεδούχους να είναι πιο απειλητικοί αλλά είτε λίγο πριν, είτε στην τελική προσπάθεια δεν έκαναν τις καλύτερες επιλογές με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Ακόμη και στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά είχαμε ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα με τους Σολτάνι και Κατσουράνη να απειλούν όμως τους αμυνόμενους των αντιπάλων να εξουδετερώνουν τους κινδύνους. Στη συνέχεια οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν καλύτερη απόδοση και κατά διαστήματα επιτίθονταν με όμορφες προσπάθειες. Πέρα από κόρνερ όμως δεν κέρδισαν κάτι άλλο με τον Σολτάνι να είναι ο μοναδικός παίκτης που δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του Ηλία Σπάθα στο διάστημα αυτό.
Στο δεύτερο ημίχρονο η SKODA ΞΑΝΘΗ μπήκε δυνατά και υποχρέωσε τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο. Αρχικά απείλησε με μία εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον και τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα της επανάληψης το σκορ άνοιξε. Στο 49ο λεπτό λοιπόν ο Κλέιτον ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ καθώς υποδέχθηκε την μπάλα, με προσποίηση «άδειασε» δύο αμυντικούς και σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ για το 1-0. Ακολούθησε η 6λεπτη διακοπή λόγω αντικατάστασης του α’ βοηθού κ. Σταυρουλάκη που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού από τον 4ο διαιτητή Αμπάρκιολη. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους παίκτες του Λουτσέσκου να έχουν την ίδια επιθετική όρεξη και να απειλούν διαδοχικά με Σολτάνι, Καπετάνο και Κλέιτον αλλά στις μεγάλες αυτές ευκαιρίες δεν έγινε το 2-0. Ο Νίκος Νιόπλιας προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα του έκανε δύο αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα με τους Καράσκο και Μπρίτο να παίρνουν την θέση των Δημούτσου και Μαρσελίνιο και τον τελευταίο να χειροκροτείται από τους φιλάθλος καθώς έχει αγωνιστεί στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο Σολτάνι στο 84’ είχε μία ακόμη καλή στιγμή με την κεφαλιά του να την μπλοκάρει ο Γκορμπούνοφ ενώ ακολούθησαν οι αλλαγές των Φλίσκα και Βάλτερ στις θέσεις των Παπαστεριανού και Σολτάνι αντίστοιχα ενώ πέρασε και ο Ράνος στη θέση του Καπετάνου. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, το 1-0 είναι δίκαιο και η ξανθιώτικη ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης συνεχίζοντας την μάχη για τη διάκριση.
Οι καλύτερες στιγμές
6’ Ο Κλέιτον πάσαρε στον Σολτάνι αλλά το πλασέ του τελευταίου κόντραρε πάνω στον Λαζαρίδη και πέρασε κόρνερ.
10’ Κόρνερ του Ούμπιδες, κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Ομπόντο έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
12’ Σουτ του Ομπόντο έξω από την περιοχή δεν βρήκε τον στόχο.
15’ Ψαλιδάκι του Παπαστεριανού έξω από την περιοχή κατέληξε στα χέρια του Γκορμπούνοφ.
33’ Ο Σολτάνι πρόλαβε τον τερματοφύλακα αλλά η κεφαλιά του κόντραρε στην πλάτη του Γκορμπούνοφ και ο Κοντοές απομάκρυνε σε κόρνερ.
38’ Στην κόντρα επίθεση Κλέιτον και Λουσέρο συνεργάστηκαν με τον πρώτο να κάνει το άστοχο σουτ.
44’ Από πλάγια ο Μαρσελίνιο προσπάθησε να απειλήσει με το σουτ του να περνά άουτ.
49’ Σέντρα του Σολτάνι κεφαλιά απομάκρυνση από αμυντικό, η μπάλα φτάνει στον Κλέιτον που κάνει την προσποίηση και το σουτ διαμορφώνοντας το 1-0.
65’ Άστοχο σουτ του Σολτάνι.
69’ Σέντρα του Μπέρτου, ο Λουσέρο έσπασε την μπάλα στον Καπετάνο που από κοντά πλάσαρε άουτ.
71’ Τρομερή ευκαιρία για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Γκορμπούνοφ να νικά τον Κλέιτον στο τετ α τετ.
84’ Κόρνερ του Λουσέρο κεφαλιά του Σολτάνι, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
95’ Το σουτ του Μπρίτο πέρασε άουτ.
Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (ΕΠΣ Πειραιά)
Α' Βοηθός: Σταυρουλάκης Γιώργος (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Β' Βοηθός: Φαντόπουλος Νίκος (ΕΠΣ Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (ΕΠΣ Καβάλας)
Κίτρινες: 37’ Σολτάνι, 76’ Νάστος, 82’ Καπετάνος
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης 7, Μπέρτος 8, Γουάλας 7, Παπάζογλου 7, Γούτας 8, Ομπόντο 6, Παπαστεριανός 7 (85’ Φλίσκας), Κλέιτον 7, Σολτάνι 5 (87’ Βάλτερ), Λουσέρο 7, Καπετάνος 7 (93’ Ράνος).
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ 6, Νάστος, Κοντοές 6, Φυτανίδης 6, Λαζαρίδης 7, Κατσουράνης 7, Δημούτσος 6 (73’ Καράσκο 6), Ουμπίδες 6 (94’ Παπάζογλου), Μαρσελίνιο 6 (76’ Μπρίτο 6), Γκαρσία 6, Ναπολεόνι 6.

 
 
 
 
       Το χειροκρότημα του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη για το γκολ της Skoda Ξάνθη

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »