*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Μαρτίου

Ανάθεση απο την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δήμου Λάρισας με ημερομηνία 12/2/2015!

22 Μαρτίου


Μετά το "ΒΗΜΑ", ο Δήμος Λαρισαίων εμπλέκει τον Γ. Κατρούγκαλο σε ΝΕΑ υπόθεση!
 
Το γεγονός πως ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα, δεν εμπόδισε τον Δήμο Λαρισαίων να αναθέσει στο γραφείο του - «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» - την εντολή άσκησης προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας, Καλλιόπης Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων να μην αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν μετατροπές των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου Δημοτικών Υπαλλήλων, σε αορίστου χρόνου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων - που αποκαλύπτει το larissanet.gr - τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς αιτήσεις ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, την 12.02.2015, "κατά" της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, η εκπρόσωπος της Παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω δικηγορικό γραφείο.
 


ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις Κατρούγκαλου στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σχετικά με τις αποκαλύψεις για τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία, παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα. Και τώρα ανέλαβε στην κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Χωρίς να δηλώσει τουλάχιστον κώλυμα στην διαχείριση των υποθέσεων που χειρίστηκε ως δικηγόρος, με ενεργό προσδοκία εργολαβικής αμοιβής για την δικηγορική εταιρεία του!
Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να αποδοθεί στους πελάτες του, από τους οποίους σίγουρα θα λείπει.
Το πρόσθετο ερώτημα είναι: υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις;»
Συνελήφθη αλλοδαπός που επιχείρησε να εισέλθει παράνομα στη χώρα κάνοντας χρήση εγγράφου που ανήκει σε άλλο άτομο
Συνελήφθη το Σάββατο  (21-3-2015) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
Ειδικότερα, ο 25χρονος επιβαίνοντας σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Τουρκία – Γερμανία, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το διαβατήριο, των γαλλικών αρχών, που κατείχε και επέδειξε ο δράστης, ανήκει σε άλλο άτομο, ενώ είναι καταχωρημένο από τις αρχές της Γαλλίας, ως έγγραφο κλεμμένο – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν.       
Κατασχέθηκε το παραπάνω διαβατήριο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.
Σύλληψη 3 ημεδαπών για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομοθεσίας περί θησαυρών και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς  
Συνελήφθησαν την Πέμπτη  (20-3-2015) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή του Οχυρού Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 58, 50 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομοθεσίας περί θησαυρών και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.       
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχείς έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις ημεδαπούς να βρίσκονται στο εσωτερικό εγκαταλελειμμένου στρατιωτικού οχυρού και να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή, αναζητώντας για θησαυρό – χρυσές λίρες.   
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1 ανιχνευτής μετάλλων
4 κρουστικά τρυπάνια
1 γεννήτρια
πλήθος εργαλείων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράνομη ανασκαφή
Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, στο  σπίτι του 50χρονου, σε χωριό των Σερρών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν : 
3 ανιχνευτές μετάλλων
8 φωτοαντίγραφα με τοποθεσίες και εγκαταλελειμμένες οικίες
διάφορες σημειώσεις με συντεταγμένες
7 νάιλον συσκευασίες με μεταλλικά και πετρώδη αντικείμενα
1 φορητός υπολογιστής
3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb) 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό(Ρεύμα απο Καβάλα σε Ξάνθη)
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, από σήμερα (21-3-2015) το μεσημέρι, λόγω εκτέλεσης εργασιών, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Χ/Θ Η-469+200 έως Χ/Θ Η469+500 (ρεύμα από Καβάλα προς Ξάνθη), πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση, εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο αντίστοιχο τμήμα της Εγνατίας Οδού με αντίθετη κατεύθυνση (αμφιδρόμηση της οδού).
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι το πέρας των εργασιών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »