*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Απριλίου

Διαβάστε το κείμενο της δημοσιογράφου Βασιλικής Σιούτη της Ελευθεροτυπίας και το διάλογο που ακολουθεί με το γνωστό ημέτερο δημοσιογράφο-εργολάβο Γιάννη Σιδηρόπουλο. Τον στέλνει κυριολεκτικά αδιάβαστο.

18 Απριλίου

.....η παράγραφος του Yannis Sidiropoulos μοιάζει σαν να έχει γραφτεί από Γκρίζο Λύκο ή τούρκο δεξιό εθνικιστή. Όσους δεν ασπάζονται τον τουρκικό εθνικισμό τους αποκαλούν χρυσαυγίτες, και αντί να παραθέτουν επιχειρήματα εκεί όπου διαφωνούν, απειλούν!  Vasiliki Siouti
.
Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές…οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες Ά ρε Τσίπρα τι σούλαχε να πάθεις απο τον κάθε Σιδηρόπουλο και τον κάθε Χουσεϊν Ζεϊμπέκ...!
 
Δεν θα είχα "χωθεί" στην όλη υπόθεση, αν δεν ήταν....Μεγάλη Παρασκευή. Της....υποκρισίας δηλαδή, των εγχώριων  Γραμματέων και Φαρισαίων! 
Διαβάστε λοιπόν το κείμενο της δημοσιογράφου Βασιλικής Σιούτη της Ελευθεροτυπίας και το διάλογο που ακολουθεί με το γνωστό ημέτερο δημοσιογράφο-εργολάβο Γιάννη Σιδηρόπουλο. Τον στέλνει κυριολεκτικά αδιάβαστο.
Δείτε και ολόκληρο το κείμενο του Γ. Σιδηρόπουλου στο Xanthipress που οπωσδήποτε χρήζει σχολιασμού για τις γλωσσικές του επιδόσεις όπως συμβαίνει σε κάθε σημείωμά του. Να το κάνει κάποιος άλλος, θα τον πονέσει πολύ γιατί τον έχω ψυχογραφήσει και θεωρεί τον εαυτό του μέγα …διανοητή! (Σ. Σ. Στη προκειμένη περίπτωση βέβαια ταιριάζει κι αυτό που ο σοφός λαός χαρακτηρίζει….άδειο μύδι! Διαβάστε και κρίνετε ωστόσο….δικαίους και αδίκους, αλλά και «ποιοι» σ’ αυτήν την φάση με την ετικέτα του δήθεν…αριστερού ή του δήθεν διανοητή ή του δήθεν προοδευτικού, στη πραγματικότητα πάνε «ασορτί» με αυτό που κατηγορούν..Λογικές «Χρυσαυγίτηκες» με πασαλείμματα δήθεν…αριστερισμού και…υψηλής διανόησης, με σαντιγί στυγνές «απειλές» και δημοσιογραφικούς τραμπουκισμούς κατά του Σύριζα!
Ά ρε Τσίπρα τι σούλαχε να πάθεις απο τον κάθε Σιδηρόπουλο και τον κάθε Χουσεϊν Ζεϊμπέκ...
Πάνος Παπαδόπουλος)
….
Αναμονή για τον Λαζόπουλο, απόρριψη για τον Λαπαβίτσα, σοβαρή εμπλοκή με τη μειονοτική Σαμπιχά Σουλεϊμάν
Της Βασιλικής Σιούτη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Πέρασε τελικά η υποψηφιότητα του Κρίτωνα Αρσένη για την οποία αντιδρούσαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, που υποστήριξαν ότι «περνάει λάθος μήνυμα». «Ο Κρίτωνας Αρσένης διαφοροποιήθηκε μόλις πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ» σχολίαζαν και τόνιζαν ότι «όλο το διάστημα που περνούσαν οι μνημονιακές πολιτικές δεν είχε εκφράσει καθόλου αντιρρήσεις». Το όνομά του τελικά δεν μπήκε στην ψηφοφορία την περασμένη Κυριακή και αποφασίστηκε να συζητηθεί τη Μ.Τετάρτη, χθες, όταν θα συνεδρίαζε και θα εξέταζε (και) την περίπτωσή του η Πολιτική Γραμματεία και η επιτροπή υποψηφιοτήτων- ένα σώμα σαφώς μικρότερο και πιο ελεγχόμενο από την κεντρική επιτροπή.
Το γεγονός ότι ξεχώρισαν συγκεκριμένες υποψηφιότητες από τις υπόλοιπες περιπτώσεις για να εξεταστούν στο συγκεκριμένο σώμα, δείχνει την πρόθεση της ηγεσίας να τις χειριστεί διαφορετικά για να ελέγξει το αποτέλεσμα. Πράγματι, αυτό που ήθελε η ηγεσία, το πέτυχε και μάλιστα σχετικά αναίμακτα.
Οι δύο βασικότεροι στόχοι της ήταν να περάσει η υποψηφιότητα Αρσένη και να κοπεί η υποψηφιότητα Λαπαβίτσα, την οποία πολεμούσαν εδώ και καιρό κυρίως ο Γ.Μηλιός και ο Γ.Σταθάκης που τον θεωρούν πολύ ριζοσπάστη.
Το κόψιμο της υποψηφιότητας του Κώστα Λαπαβίτσα -υποψηφιοτητα που είχε προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα- δικαιολογήθηκε/συμψηφίστηκε με το «κόψιμο» της υποψηφιότητας του Γιαννη Βαρουφάκη, που είχε προτείνει η πλειοψηφία. Μόνο που ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης δηλώνει ότι ποτέ δεν του προτάθηκε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ο ίδιος ενδιαφέρθηκε ποτέ γι’ αυτό. Το TPP είχε αναφερθεί, σε προγενέστερο ρεπορτάζ, σε πληροφορίες περί μπλόφας σχετικά με την υποψηφιότητα Βαρουφάκη και εκ των υστέρων φαίνεται να επιβεβαιώνεται.
Σχετικά με την υποψηφιότητα του Λάκη Λαζόπουλου, αυτή συζητήθηκε επισήμως για πρώτη φορά. Ο γνωστός ηθοποιός δέχεται εδώ και λίγο καιρό στενό μαρκάρισμα για να πει το «ναι», χωρίς μέχρι πρότινος τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-πλην του προεδρικού περιβάλλοντος- να γνωρίζουν τίποτα. Στη συνεδρίαση της Μ. Τετάρτης ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τον Λαζόπουλο στα υπόλοιπα στελέχη διαλύοντας τα νέφη μυστηρίου που υπήρχαν, χωρίς ωστόσο να τους δώσει και απάντηση για το τι θα γίνει, αφού όπως τους είπε, τον περιμένουν ακόμη.
Σοβαρή εμπλοκή έχει υπάρξει και με τη μειονοτική Σαμπιχά Σουλειμάν, για την οποία αντιδρούν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, και ειδικά οι μειονοτικοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Έχει σημασία να επισημανθεί ότι η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στη «μειονότητα της μειονότητας», τους τσιγγάνους, που είναι οι περιφρονημένοι της Θράκης, ακόμα και από τη μειονοτική κοινότητα και βρίσκονται έξω από τα παιχνίδια εξουσίας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Η Σαμπιχά Σουλειμάν είναι στοχοποιημένη και από το τουρκικό προξενείο, καθώς έχει δώσει μεγάλες μάχες για να φτιαχτούν σχολεία και να μορφώνονται τα παιδιά των τσιγγάνων, αλλά και να μαθαίνουν ελληνικά. Η δράση της αυτή, ειδικά το τελευταίο, έχει ενοχλήσει τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και την ελίτ της μειονότητας που διατηρεί στενές σχέσεις με αυτό. Εδώ και λίγες ώρες η Σαμπιχά Σουλειμάν έφτασε να κατηγορείται ξαφνικά ακόμα και για ακροδεξιές πολιτικές αποψεις. Πρόσωπα που τη γνωρίζουν, ωστόσο, και έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι "πρόκειται για σκέτη λάσπη".
Οι κατήγοροι της, πάντως, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι κάποτε μεταξύ άλλων την είχε υπερασπιστεί και ο Τέρενς Κουίκ στον αγώνα που δίνει για να φτιαχτούν σχολεία και να μάθουν ελληνικά τα παιδιά των Ρομά.
«Και τι σημαίνει αυτό; Αναφέρουν αυτοί που την υπερασπίζονται οι οποίοι επιμένουν ότι οι αντιδράσεις είναι υποκριτικές. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Σαμπιχά είναι τσιγγάνα και δεν ανήκει στο κομμάτι της μειονότητας που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.. Επειδή δεν μπορούν να το πουν αυτό δημοσίως, την κατηγορούν ότι είναι δεξιά ή ακροδεξιά, επιχειρώντας να την εμφανίσουν σαν άλλη μια υπόθεση Καρυπίδη, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σχέση και πρόκειται για μια ακτιβίστρια που δεν ανήκει στην αυλή του τουρκικού Προξενείου, όπως συνηθίζεται να είναι οι υποψήφιοι της μειονότητας των μεγάλων κομμάτων».
Το θέμα της υποψηφιότητας της μειονοτικής Σαμπιχά Σουλειμάν θα επιχειρηθεί να λυθεί σήμερα, Μ.Πέμπτη, με τη μετάβαση στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας στη
Θράκη.
Βασιλική Σιούτη
Vasiliki Siouti · Κορυφαίος σχολιαστής
    Επίσης, ο εθνικισμός είναι εξίσου καταδικαστέος, είτε είναι ελληνικός, είτε είναι τουρκικός. Το να καταδικάζουμε τον ελληνικό εθνικισμό και να δικαιολογούμε τον τουρκικό εθνικισμό, δεν είναι ούτε αριστερό ούτε διεθνιστικό. Ηλιθιότητα είναι.
 Vasiliki Siouti · Κορυφαίος σχολιαστής
    Περίεργο, όλη αυτή η παράγραφος του Yannis Sidiropoulos μοιάζει σαν να έχει γραφτεί από Γκρίζο Λύκο ή τούρκο δεξιό εθνικιστή. Όσους δεν ασπάζονται τον τουρκικό εθνικισμό τους αποκαλούν χρυσαυγίτες, και αντί να παραθέτουν επιχειρήματα εκεί όπου διαφωνούν, απειλούν. Αυτό κάνουν οι ακροδεξιοί εθνικιστές και οι φασίστες όλων των αποχρώσεων: αντί να επιχειρηματολογούν δημοκρατικά, απειλούν. Η δημοκρατικότητα σας φαίνεται από το σχόλιο σας και φυσικά σας επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς κι επιφυλάσσομαι. Αυτό που αποκαλείτε λάθος, την υποψηφιότητα της τσιγγάνας Σαμπιχά, εγκρίθηκε από όλη την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ . Μόνος ένας μουσουλμάνος σηκώθηκε και εξέφρασε ενστάσεις λέγοντας "εμείς οι Τούρκοι της Θράκης δεν θα ψηφίσουμε την τσιγγάνα". Του απάντησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια υπερψηφίστηκε με μεγάλη αποδοχή. Το να απειλείτε με αποκαλύψεις αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακυρώσει την υποψηφιότητα της μειονοτικής Σαμπιχά , δείχνει το ήθος σας. Όποιος γνωρίζει την αλήθεια, τη λέει. ΔΕΝ απειλεί. Οι απειλές δείχνουν άλλα.
Vasiliki Siouti · Κορυφαίος σχολιαστής
        Yiannis Sidiropoulos Έχω επισκεφτεί πολλές φορές τη Θράκη και έχω κάνει πολλά ρεπορτάζ για τη μειονότητα. Αν ανατρέξετε στο αρχείο της Ελευθεροτυπίας, θα βρείτε πάρα πολλά. Επίσης σταθερά εδώ και χρόνια υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και των περιφρονημένων τσιγγάνων, που νομίζω καλά γνωρίζετε είναι η μειονότητα της μειονότητας. Όταν μιλάτε για την υποψηφιότητα της μειονοτικής Σαμπιχά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και λέτε "Αν γίνει το λάθος και περάσει, θα αρχίσουν οι αποκαλύψεις. Ο Καρυπίδης θα μοιάζει με ανέκδοτο. Αναμονή...." πιστέψτε με, μοιάζει απολύτως με απειλή. Εγώ θα ήθελα να μάθω και να πείτε ξεκάθαρα, αν γνωρίζετε κάτι μεμπτό. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να γράφει την αλήθεια. Όχι να λέει θα την πω αν....Τι " αν " δηλαδή; θα την πείτε αν δεν γίνει αυτό που θέλετε; Μακάρι να σας παρεξήγησα. Περιμένω να διαβάσω το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σας που ελπίζω ότι θα γράψετε, είτε κάνει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ , είτε όχι.
Vasiliki Siouti · Κορυφαίος σχολιαστής
        Yiannis Sidiropoulos Υποθέτω ότι δεν υποστηρίζετε πως δικαίωμα να γράφουν για τη μειονότητα έχουν μόνο όσο μένουν στη Θράκη. Επίσης, πολλοί από αυτούς που μένουν στη Θράκη, έχουν απόψεις όχι μόνο σαν τις δικές σας, αλλά και αντίθετες. Άρα και όσοι ζείτε εκεί, δεν βλέπετε όλοι τα ίδια. Οσο για την τελευταία σας διαπίστωση : ότι "είναι σύνθετα τα ζητήματα και πολύ περίπλοκο αυτό που άνοιξε . Ικανό να ανατινάξει όλη την περιοχή" θα συμφωνήσω απολύτως. Το άρθρο σας δεν το πρόσεξα πριν, θα το διαβάσω και θα σας απαντήσω αύριο, επειδή είναι ήδη αργά. Καληνύχτα σας.
…..
Κα το περιβόητο «φασιστοειδούς» λογικής-άρθρο του Γ. Σιδηρόπουλου, πρώην ΠΑΣΟΚ ΓΑΠ, τώρα...;! 
Το λάθος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η «εξωτική» αντίληψη για τη Θράκη!
 
Το συχνότερο και πιο εκνευριστικό λάθος ενός ανθρώπου που επιχειρεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα στη Θράκη είναι να διαθέτει την «εξωτική» αντίληψη περί των κατοίκων, της ιδιαιτερότητας με τις μειονότητες, της καθημερινότητας. Το λάθος αυτό συχνά δικαιολογείται γιατί αν δεν περπατήσει κανείς τη Θράκη, χωρίς προκαταλήψεις δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί τις ισορροπίες, που είναι πράγματι δύσκολες. Υπό την έννοια αυτή, οι άνθρωποι της Αριστεράς έχουν το πλεονέκτημα να προσλαμβάνουν την πραγματικότητα με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα, γιατί είναι λιγότερο ευάλωτοι σε στερεοτυπικές αντιλήψεις και φοβικά σύνδρομα και παραδοσιακά έχουν σταθερές και ξεκάθαρες απόψεις για τα μειονοτικά θέματα της περιοχής, την καταπίεση, τις διακρίσεις, τις λύσεις και τη συνεργασία.
Το πρόβλημα ξεκινά όταν άνθρωποι χωρίς την οσμή της Θράκης επιχειρούν να πάρουν αποφάσεις, να κρίνουν άτομα ή να προτείνουν, να χαράξουν πολιτικές και να υποθέσουν αξίες, χωρίς να έχουν περπατήσει τη Θράκη, χωρίς να έχουν αντιληφθεί ποιες δυνάμεις ενεργούν και με ποια αφετηρία σε αυτό το περίπλοκο σκηνικό. Και το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν μέσα στο χώρο της Αριστεράς επιχειρείται να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν επιλογές, που δεν απαντούν στην ευαισθησία ή έστω στην επιφυλακτικότητα που πρέπει να έχει ένα αριστερό κόμμα αλλά μάλλον ανταποκρίνονται στη στρεβλή, συχνά κατασκευασμένη, αλλά σίγουρα στερεότυπη εικόνα, αυτή την «εξωτική» αντίληψη, όπως ονομάζεται πια ως σύνδρομο για τους εκτός Θράκης.
Αφορμή για την κουβέντα είναι η εκρηκτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία και, ιδίως στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από την άστοχη (επιεικώς) επιλογή που επιχειρήθηκε να γίνει για το ευρωψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου. Παρουσιάστηκε ως «ακτιβίστρια των ρομά» και η εξωτερική εικόνα λέει ότι είναι μια γυναίκα που δραστηριοποιείται σε ένα Σύλλογο Ρομά και έχει αναπτύξει μια δράση και αυτό δεν είναι κάτι που κανείς μπορεί να κατακρίνει. Αλλά μέχρι εκεί, γιατί όταν ένα κόμμα της Αριστεράς, αγνοώντας επιδεικτικά ένα μειονοτικό βουλευτή και μια νομαρχιακή οργάνωση, παρακάμπτει την κοινωνία για να κάνει αυτή την επιλογή, δεν μπορείς παρά να παραγνωρίσεις ότι :
Η προσωπικότητα αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδεοληπτική φράξια του ΔΙΚΤΥΟΥ 21, αυτής της ακροδεξιάς λαίλαπας που έχει περιστοιχίσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον και από ακραίο και περιθωριακό συνονθύλευμα ακροδεξιών έχει γίνει κυβερνητικό προσκήνιο. Ότι είναι επίσης συνδεδεμένη και πολλάκις εμπλεκόμενη με το εθνικιστικό παρακράτος -και κράτος- στη Θράκη (αυτό για το οποίο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή). Ότι είναι η «επίσημη αγαπημένη» της Αμερικανικής Πρεσβείας και σταματάς εκεί τις περιγραφές… Με λίγα λόγια υπάρχει ένας σύλλογος με μορφή ΜΚΟ  που αποτελεί ένα από τα οχήματα όσων ακροδεξιών τα τελευταία χρόνια έχουν ένα νέο εμμονικό όραμα -μετά τις «μεγάλες επιτυχίες» στην ορεινή περιοχή- και μαζί με τις περιβόητες χρηματοδοτήσεις του πολυθρύλητου Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη (που ακροβατεί μεταξύ φαιδρότητας και ανικανότητας) επιχειρούν να «ελληνοποιήσουν» τους ρομά της Θράκης! Οι εθνικιστικές αυτές αντιλήψεις σκοντάφτουν στο γεγονός ότι η εξαθλίωση και η πείνα αυτών των ανθρώπων που ζουν σε τενεκεδένια γκέτο δεν ελληνοποιούνται και δεν κηδεμονεύονται από κανένα κόμμα. Περιστασιακά στις εκλογές εξαγοράζονται μόνο, υπό την ένοχη ανοχή των διωκτικών αρχών.
Όλο αυτό το νοσηρό και αποπνικτικό περιβάλλον είναι αρκετό όχι για να περιγράψει κανείς όλες τις διαστάσεις των προβλημάτων στη Θράκη αλλά για να καταδείξει πόσο άστοχη ήταν αυτή η επιλογή και πόσο αταίριαστη για το ΣΥΡΙΖΑ, τον κατεξοχήν πολιτικό χώρο που αντιμετώπισε με ειλικρίνεια και ευθύτητα τη μειονότητα, που δεν κρύφτηκε ποτέ απέναντί της, που έχει το προνόμιο να διαθέτει δύο εξαιρετικούς μειονοτικούς βουλευτές που εκφράζουν όλο τον κόσμο της Αριστεράς χωρίς περιχαρακώσεις για μειονοτικούς ή πλειονοτικούς. Όσοι υπεραμύνθηκαν αυτής της επιλογής προσπάθησαν να ψελίσουν ότι αυτοί που αντιτίθενται βρίσκονται «κοντά στο Τουρκικό Προξενείο και όσους αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι». Φράση-κλειδί που θα μπορούσε άνετα να έχει λεχθεί από τον Φαήλο Κρανιδιώτη, το Χρύσανθο Λαζαρίδη, το Μουρούτη της μονταζιέρας ή τους γραφικούς χρυσαυγίτες αλλά όχι από άνθρωπο στην Αριστερά. Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να ταυτίζεται με προσωπικότητες που προέρχονται από το στενό πρωθυπουργικό πυρήνα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά/ΠΟΛΑΝ.
Ήταν μια προσβολή και ένα σοβαρό λάθος. Ήταν προσβολή να αγνοήσει κάποιος μια περιοχή ορόσημο για την Αριστερά, την Ξάνθη με το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά, ποσοστό που οφείλεται στην διείσδυσή του σε πλειονοτικό και μειονοτικό στοιχείο, που αντιπροσωπεύει αυτή την πολυπολιτισμική κοινωνία και τον τρόπο που την έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η Αριστερά. Και ήταν προσβολή γιατί από την μελέτη των στοιχείων, τοπικά, προκύπτει πως  κάποιος είχε την «ιδιοφυή» σύλληψη να προτείνει μια προσωπικότητα, η οποία ακόμη και την ημέρα που η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε, συνομιλούσε με ανθρώπους του Δικτύου 21 !

Φαίνεται πως το λάθος αναγνωρίστηκε, τόσο πολιτικά όσο και οργανωτικά. Φαίνεται πως ο βηματισμός για ένα κόμμα που επιχειρεί να κυβερνήσει, δεν είναι πάντοτε ο σωστός και δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορείται ότι εμμένει πεισματικά στις δημοκρατικές διαδικασίες και στη συνοχή της βάσης του με αποτέλεσμα να χάνει τη δυναμική του (μεγάλη συζήτηση αυτή και επίπονη) αυτή τη φορά πληρώνει ακριβώς το αντίθετο γεγονός, ότι δηλαδή αγνόησε τις οργανώσεις και την κοινωνία και επιχείρησε να επιβάλλει μια επιλογή που συνιστά όνειδος για την Αριστερά.
Το λάθος που διορθώνεται, δείχνει γενναιότητα. Το λάθος στο οποίο κάποιος θα επέλεγε να εμμείνει θα έδειχνε έλλειψη πολιτικής ωριμότητας και θα οδηγούσε σε δυσμενή συμπεράσματα για την ετοιμότητα για διακυβέρνηση. Και φαίνεται πως διορθώνεται γιατί οι εξελίξεις θα ήταν απρόβλεπτες.
Γιάννης Σιδηρόπουλος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »