*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

Πρεμιέρα χθες του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο νέο Δημαρχείο

31 Οκτωβρίου


Μείωση της διαδρομής για τους Κολυμβητικούς

συλλόγους από 200 ευρώ στα 150 Ευρώ!


*Στα 1.300 ΕΥΡΩ αυξήθηκε το τέλος για τα νεκροταφεία, αλλά μόνο για τους… διακριμένους τάφους!
Πρεμιέρα χθες το μεσημέρι (στις 13.10 ξεκίνησε η συνεδρίαση) για την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο νέο Δημαρχείο με τα… παλιά ωστόσο έπιπλα και σοβαρά ακουστικά προβλήματα που ωστόσο κατά τον Αντιδήμαρχο Νίκο Σπυριδόπουλου θα εξαλειφθούν στην συνέχεια με τις παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης.
ΩΣΤΟΣΟ στην έναρξη της συνεδρίασης (απόντες οι Παναγιώτης Ταρενίδης, Γιάννης Τσεγγελίδης, Σοφία Καραγιαννδου, Τιμούρ και Τοπ Ισμέτ), ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ξυνίδης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Μπάμπη Δημαρχόπουλου κατηγορώντας τον γιατί ορίζει μεσημβρινές ώρες τις συνεδριάσεις…
«Δεν είμαστε όλοι εδώ ανεπάγγελτοι ή δημόσιοι υπάλληλοι ή δάσκαλοι…», τον επίπληξε χαρακτηριστικά, για να του απαντήσει ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, «ποιος είναι ανεπάγγελτος…» και να του υπενθυμίσει ότι τα ίδια συμβαίνουν και στους άλλους Δήμους όπως π.χ στον Δήμο Τοπείρου αλλά και με τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής που ωστόσο δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ…
Αμέσως μετά  συζητήθηκε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης  η ανακοίνωση που μοίρασε ο κος Γιώργος Κολλάρος, σχετικά με την αντίθεση για τη λειτουργία των μεγάλων πολυκαταστημάτων τις Κυριακές, μαχόμενος το δικαίωμα της αργίας της Κυριακής, ζητώντας μάλιστα να παρεμποδιστούν τα πολυκαταστήματα ν’ ανοίξουν!... Μάλιστα τόνισε ότι θα έπρεπε αυτή τη Κυριακή να εμποδιστεί η λειτουργία του «Flamingo» με τον κο Ανταμπούφη να συμπληρώνει ότι ο σχετικός Νόμος εξυπηρετεί σίγουρα «τους λίγους» και όχι τους μικροεπαγγελματίες. Από την πλευρά του το Προεδρείο δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο του θέματος, συμφώνησε όμως να σταλεί ψήφισμα στήριξης από την πλευρά του για την αργία της Κυριακής, υποστηρίζοντας τις θέσεις των εμπόρων και του επαγγελματικού κόσμου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗ
Εκτός ημερήσιας διάταξης ο  κος Ανταμπούφης πρότεινε να συνταχτεί ψήφισμα εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτήρισε «μόρφωμα» ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα τοπικά που φέρουν το πολυσυζητημένο κόμμα να κάνει επιθέσεις σε σχολεία της Ξάνθης. Τελικά αποφασίστηκε για την σύνταξη αυτό πρόκειται να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους κους: Ανταμπούφη - Δρεμσίδη – Κολλάρο και Παπασταματίου
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» Χρίστος Πούλιος συνταυτίστηκε με τον Ανταμπούφη προτείνοντας επίσης με τη σειρά και ένα άλλο ψήφισμα που αφορούσε το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών με αφορμή και τον θάνατο του άτυχου νεαρού μετανάστη προ ολίγων ημερών.
Στα εντός ημερησίας διατάξεως θέματα το 5ο θέμα κυριάρχησε της συνεδρίασης και αφορούσε τη συγκρότηση επιτροπής για τη ματαίωση διάλυσης της σύμβασης του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ που εισηγήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης με σοβαρές ενστάσεις από την αντιπολίτευση και τις χαρακτηριστικές  τοποθετήσεις των μελών της όπως του κου Θανάση Ξυνίδη ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν λειτούργησε η εργολαβία σωστά αλλά και ότι ο μελετητής δεν έλαβε υπόψη του σημαντικές παραμέτρους», ενώ η Μπέτυ Πατσίδου δήλωσε ότι απέχει καθώς «δεν συμφωνεί» με τη μυστικοπάθεια του Δήμου». Τελικώς το θέμα ολοκληρώθηκε με την εξής ψηφοφορία: «13 ΝΑΙ, 7 ΟΧΙ,  4 ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ 1 ΑΠΟΧΗ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
01ο ΘΕΜΑ: Κατανομή πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις που είναι: 174.000 και 8.100 ευρώ για τους ιδιωτικούς τροχονόμους.
02ο ΘΕΜΑ: Εγκρίθηκαν 32.000 Ευρώ στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης για μικροέργα στα σχολεία.
03ο ΘΕΜΑ: Κατά πλειοψηφία η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος & Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2013, για έργα που χρηματοδοτούνται από ΣΑΤΑ
04ο ΘΕΜΑ: Εγκρίθηκε εκ των υστέρων η παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ Δ.Δ. ΕΥΜΟΙΡΟΥ» μέχρι…10/10.2013!!!
05ο ΘΕΜΑ: Συγκρότηση επιτροπής του άρθρου 63 του Ν.3669/08 για τη ματαίωση διάλυσης της σύμβασης του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ» (εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη).
Πέρασε κατά πλειοψηφία με 14 ψήφους υπέρ 7 όχι και 4 λευκά και αποχή της δημοτικής συμβούλου Μπέτυς Πατσίδου κατά το σύνηθες…
06ο ΘΕΜΑ: Πέρασε κατά πλειοψηφία η κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης έτους 2014 κι ας ήταν εισηγητής ο Δήμαρχος Ξάνθης.
07 ΘΕΜΑ  Ισχύουν τα περσινά τέλη για την τοποθέτηση μέσων προβολής υπαίθριας διαφήμισης.
08ο ΘΕΜΑ: Αποφασίστηκε η κατεδάφιση) 7 ΙΧ ιδιοκτησιών αλλά η μία έχει δύο κτίσματα Δηλαδή συνολικά 8 κτίσματα.
09ο ΘΕΜΑ: Εκφράστηκε θετική γνώμη για την χορήγηση των 30 παλιών αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου έτους 2014 
10ο ΘΕΜΑ: Εκφράστηκε θετική γνώμη για την χορήγηση των παλιών 11 αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου έτους 2014

ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ!
Ενδιαφέρον είχε το 13ο ΘΕΜΑ που αφορούσε την « Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τη αναπροσαρμογή ή μη του συντελεστή για την επιβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2014.. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Μπένη, τα τέλη παρέμειναν όπως και το 2012, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της παράταξης Χρίστου Πούλιου να το καταψηφίσει, ζητώντας… ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ!
Στο 14ο θέμα ωστόσο είχαμε και μια μικρή… έκπληξη, καθώς το Σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε να παραμείνουν τα τέλη δικαιωμάτων για τα Δημοτικά κοιμητήρια όπως το 2012 πλην των… διακεκριμένων θέσεων που αυξήθηκε στα 1.300 Ευρώ για 7 χρόνια!!!
Τέλος στο 23ο ΘΕΜΑ  για τον καθορισμό δικαιώματος χρήσης κολυμβητικών δεξαμενών δημοτικού κολυμβητηρίου από 200 Ευρώ για την διαδρομή που πρότεινε ο Μανώλης Φανουράκης σύμφωνα με το σχέδιο που είχε καταθέσει στην Οικονομική Επιτροπή, το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση η διαδρομή για τους συλλόγους να είναι 150 ΕΥΡΩ! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »