*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ κι από την άλλη, νέα 48ωρη απεργία 4 & 5 Νοέμβρη!

31 Οκτωβρίου


Διαβούλευση των δύο σωματείων της ΣΕΚΑΠ χθες στην Εποπτεία Εργασίας με τον εκπρόσωπο της εταιρείας και αίτημα να συναντηθούν με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά συνεχίζεται ο… «κλεφτοπόλεμος»!
Πράγματι ανεξήγητα είναι τα πράγματα ανάμεσα στις «ολέθριες σχέσεις» των δύο σωματείων της ΣΕΚΑΠ και της Διοίκησης Ιβάν Σαββίδη –όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος- καθώς που από την ημέρα που ανέλαβε την μεγάλη ευθύνη εξυγίανσης της πρώην Συνεταιριστικής Εταιρείας, παρά τα όσα επικαλούνται οι ίδιοι δια του δικηγόρου τους Κώστα Κουρτίδη και την υποτιθέμενη καλή τους διάθεση, οι στάσεις και οι απεργίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς…
Χθες για παράδειγμα στις 12.30 το μεσημέρι  στην Εποπτεία Εργασίας έγινε μια ακόμη διαβούλευση παρουσία της διευθύντριας κ.Χρυσάνθης Νικάκη, καθώς ναι μεν κάθισαν εκ νέου στο ίδιο τραπέζι:
1.Απο τη μια τα δύο σωματεία με τους εκπροσώπους τους Κώστα  Γαβριηλίδη και Γιάννη Ζαπτή  και τον δικηγόρο τους Κώστα Κουρτίδη.
2.Κι από την άλλη τον δικηγόρο Στέργιο Γιαλάογλου ως εκπροσώπου της εταιρείας.
Την ώρα λοιπόν που οι εργαζόμενοι έστειλαν στον Ιβάν Σαββίδη και στο προσωπικό του email την ανοιχτή τους επιστολή (την δημοσίευσε χθες ο «Μαχητής» αυτούσια), αμέσως μετά είχαν γενική συνέλευση αποφασίζοντας να πάνε σήμερα και αύριο στη δουλειά, ωστόσο να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία την Δευτέρα 4/11 και την Τρίτη 5/11!!!
Από τη μια δηλαδή ανοιχτή στον Ιβάν Σαββίδη, θέλουν να στηρίξουν τις προσπάθειές τους και να εργαστούν…
Κι από την άλλη μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών περισσότερες απεργίες απ’ όσες έκαναν τα σωματεία τα τελευταία 10-15 χρόνια!!!

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑΛΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ
Κατά την χθεσινή διαβούλευση ωστόσο στην ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ δεν έλειψαν και οι κόντρες ανάμεσα στον εκπρόσωπο της εταιρείας Στέργιο Γιαλάογλου και τον Πρόεδρο του ενός σωματείου και συνδικαλιστή Κώστα Γαβριηλίδη καθώς ο πρώτος ανοιχτά τον κατηγόρησε ότι «δεν δουλεύει ποτέ κι είναι συνεχώς με συνδικαλιστικές άδειες και η δουλειά του είναι μόνο να κάνει συνδικαλισμό…», για να ισχυρίζεται ο τελευταίος από την δική του πλευρά ότι, «έχει αναπηρία από εργατικό ατύχημα που είχε στη δουλειά 40% στο ένα του χέρι…» και πολλές φορές για τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα «πήρε και άδεια από την κανονική του».
Ο Στέργιος Γιαλάογλου αναφέρθηκε ωστόσο και στους υψηλούς που έπαιρναν ενώ έβλεπαν ότι «βούλιαζε» το εργοστάσιο με την διαφορά ότι τις ζημιές αυτές τις πλήρωνε το κράτος και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να προχωρήσει και να ορθοποδήσει η ΣΕΚΑΠ…»
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μη συνεχιστούν οι απολύσεις, ο Στέργιος Γιαλάογλου είπε ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματά τους και την ίδια ώρα τα σωματεία έστελναν ωστόσο ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στον Ανίσιμωφ για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη!!!  
Μάλιστα και στη νέα εξώδικη προαναγγελία της απεργίας, τα σωματεία αναφέρονται και πάλι στις δεσμεύσεις της ΣΕΚΕ και επαναλαμβάνουν στην ουσία της ίδιες απαιτήσεις!!!
Ωστόσο τα δύο  Σωματεία εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ  αναγγέλλοντας την νέα 48ωρη απεργία τους (για 4 & 5 Νοεμβρίου), διευκρίνισαν ότι «αυτή θα πραγματοποιηθεί, εφόσον δεν προκύψει κάποια θετική απάντηση και εξέλιξη στα αιτήματά τους από τον Ιβάν Σαββίδη…»
Δηλαδή ξανά κι από την αρχή…

ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ (4 & 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
1) Του «Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ ΑΕ» που εδρεύει στην Ξάνθη στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρό του Γαβριηλίδη Κωνσταντίνο και
2) Του «Σωματείου Υπαλλήλων Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ ΑΕ» που εδρεύει στην Ξάνθη στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρό του Ιωάννη Ζάπτη.
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρείας με την επωνυμία «Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος ΣΕΚΑΠ ΑΕ», που εδρεύει στην Ξάνθη στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας και εκπροσωπείται νόμιμα εκπροσωπούμενη υπό του Anisimov (Ανίσιμοφ) Sergey (Σεργκέϊ) του Alexandr (Αλεξάντερ), ρωσικής υπηκοότητας, γεννημένου στο Ροοτόβ−να−Ντονού Ρωσίας το έτος 1977, επαγγέλματος Οικονομολόγου, κατόχου του με αριθμό 72 4607199 δελτίου διαβατηρίου που εκδόθηκε από ΦΜC 61013, με Α.Φ.Μ. 164453970, κατοίκου Ροστόβ−να− Ντονού (οδός Στάτσκι 37/37) και με διαμονή στη ΣΕΚΑΠ Α.Ε. (Ξάνθη − 6° χιλ. εθνικής οδού Ξάνθης − Καβάλας),
1. Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε τα εξής: Κατά το άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος, οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Κατά το άρθρο 23 παρ. 1 τούτου, το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ` αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου. Κατά δε την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, η απεργία αποτελεί δικαίωμα, ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων. (...) Το δικαίωμα προσφυγής σε απεργία ... του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησης του. Ακολούθως, κατά το άρθρο 25 παρ. 1 του Σ., οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από τον νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού, και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
2. Σας γνωστοποιούμε και προαναγγέλλουμε ότι στο πλαίσιο των από 23-10-2013 ξεχωριστών αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων μας κατά τις οποίες υπήρχε η απαιτούμενη από τα καταστατικά τους απαρτία και πλειοψηφία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η κήρυξη και πραγματοποίηση σαρανταοκτάωρης (48ρης) απεργίας από την Τρίτη 29-10-2013 έως την Τετάρτη 30-10-2013 των εργαζομένων στην επιχείρησή σας.
Σας γνωρίζουμε ότι οι Γενικές μας Συνελεύσεις εξαγγέλθηκαν με νόμιμο τρόπο, ήτοι με ανάρτηση πρόσκλησης στα γραφεία των σωματείων στην επιχείρηση και προφορική ενημέρωση των μελών, συνεκλήθησαν στις 23-10-2013 στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης μετά από την αδικαιολόγητη άρνησή σας να μας χορηγήσετε την παραπλεύρως αίθουσα με την ονομασία «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», παρόλο που γνωρίζατε τη σύγκληση των συνελεύσεων αυτών και λήφθηκε η απόφαση για τη συγκεκριμένη απεργία με μυστική ψηφοφορία κατά απόλυτη πλειοψηφία των παρισταμένων μελών για τα εξής θέματα:
- Καταχρηστικές και άκυρες καταγγελίες απόλυσης με προειδοποίηση, αντικειμενικά αδικαιολόγητες αφού δεν δικαιολογούνται από σοβαρούς, συνδεόμενους με το αντικειμενικό συμφέρον της επιχειρήσεως λόγους και μάλιστα εις βάρος ευπαθών κατηγοριών εργαζομένων, ήτοι τριτέκνων, οικογενειάρχων, ανθρώπων που αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους, καθ’ υπέρβαση μάλιστα του Διευθυντικού δικαιώματος και κατά παράβαση του άρθρου 281 ΑΚ.
-Σκοπός της απεργίας είναι να ανακαλέσει τις απολύσεις αυτές η εργοδοσία που είναι εκτός της λογικής του οργανογράμματός της το οποίο και ισχύει στην επιχείρηση και να εφαρμόζεται όταν αποφασίζονται οι απολύσεις ο εσωτερικός κανονισμός που προβλέπει πρώτα απ’ όλα οικονομοτεχνική μελέτη και στη συνέχεια τη σύγκληση αξιολογικής επιτροπής που θα αποφασίζει με οικονομοτεχνικά κριτήρια. Οι απολύσεις γίνονται εις βάρος πεπειραμένων εργαζομένων, ευπαθών κοινωνικά και μακρά πορεία στην ετιαρεία. Μάλιστα η επιχείρηση ήδη έχει προχωρήσει σε μείωση των υποχρεώσεών της προς τρίτους και θα έχει αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου κατά 25.000.000 ΕΥΡΩ όπως υποχρεούται μετά τη συμφωνία DONSKOY TABAK και υπό εκκαθάριση Αγορτικής Τραπέζης της Ελλάδος.
- Ομαδικές απολύσεις εργαζομένων κατά παράβαση μάλιστα του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού τον οποίο δεν εφαρμόζει η επιχείρηση γι’ αυτές ήτοι παράβαση του άρθρου 42 του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας χωρίς μάλιστα να ορισθεί επιτροπή αξιολόγησης (η οποία προβλέπεται στο άρθρο 65) και να ακολουθηθεί συγκεκριμένη προβλεπόμενη σειρά αξιολόγησης με συγκεκριμένους όρους και κριτήρια, τα οποία όχι μόνο δεν εφαρμόστηκαν αλλά και παραβιάστηκαν.
-Σκοπός της απεργίας είναι να σταματήσει τις απολύσεις αυτές να εφαρμόζεται όταν αποφασίζονται οι απολύσεις ο εσωτερικός κανονισμός που προβλέπει πρώτα απ’ όλα οικονομοτεχνική μελέτη και στη συνέχεια τη σύγκληση αξιολογικής επιτροπής που θα αποφασίζει με οικονομοτεχνικά κριτήρια. Περαιτέρω ενώ 47 εργαζόμενοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να αποχωρήσουν με την καταβολή σε αυτους της νόμιμη αποζημίωσης και συνεπώς η απόλυσή τους δεν θα είχε κοινωνικό κόστος η εταιρεία απολύει άλλους οικογενειάρχες εργαζόμενους.
-Ακόμη σύμφωνα με την πωλήτρια του 32,16 % ΣΕΚΕ ΑΕ η νέα αγοράστρια των μετοχών και πλέον κυρία του μετοχικού κεφαλαίου DONSKY TABAK JSC είχε αναλάβει την υποχρέωση να διατηρηθούν στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας γεγονός που παραβιάζει την αναφερόμενη από τη ΣΕΚΕ συμφωνία.
- Θέση σε διαθεσιμότητα έντεκα εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ ΑΕ που ψευδεπίγραφα φέρονται ως εργαζόμενοι της ΒΙΟ  ΑΒΕ.
-Σκοπός της απεργίας είναι ότι επειδή η ΒΙΟ ΑΒΕ δεν υπήρχε ως οικονομική οντότητα, (νοούμενης ως συνόλου οργανωμένων πόρων με σκοπό την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας), και αφετέρου, κατ` ουδένα τρόπο δεν συναίνεσαν οι έντεκα εργαζόμενοι σε μεταβίβαση της εργασιακής τους σύμβασης και εργοδότης τους παρέμεινε και παραμένει η ΣΕΚΑΠ ΑΕ να γυρίσουν πίσω στη ΣΕΚΑΠ και να συνεχίσουν την εργασία τους αφού εξακολουθούνε να συνδέονται συμβατικά με συμβάσεις αορίστου χρόνου με τη ΣΕΚΑΠ, η οποία εξακολουθεί να ευθύνεται ως εργοδότρια απέναντι τους, η οποία προσπαθεί να τους διώξει από το σύνολο των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ για να τους θέσει σε διαθεσιμότητα και αργότερα σε απόλυση όπως προκύπτει από την από 15-10-2013 γνωστοποίησή της. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλους εργαζόμενους και πρέπει να σταματήσει. Μάλιστα όσοι υπέγραψαν ατομική σύμβαση επέστρεψαν πίσω στη ΣΕΚΑΠ ΑΕ. Περαιτέρω πρέπει να σταματήσουν οι άκυρες διαθεσιμότητες των εργαζομένων.
- Μειώσεις όλων των μισθών με υπογραφή ατομικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας.
-Σκοπός της απεργίας είναι και να σταματήσουν οι μειώσεις των μισθών σύμφωνα με την άποψη της επιχείρησης για κάθε εργαζόμενο και να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση που θα άρει τις αδικίες, αφού η εταιρεία δίνει διαφορετικούς μισθούς σε ίδιες κατηγορίες εργαζομένων και ίδιους μισθούς σε διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων.
-Καταχρηστική βλαπτική μεταβολή ειδικοτήτων εργαζομένων.
-Σκοπός της απεργίας είναι να μην αλλάζουν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων προς το χειρότερο. Ήδη έχουν αρχίσει βλαπτικές μεταβολές στις θέσεις των εργαζομένων. Ακόμη σκοπός της απεργίας είναι όταν αλλάζει θέση ο εργαζόμενος αυτό να γίνεται με εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού που αποτελεί πηγή δικαίου και κατόπιν απόφασης αξιολογικές επιτροπής.
- Αδιάλλακτη και αντιφατική συμπεριφορά εργοδοσίας, ως προς την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Αφενός μεν η εταιρεία προσπάθησε να αναχαιτίσει την αξίωση των σωματείων για επιχειρησιακή σύμβαση και όχι ατομικές συμβάσεις, αφετέρου δε να ασκήσει πίεση στο σύνολο των εργαζομένων να αποδεχθούν απολύσεις με μειωμένη αποζημίωση και να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις για σημαντικές μειώσεις μισθών κατά το δοκούν και απεμπόληση δικαιωμάτων. Η διοίκηση ποτέ δεν ανέφερε ότι θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων παρόλο που χαρίστηκαν χρέη εκατομμυρίων και παρόλο που θα κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και που επαγγέλλεται αύξηση της παραγωγής και των παραγγελιών.
-Σκοπός της απεργίας είναι να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση με σκοπό να διατηρηθούν τα συλλογικά δικαιώματα, να μην υπάρχουν αδικίες στους μισθούς όποιοι και εάν αυτοί και όπως διαμορφωθούν μετά από διαπραγμάτευση.
-Υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με διαφορετικούς μισθούς σε εργαζόμενους με ίδια προσόντα και δημιουργία αισθημάτων αδικίας καθώς και ενσωμάτωση επιδομάτων σε μισθούς.
-Σκοπός της απεργίας είναι να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση με σκοπό να διατηρηθούν τα συλλογικά δικαιώματα, να μην υπάρχουν αδικίες στους μισθούς όποιοι και εάν αυτοί και όπως διαμορφωθούν μετά από διαπραγμάτευση.
- Παρεμπόδιση άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης όλων των μελών
-Σκοπός της απεργίας είναι να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων κατά τη άσκηση της συνδικαλιστικής τους δράσης. Στην από 14-10-2013 η εργοδοσία θεώρησε τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στη στάση ότι παραβιάζουν το ωράριο εργασίας και απείλησε με πειθαρχική ποινή αυτούς που θα συμμετείχαν γεγονός που αποτελεί και ποινικό αδίκημα. Κατά τη στάση της 23-10-2013 που έγινε νόμιμα αμφισβήτησε αυτή τη θεώρησε μη νόμιμη. Με τη συμπεριφορά αυτή πολλοί εργαζόμενοι φοβήθηκαν και δεν παραστάθηκαν.
- Άρνηση χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας σε μέλη του σωματείου.
-Σκοπός της απεργίας είναι να σταματήσει η εργοδοσία την πρόσφατη πρακτική της να δημιουργεί προσκόμματα και να μην δίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα άδειες σε μέλη των συνδικαλιστικών σωματείων, τα οποία ήθελαν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις να βγουν και να πάνε στο εργατικό κέντρο, στα δικαστήρια, στην επόπτρια εργασίας και γενικά να κινηθούν για τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων.
-Άρνηση χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας σε μέλη του σωματείου.
-Σκοπός της απεργίας είναι να σταματήσει η εργοδοσία την πρόσφατη πρακτική της να δημιουργεί προσκόμματα και να μην δίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα άδειες σε μέλη των συνδικαλιστικών σωματείων, τα οποία ήθελαν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις να βγουν και να πάνε στο εργατικό κέντρο, στα δικαστήρια, στην επόπτρια εργασίας και γενικά να κινηθούν για τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων.
- Άρνηση χορήγησης χώρου συναθροίσεως στους εργαζόμενους. Κατά παράβαση της νομοθεσίας στις 23-10-2014 όταν κάναμε στάση εργασίας η διοίκηση αρνήθηκε εξ υπαρχής να μας δώσει στις 13:30 την αίθουσα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για να κάνουμε τις συνελεύσεις μας, αφού μάλιστα ο χρόνος στάσης δεν θεωρείται χρόνος απασχόλησης.
-Σκοπός της απεργίας είναι να μας χορηγεί η εργοδοσία σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.3 εδ.α` του 1264/1982 χώρο συναθροίσεων για τις τακτικές και έκτακτες συνελεύσεις μας.
- Παράβαση διατάξεων εργατικού δικαίου σχετικά με τις απολύσεις.
-Σκοπός της απεργίας είναι να σταματήσει η εργοδοσία τις απολύσεις χωρίς προειδοποίηση (οικειοθελείς όπως τις βαπτίζει) με χορήγηση μόνο του 50 % της αποζημίωσης κατόπιν συμφωνίας με τον εργαζόμενο αφού είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει το 100% του μισθού.
- Προσβολή της προσωπικότητας των εργαζομένων, εκφοβισμός για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, «ταπείνωση» αυτών.
-Σκοπός της απεργίας είναι να σταματήσει η εργοδοσία την πίεση των εργαζομένων για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με την απειλή της απόλυσης με προειδοποίηση, αφού ήδη έχουν καταγγελθεί σε εμάς περιπτώσεις όπου όταν εργαζόμενος αρνούνταν να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας απειλούνταν με απόλυση. Ακόμη σκοπός της απεργίας είναι να μην ταπεινώνονται οι εργαζόμενοι όπως στην περίπτωση των συναδέλφων της ΣΕΚΑΠ που πήγαν να εργασθούν στη ΒΙΟ ΑΒΕ και άντρες της σεκιούριτι τους απαγόρευσαν να μείνουν στο κρύο με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και ζητήθηκε σχετική συγγνώμη από τη διοίκηση. Προσβολή της προσωπικότητας μας και προσπάθεια ταπείνωσής μας αποτελεί η μη χορήγηση της αίθουσας συνελεύσεων για τη γενική μας συνέλευση. Σκοπός συνεπώς είναι να σταματήσει η εργοδοσία πράξεις και ενέργειες που μειώνουν την προσωπικότητα όλων των εργατών.
- Καθυστέρηση καταβολής μισθών.
-Σκοπός να καταβάλλονται νόμιμα και εμπρόθεσμα όλοι οι μισθοί μας χωρίς καθυστερήσεις.
Ήδη πολλές φορές τόσο προφορικά όσο και γραπτά σας καλέσαμε να διορθώσετε όλα τα ανωτέρω πλην όμως όχι μόνο αρνηθήκατε αλλά φέρατε σε δυσμενέστερη θέση όλους τους εργαζόμενους. Έτσι η απεργία μας πλέον αποτελεί το μοναδικό μέσο για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών (θέματα αμοιβής και οικονομικής θέσης μισθωτών), εργασιακών (όροι εργασίας), συνδικαλιστικών (θέματα ελευθερίας συνδικαλιστικής δράσης).
3. Περαιτέρω επειδή ποτέ δεν έγινε διαβούλευση για το προσωπικό ασφαλείας την υποχρέωση διάθεσης του προσωπικού στοιχειώδους λειτουργίας επιβάλλει ο νόμος στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, ώστε να μπορεί ο εργοδότης να εκφράσει την ενδεχόμενη διαφωνία του σχετικά με τη σύνθεση του προσωπικού όταν κρίνει ότι το διατιθέμενο προσωπικό είναι ανεπαρκές ή και υπεράριθμο. Η γνωστοποίηση του προσωπικού ασφαλείας από εμάς δεν είναι τυπική αλλά ουσιαστική πράξη, προσφέρουμε πραγματική προσφορά προσωπικού ασφαλείας το οποίο εάν θέλετε να αλλάξετε καλέστε μας.
Σας γνωρίζουμε συνεπώς ότι ορίζουμε ως προσωπικό ασφαλείας τα κάτωθι άτομα με τους αναπληρωτές (κάτι που δεν είναι απαραίτητο, πλην όμως ακόμη και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον μας για την επιχείρηση):
Στο λεβητοστάσιο: Χατζόπουλος Σπυρίδων εργοδηγός με αναπληρωτή τον Μαργαρίτη Θεόδωρο, θερμαστή.
Για την ηλεκτρολογική υποστήριξη: Ιωαννίδης Ελευθέριος, ηλεκτροτεχνίτης με αναπληρωτή τον Τσαλδαρίδη Γεώργιο ηλεκτροτεχνίτη.
Για τη φύλαξη χώρων παραγωγής και του περιβάλλοντα θα ασχοληθεί η εταιρεία φύλαξης και ασφαλείας του κ. Αθανασίου Πλατή η οποία ήδη συμβάλλεται με την επιχείρηση και δεν έχει σχέση με το σωματείο και την κινητοποίηση.
Για τους λόγους αυτούς
και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.
Διαμαρτυρόμαστε για τη μέχρι σήμερα παραβίαση των συλλογικών ανωτέρω δικαιωμάτων μας και σας προσκαλούμε να επανορθώσετε άμεσα όλα τα ανωτέρω για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη στην επιχείρηση και να αποδεχθείτε .
Σας δηλώνουμε και σας γνωστοποιούμε ότι θα προβούμε σε απεργία από την Τρίτη 29-10-2013 έως την Τετάρτη 30-10-2013 (από το πρωί στις 5:00 της 29-10-2013 μέχρι τις 12:00 μ.μ. της 30-10-2013)
Σας δηλώνουμε, ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας στο μέλλον.
Αντίκλητό μας διορίζουμε το δικηγόρο Ξάνθης Κωνσταντίνο Κουρτίδη του Ευαγγέλου, εταίρο της δικηγορικής εταιρείας με την επωνυμία «Κ. Κουρτίδης – Φ. Μπορνάρη», που εδρεύει στην Ξάνθη στην οδό Βενιζέλου αριθμ. 102 (2ος όροφος γραφείο 4, τηλ. 6977745556, 2541022988, email: Kourtos@hotmail.com, skype: kourtos67).
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει το παρόν προς αυτόν, που απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενο αυτής στην έκθεση, που θα συνταχθεί.
Ξάνθη, 30 Οκτωβρίου 2013
Οι Εξωδίκως Γνωστοποιούντες

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »