*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Φεβρουαρίου

Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ Νέος υπερσύγχρονος τομογράφος στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου

26 Φεβρουαρίου


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΑΜΠΑΛΙΔΗ
Αν και μέσα σε τρία χρόνια μειώθηκαν κατά 6.000.000 ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες και κατά 10% ο φετινός προϋπολογισμός, όλα βαίνουν καλώς!!
*Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους γιατρούς του Νοσοκομείου και τη διοίκηση , τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα με κανένα γιατρό προσωπικά»!!!

«Αν και μέσα σε τρία χρόνια μειώθηκαν κατά 6.000.000 ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες και κατά 10% ο φετινός προϋπολογισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, όλα βαίνουν καλώς!!», τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Διοικητής του Γεν.  Νοσοκομείου Ξάνθης κ.Αθανάσιος Μπαμπαλίδης, «διαψεύδοντας» με τον τρόπο αυτό και τα περί αντικατάστασής του, αφού το ΠΑΣΟΚ έθεσε veto στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο για την παραμονή του...
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης μίλησε για μείωση των λειτουργικών δαπανών του Νοσοκομείου Ξάνθης της τάξης των 6.000.000 ευρώ το 2012 συγκριτικά με το 2009, ενώ παράλληλα τόνισε χαρακτηριστικά  πως παρά το γεγονός πως τα έξοδα του Νοσοκομείου έχουν μειωθεί κατά 1/3 δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση στις προσφερόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς!!!

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ...
«Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς. Πολλές φορές ωστόσο και λόγω του μεγάλου όγκου των ασθενών που έρχονται καθημερινά στο Νοσοκομείο και εμείς δεν έχουμε τη σωστή συμπεριφορά και για αυτό  ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι θεωρούν ότι δεν τους αντιμετωπίσαμε όπως θα έπρεπε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Μπαμπαλίδης, που προκειμένου να γίνει «βασιλικότερος του βασιλέα» δεν δίστασε να κατακρίνει τις περιττές δαπάνες των περασμένων ετών, σχολιάζοντας ωστόσο πως η μείωση των δαπανών οφείλεται και στη μείωση του κόστους των ιατρικών υλικών, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού!!!!
(Σ.Σ. Αιχμές προφανώς και για τις απευθείας αναθέσεις των προκατόχων του, γεγονός που είχε καταγγείλει ο «Μαχητής» τότε... αφού «σπάζονταν» διάφορες προμήθειες, για να γίνονται αυτές με απευθείας αναθέσειες!!).
«Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχουν σχέση κυρίως με το ιατρικό προσωπικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπαμπαλίδης, αναφερόμενος στο καρδιολογικό τμήμα όπου κάθε χρόνο παρουσιάζονται ελλείψεις αλλά υπάρχει έλλειψη καρδιολόγων-γιατρών, ενώ πρόβλημα υπάρχει και για την Ψυχιατρική κλινική όπου υπάρχει μόνον ένας γιατρός!! Όπως επεσήμανε...
Επίσης σύμφωνα με τον κύριο Μπαμπαλίδη, η μηχανογράφηση των τμημάτων του Γ.Ν. Ξάνθης έχει ολοκληρωθεί, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται και η ολοκλήρωση της δημιουργίας του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενών. Παράλληλα, μετά την αγορά του υπερσύγχρονου νέου αξονικού τομογράφο, το Νοσοκομείο Ξάνθης προτίθεται και βρίσκεται η όλη διαδικασία σε εξέλιξη, για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων για τον μηχανολογικό εκσυγχρονισμό των τμημάτων του Νοσοκομείου!
Για να καταλήξει με έμφαση ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης:
«Ευελπιστούμε μέσα στο 2013 να ολοκληρωθεί και η μεγάλη μας επένδυση που αφορά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση φυσικού αερίου και από την οποία θα προκύψει κέρδος της τάξης των 400.000-500.000 ευρώ».
Σημειώνεται ότι κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους γιατρούς του Νοσοκομείου και τη διοίκηση (κυρίως με τον αντιπρόεδρο του Γεν. Νοσοκομείου Γρηγόρη Ακριβόπουλο», ο κ.Μπαμπαλίδης ανέφερε πως «δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα γιατρό προσωπικά».

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ
Σημειώνεται ότι πριν από την χθεσινή συνέντευξη τύπου, κος Μπαμπαλίδης ξενάγησε τους δημοσιογράφους στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου και τους έδειξε τον νέο Αξονικό Τομογράφο που προμηθεύτηκε πρόσφατα και εγκατέστησε το Νοσοκομείο μας μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ και λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό. Επίσης τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους ενημέρωσε για τον νέο υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο ο Διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος Ιατρός κος Σίμος Δημητριάδης τονίζοντας πως το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ο πλέον σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος που υπάρχει έχει τεράστιες δυνατότητες (δεν κάνει μόνο Στεφανιογράφημμα) και στην ουσία δίνει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα του Νοσοκομείου μας.
«Έπαψαν πια οι συνεχείς διακομιδές των ασθενών σε ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα και η οικονομία χρημάτων είναι πολύ μεγάλη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επί πλέον τόνισε ο κος Δημητριάδης πως ο συγκεκριμένος Αξονικός Τομογράφος που είναι τελευταίας γενιάς χρησιμοποιεί ελάχιστη ακτινοβολία, πολύ λιγότερη από όση χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα μηχανήματα και αυτή είναι κυρίως η καινοτομία του. Ο νέος αυτός Αξονικός Τομογράφος κόστισε περίπου 275.000 ευρώ, εντάχτηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και σκοπός τους είναι να προχωρήσουν και σε άλλες αντικαταστάσεις μηχανημάτων μέσω του ΕΣΠΑ αναδεικνύοντας το Νοσοκομείο μας σε υπερσύγχρονο Νοσοκομείο στον τομέα αυτό!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »