*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Φεβρουαρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΤΟΥΡΟΥ ΣΕ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ

26 Φεβρουαρίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Ν. Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Σακτούρος σχετικά με τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και τα προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Α.Σ.Ε.Ι. Σχολή Ικάρων, αναφέροντας τα παρακάτω:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο Παναγιώτη (Πάνο).
ΘΕΜΑ: Έλλειψη διδακτικού προσωπικού και συγγενή προβλήματα εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Α.Σ.Ε.Ι. Σχολή Ικάρων.
Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, παραλείψεις και καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Νόμου ( Ν.3187/2003, Ν. 3883/2010 κ.α.) και πιθανώς και άλλοι παράγοντες τους οποίους δεν γνωρίζουμε, έχουν οδηγήσει στην πλημμελέστατη σήμερα στελέχωση της Σχολής Ικάρων όσον αφορά το διδακτικό προσωπικό είτε πρόκειται για Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) είτε για Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) είτε ακόμη για Διδακτικό Προσωπικό επί συμβάσει (ΠΔ 407/1980).
Ως αιτίες της σημερινής κατάστασης φέρονται:
-Η καθυστέρηση των απαραίτητων προκηρύξεων πλήρωσης θέσεων παρά το γεγονός ότι από το έτος 2000 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει (συνταξιοδοτηθεί κλπ) 25 μέλη του μόνιμου διδακτικού προσωπικού, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία πρόσληψη.
-Η μη ολοκλήρωση διορισμού 26 ήδη εκλεγέντων μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ εκ των 31 συνολικά που προβλέφθηκαν με την σχετική προκήρυξη του 2010 (ΦΕΚ 1200 Γ, 17-12-10).
-Η μη πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού διδασκόντων έστω και με σύμβαση προς άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.
Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η υποβάθμιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης σε μία κρίσιμη για την Εθνική Άμυνα Σχολή και ο κίνδυνος κατάρρευσής της, υπό την έννοια της τελικής ή έστω μερικής αδυναμίας κάλυψης του απαραίτητου γνωστικού αντικειμένου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί διδάσκοντες αυτή τη στιγμή παρέχουν αμισθί τις υπηρεσίες τους.
Δεδομένης της προπεριγραφείσης κατάστασης ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1) Προτίθεστε – σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία να προβείτε στην άμεση ολοκλήρωση διορισμού των 26 ήδη εκλεγέντων μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ δεδομένου μάλιστα ότι δεν προκαλείται επιπλέον επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού καθώς αφενός θα «αντικατασταθούν» θέσεις συμβασιούχων αφετέρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κονδύλια που αφορούσαν παραιτηθέντες ήδη σπουδαστές;
2) Σε ποιες περαιτέρω – κατά το δυνατόν άμεσες – ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την πλήρη αποκατάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη Σχολή Ικάρων;
Αθήνα 18/02/2013
Ο ερωτών βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ
Βουλευτής Ν. Ξάνθης – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »