*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Φεβρουαρίου

Γιορτή με μηνύματα από την ΕΠΣ Ξάνθης Λαμπρή η φετινή εκδήλωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

12 Φεβρουαρίου


Η φετινή γιορτή της ΕΠΣ Ξάνθης είχε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς, προσκεκλημένοι ήταν μόνο άνθρωποι του ποδοσφαίρου του νομού Ξάνθης.
Φέτος, η ΕΠΣ Ξάνθης αποφάσισε να μην προσκληθεί κανείς από τις αρχές της ομοσπονδίας, της διαιτησίας και άλλων παραγόντων εκτός συνόρων και περιορίστηκαν στους τοπικούς φορείς της πόλης μας. Το σύνθημα της εκδήλωσης, ήταν «αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά».
Τα μηνύματα ήταν πολλά από όλους τους ομιλητές της όμορφης γιορτής της ΕΠΣ Ξάνθης. «Όλοι μαζί προσπαθούμε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της ποδοσφαιρικής Ξάνθης. Σαν Ένωση θα παλεύουμε πάντα για τα γηπεδικά προβλήματα, τις επιχορηγήσεις και φυσικά για όλα τα θέματα που απασχολούν τις ομάδες της δύναμης μας», είπε μεταξύ όλων ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκος Σπυριδόπουλος.
Ας δούμε, όμως, παρακάτω ποιοι παραβρέθηκαν στην λαμπρή εκδήλωση της ΕΠΣ Ξάνθης.
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. κ. Παντελεήμων, ο οποίος, ωστόσο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ευλόγησε την βασιλόπιτα, πραγματοποίησε την πρώτη και ξεχωριστή θα λέγαμε βράβευση του αριστούχου μαθητή-ποδοσφαιριστή και αναχώρησε.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κοντού, Χριστόδουλος Σαρίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο αντιδήμαρχος Σάκης Μακρής, ο αντιδήμαρχος Τοπείρου και σύμβουλος της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκος Αποστολίδης, ο σύμβουλος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ Άρης Πιαλόγλου, η πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ξάνθης Κατερίνα Σκουλαρίκη, ο αρχιδιαιτητής Μιχάλης Ντάκος, το μέλος Στέφανος Δρασκέλης και σχεδόν όλα τα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣ Ξάνθης. Βέβαια, κάθε χρόνο η ΕΠΣ Ξάνθης απονέμει και τιμητικές διακρίσεις.
Οι βραβευθέντες της φετινής χρονιάς ήταν οι εξής:
Ο αριστούχος μαθητής –ποδοσφαιριστής Βαθρακάς Δημήτρης που σε σύνολο 22 αγωνιστικών συμμετείχε σε 19 αγώνες. Την βράβευση πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης κ. κ. Παντελεήμων. Για τον ποδοσφαιριστή- αριστούχο μαθητή ο σεβασμιότατος μίλησε με λόγια αγάπη, επαίνεσε την στήριξη της οικογένειας και συνεχάρη τον νεαρό για τα επιτεύγματα του. Είναι πολύ σημαντικό για τον Δημήτρη να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και παράλληλα να βγάζει 19 2/13.
Η 2η βράβευση ήταν για τον πρωταθλητή Αστέρα Μαγικού. Την απονομή έκανε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος.
Η 3η βράβευση ήταν για τον πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας Αετό Τοξοτών. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.
Η 4η βράβευση ήταν για τον πρωταθλητή Β΄ κατηγορίας Θύελλα Μαγγάνων. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ Άρης Πιαλόγλου.
Η 5η βράβευση ήταν για την πρωταθλήτρια ομάδα παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης, του περιφερειακού πρωταθλήματος. Την απονομή έκανε ο σύμβουλος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος και απένειμε το κύπελλο στον αρχηγό της ομάδας παίδων Ραφαήλ Μελισσόπουλο.
Η 6η και τελευταία βράβευση ήταν για την ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο ήθους, ο Ρεμβιακός Ξάνθης. Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος του Βουλευτή της Ν. Δ. Αλέξανδρου Κοντού κ. Σαρίδης Χριστόδουλος.
Υπεύθυνος του τελετουργικού ήταν για μια ακόμη φορά ο γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης Φώτης Τσατράλης, ο οποίος ήταν άψογος.
Οι τυχεροί της βραδιάς
Τέσσερα ήταν τα πιττάκια που μοιράστηκαν στα σωματεία των τεσσάρων κατηγοριών. Το κάθε φλουρί αντιστοιχούσε σε 50 ευρώ.
 Για την Α΄ κατηγορία τυχερό σωματείο ήταν ο Αετός Τοξοτών.
Από την Β΄ κατηγορία ο Ερ. Αστέρας Σελέρου και ο Ορφέας Ν. Αμισσού.
Από την Γ΄ κατηγορία ήταν ο Εθνικός Ολβίου.
Αναφορικά με τα δώρα των τυχερών, με πρωτοβουλία της επιτροπής διαιτησίας αποτελούμενης από τους Τάκη Μελισσά, Μιχάλη Ντάκο και Στέφανο Δρασκέλη, αποφασίσθηκε για τα τυχερά σωματεία που κέρδισαν τα τέσσερα φλουριά να μην υπάρχει εξοδολόγιο για τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα προσεχή παιχνίδια τους εντός έδρας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από την εκδήλωση προηγήθηκε η τακτική γενική συνέλευση, όπου εγκρίθηκε ο απολογισμός της περιόδου από 1-1 2012 έως 31-12 2012.
Ο προϋπολογισμός της περιόδου 2013 αγγίζει το ποσό των 127.000.00. Τον οικονομικό απολογισμό ανάγνωσε ο ταμίας της ΕΠΣ Ξάνθης Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ενώ την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής ανάγνωσε ο πρόεδρος κ. Τσιπίδης Γεώργιος. Κατά την διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης έγιναν ερωτήσεις-τοποθετήσεις εκπροσώπων, ανταλλάχθηκαν απόψεις και σκέψεις με τους Νίκο Σπυριδόπουλο και Γιάννη Τσιπίδη να δίνουν απαντήσεις στις όποιες απορίες-ερωτήσεις γίνονταν σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Ο διευθυντής Γιάννης Τσιπίδης πάντα γνώστης όλων κατατόπισε όσους ήθελαν να ενημερωθούν στα οποιαδήποτε θέματα τους απασχολούν.
Στο κομμάτι όμως του ενωσιακού γηπέδου, ο κ. Τσιπίδης έδωσε σαφείς εξηγήσεις του προβλήματος που υπάρχει. Μέσα σε κλίμα ενότητας και πολλών μηνυμάτων έκλεισε η τακτική γενική συνέλευση.
Γιάννης Τσιλιγκιρίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »