*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Φεβρουαρίου

Με πολλές τοποθετήσεις, απορίες και πιέσεις πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ξάνθης

12 Φεβρουαρίου


Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ στο Ξενοδοχείο «ΝΑΤΑΣΣΑ» 
ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Ζητώ συγνώμη που δεν μπόρεσα να βοηθήσω όσο μπορούσα τα σωματεία του νομού μας ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης. 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε φέτος η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ στο Ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΣΑ. Σχεδόν όλα τα σωματεία της δύναμης της, παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την όλη διαδικασία, που είχε απορίες, τοποθετήσεις, γκρίνιες αλλά και σημαντικές προτάσεις από τους εκπροσώπους των σωματείων.
Εκείνο όμως που ήταν σημείο αναφοράς, ήταν το οικονομικό πρόβλημα. Δια βοής οι εκπρόσωποι των σωματείων επέλεξαν τους δυο πρακτικογράφους, κ. Δημητριάδη πρόεδρο του Ορφέα Ξάνθης και κ. Βαθρακά πρόεδρο της Κεσσάνης Ερασμίου.
Πέρα όμως από το οικονομικό που ήταν κυρίαρχο θέμα συζήτησης, είχαμε και τις αντεγκλήσεις της πρότασης της ΕΠΣ Ξάνθης, να προχωρήσουν στην διαγραφή των αδρανών σωματείων.
Άμεση όμως ήταν η αντίδραση των σωματείων, και με τους Βαγγέλη Καραγιαννίδη εκπρόσωπο της ΑΕΚ Κυψέλης και Σάκη Ψωμά εκπρόσωπο της ΑΠΟΞ Ραιδεστός οι οποίοι ζήτησαν να μην διαγραφούν τα σωματεία, διότι μετά υπάρχει μεγάλη δυσκολία επαναδημιουργίας ενός σωματείου. Παρά τις δίκαιες όπως χαρακτήρισαν προτάσεις τους, η ΕΠΣ Ξάνθης προχώρησε στην διαγραφή, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ.
Στη συνέχεια είχαμε και τις θετικές προτάσεις, και απόψεις πολλών εκπροσώπων, όπως του Βαγγέλη Καραγιαννίδη[ εκπρόσωπο της ΑΕΚ Κυψέλης] του κ. Ταχίρ[ εκπροσώπου του Δημαρίου] του Σάκη Ψωμά [εκπροσώπου της ΑΠΟΞ Ραιδεστου]. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Δημαρίου έκανε εκτενή αναφορά στην επιχορήγηση του Κενταύρου Ξάνθης, ώστε να ενοχληθεί ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Ιωαννίδης, για να δώσει λύση. Στις απορίες των εκπροσώπων, έδωσαν με σαφήνεια απαντήσεις ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκος Σπυριδόπουλος και ο διευθυντής της ΕΠΣ Γιάννης Τσιπίδης. Βέβαια οι εκπρόσωποι είχαν της ενστάσεις τους, όμως η επίσημη θέση της ΕΠΣ είναι εκείνη που υπερψηφίστηκε. Η θέση του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης να ζητήσει την έγκριση όλων, να τροποποιηθεί το καταστατικό των πρωταθλημάτων, είχαμε και κάποιες αντίθετες απόψεις, αλλά ο κ. Σπυριδόπουλος μίλησε για πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.
Όσο για το Ενωσιακό γήπεδο που έχει πολλά προβλήματα από την κατασκευή του, κυρίως σε ένα σημείο, ο διευθυντής Γιάννης Τσιπίδης είπε πως θα βρούμε τρόπους να επιλυθεί το πρόβλημα. Μάλιστα έκανε και αναφορά του κόστους που θα χρειαστεί να έρθει η εταιρία από την Λάρισα.
Μετά από όλα αυτά, ο ταμίας της ΕΠΣ Ξάνθης Τάκης Χατζηγεωργίου ανάγνωσε τον οικονομικό απολογισμό εσόδων-εξόδων της περιόδου από 1-1 2012 έως 31-12 2012, στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Γιώργος Τοπτσίδης, ο οποίος και αυτός με την σειρά του ανάγνωσε την έκθεση, αναφέροντας τα έσοδα και έξοδα που έχουν ως εξής. Έσοδα έφτασαν στο ποσό των 115.172,47 ευρώ, που μαζί με το υπόλοιπο της προηγούμενης χρήσης που ήταν 57.482,21 ευρώ ανήλθαν συνολικά σε 172.654,68 ευρώ. Τα έξοδα έφτασαν στο ποσό των 125.708,10 ευρώ.
Το ποσό που του υπόλοιπου που προκύπτει είναι 46.946, 58 ευρώ το οποίο είναι κατατεθειμένο στην Τράπεζα Πειραιώς. Στο τέλος παρά τις όποιες αντιρρήσεις σε καίρια θέματα πρυτάνευσε η λογική από όλες τις πλευρές και έδωσαν το μήνυμα ενότητας και στήριξης όλων των σωματείων τα οποία αντιμετωπίζουν χρόνια οικονομικά προβλήματα. Η δήλωση του πρόεδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκου Σπυριδόπουλου έκανε μεγάλη αίσθηση και συζητήθηκε. Ζητώ συγνώμη που δεν μπόρεσα να βοηθήσω όσο μπορούσα τα σωματεία του νομού μας ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης.
Γιάννης Τσιλιγκιρίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »