*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαρτίου

ΣΤΟ «Φ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ»: Ξεκίνησε η κατασκευή της ΜΑΣΚΑΣ (13.5Χ8.5) για το ρεκόρ Guinness!

03 Μαρτίου
*Πατρινός ο καλλιτέχνης αλλά η κατασκευή της γίνεται στη Ξάνθη
κι όχι στη… Πάτρα όπως πικρόχολα κάποιοι διέδιδαν μέχρι σήμερα!
ΣΤΗ Ξάνθη κι όχι στην Πάτρα όπως έσπευσαν να «διαδώσουν» κάποιοι καλοθελητές, θα κατασκευαστεί η ΜΑΣΚΑ που φιλοδοξεί να κάνει ρεκόρ Guinness για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι σε όλο τον κόσμο! Διαστάσεων 13.5Χ5.
Απλά ο τεχνίτης είναι Πατρινός που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στη Ξάνθη και έπιασε δουλειά στο Κλειστό «Φ. Αμοιρίδης», λόγω της κακοκαιρίες, προκειμένου δουλεύοντας μέρα και νύχτα να προλάβει να ολοκληρώσει την κατασκευή του έργου!
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η ΜΑΣΚΑ θα είναι έτοιμη και θα στηθεί το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου 5 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία και των εκπροσώπων του Guinness που αναμένονται στη Ξάνθη από το βράδυ της Πέμπτης.
Η μορφή της μάσκας, που όπως αναφέραμε και παραπάνω λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, κατασκευάζετε στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» έχει την εικόνα χαρακτικού. Δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών και τα χρώματα που επικρατούν είναι το μπλε και το λευκό. Καθαρά δηλαδή Ελληνικά χρώματα. Το ζήτημα της επιλογής του Καραγκιόζη ως κεντρικής φιγούρας των φετινών ΘΛΕ εξηγεί ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ Μανώλης Φανουράκης σε δηλώσεις του στον «Μαχητή» και το Xanthi channel»: «Φέτος είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα πολιτικό σχόλιο μέσα από το καρναβάλι της Ξάνθης» και συνεχίζει..
«Το καρναβάλι με θέμα ΔΝΤ (Διεθνής Νομισματική Τρέλα) μας έδωσε την ευκαιρία να σκαλίσουμε την μνήμη μας και να ανασύρουμε τις λαϊκές φράσεις του παρελθόντος που γεμάτες σοφία περιγράφουν τη σημερινή οικονομική κατάσταση»

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ προσκάλεσε όλο τον κόσμο να κατέβει το Σάββατο το μεσημέρι στη πλατεία και να υποδεχτούν όλοι μαζί την τεράστια ΜΑΣΚΑ, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Η μεγάλη εκδήλωση για την πιστοποίηση του παγκόσμιου ρεκόρ και την είσοδο της Ξάνθης στο βιβλίο Guinness, θα ολοκληρωθεί με την συναυλία των Onirama στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης και την καθιερωμένη βραδινή παρέλαση των πληρωμάτων.
Μεγάλος αριθμός λαϊκών εκδηλώσεων λαμβάνουν μέρος και οι θεατές μπορούν να δουν όχι μόνο άψυχα κινούμενα δημιουργήματα της ζωγραφικής και της σημερινής νοοτροπίας ή μπογιατισμένες καρικατούρες αλλά και συγκροτήματα με ευρωπαϊκά και εγχώρια λαϊκά όργανα. Το φετινό θέμα του ξανθιώτικου καρναβαλιού είναι ΔΝΤ - η Διεθνής Νομισματική Τρέλα και πλήθος ομάδων έχουν εμπνευστεί και έχει δημιουργήσει μαγικές στολές !
Προσκαλούμε όλους τους Ξανθιώτες στην παρουσίαση της Μεγαλύτερης Μάσκας του κόσμου! Η Ξάνθη πρωτοπορεί και κατασκευάζει τη Μεγαλύτερη Καρναβαλική Μάσκα του κόσμου. Παρουσία εκπροσώπου του Guinness World Records και άλλων ειδικών για την πιστοποίηση του παγκοσμίου ρεκόρ, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την είσοδο της Ξάνθης στα Guinness Records».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »