*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαρτίου

Ι. Χατζηγκενέ – Τ. Δουλγκέρ: Δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο Ξάνθης που ταλαιπωρούν τους ασθενείς!

03 Μαρτίου
Οι δύο μειονοτικοί πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι καταγγέλλουν την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας-Η σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν τιμά τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι μέχρι και σήμερα εμπιστεύονταν και στήριζαν το Νοσοκομείο και το προσωπικό του.Με γραπτή δήλωσή τους που έστειλαν χθες στα Μ.Μ.Ε., οι δυο μειονοτικού πρώην Νομαρχιακού Σύμβουλοι Ξάνθης, Ιρφάν Χατζηγκενέ και Τζελαϊντίν Δουλγκέρ, καταγγέλλουν την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τις δυσλειτουργίες που ταλαιπωρούν τους ασθενείς.
Στην δήλωσή τους αναφέρουν τα παρακάτω:
«Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι καταγγελίες, που φθάνουν σε εμάς από τους συμπολίτες μας ,σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και συγκεκριμένα για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς τις ελλείψεις σε φαρμακευτικά και ιατρικά υλικά.
Κλινικές, όπως η Παθολογική εξυπηρετείται μόνο από πέντε γιατρούς και μάλιστα σε περίοδο που παρουσιάζουν έξαρση τόσο η εποχική γρίπη όσο και η νέα γρίπη Η1Ν1. Μάλιστα, όπως είχαμε και οι ίδιοι την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν πολλές ώρες στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να εξεταστούν, θέτοντας σε περαιτέρω κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία όσο κα των υπόλοιπων επισκεπτών του Νοσοκομείου. Επιπλέον. στην καρδιολογική κλινική έχει δημιουργηθεί «έμφραγμα» εξαιτίας των παραιτήσεων που υπέβαλαν οι ιατροί και εξαιτίας της μη κάλυψης των θέσεων αυτών . Τέλος, η καθυστέρηση στην κάλυψη των θέσεων αναισθησιολόγων, είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα χειρουργεία. Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού έχει, επίσης, φέρει στα όρια τους υπάρχοντες νοσηλευτές αλλά και τους ασθενείς, οι οποίοι ξεσπούν επί δικαίων και αδίκων.
Τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, δεν τιμούν κανέναν και κυρίως δε τιμούν την κυβέρνηση η οποία επαγγέλθηκε προεκλογικά την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και την αναγέννηση και επαναθεμελίωση του ΕΣΥ. Η σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν τιμά τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι μέχρι και σήμερα εμπιστεύονταν και στήριζαν το Νοσοκομείο και το προσωπικό του.
Επειδή, ως πολίτες της Ξάνθης, θεωρούμε ότι το Νοσοκομείο της Ξάνθης ανήκει στους πολίτες του Νομού και η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του είναι ζήτημα όλων μας και επειδή θεωρούμε αναφαίρετο το κατακτημένο στην Ελλάδα δικαίωμα των πολιτών στη δημόσια υγεία, καλούμε όλους τους καθ' ύλην αρμόδιους να σκύψουν με ειλικρίνεια πάνω στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, πριν είναι αργά για κάποιον συμπολίτη μας.
Ξάνθη, 2 Μαρτίου 2011
Οι πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι
Χατζηγκενέ Ιρφάν
Δουλγκέρ Τσελαϊντίν»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »