*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Οκτωβρίου

Νίκος Αρβανίτης: Ο Νίκος Κοζάρης, της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Έβρου, φερέφωνο του Τουρκικού παρακράτους στην Θράκη!

24 Οκτωβρίου

 

"Χριστόδουλε Τοψίδη "μάζεψέ" τον, γιατί εκθέτει πλην εσού και  την Περιφέρεια ΑΜΘ! Αλήθεια όταν κάθεσαι δίπλα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πως αισθάνεσαι με τα περίεργα "καμώματα" του στενού σου συνεργάτη; Που δεν γνωρίζει ότι και στην Τουρκία η Μουφτήδες διορίζονται και δεν σέβεται ούτε την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων; Ταυτιζόμενος με τους τραμπούκους του Τουρκικού παρακράτους στη Θράκη;!

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Αρβανίτης κατά του Νίκου Κοζάρη, μέλος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Έβρου, καταγγέλλοντάς τον ευθέως ως "φερέφωνο του Τουρκικού παρακράτους στη Θράκη", μετά την απίστευτη θέση του στενού συνεργάτη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη και Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου...

Μετά την απόλυτη (σ.σ. Και περίεργη...) ταύτιση του Νίκου Κοζάρη με το "Τουρκικό" κόμμα DEB και τον γνωστό Χουσείν Μπαλτατζή!!!  

Όπως είναι γνωστό ο Νίκος Κοζάρης ευθέως -μήπως ο Χριστόδουλος Τοψίδης τον "έχρισε" πλην της Αναπτυξιακής και "Υφυπουργό".....Εξωτερικών της Περιφέρειας ΑΜΘ;- τάχθηκε υπέρ της ... "εκλογής" των Μουφτήδων στη Θράκη ταυτιζόμενος απόλυτα με το Τουρκικό Προξενείο και το Τουρκικό κόμμα DEB, αγνοώντας συνειδητά οτι και στην Τουρκία "διορίζονται" οι Μουφτήδες!!! 


 Ταυτιζόμενος με την απίστευτη ενέργεια των εγκάθετων του Τουρκικού Προξενείου να απαγορεύσουν να προσευχηθούν στο τζαμί τους Νόμιμους Μουφτήδες της Θράκης;

Μη σεβόμενος ούτε την απόφαση της Βουλής των  Ελλήνων, αλλά και την καθαρή θέση που εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ, χαρακτηρίζοντας "τραμπούκους" τον Μπαλτατζή και την παρέα του, για τους τραμπουκισμούς τους κατά των Νόμιμων Μουφτήδων της Θράκης!!! 

Και το χειρότερο όλων. Το μέλος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Ν. Έβρου Νίκος Κοζάρης -με την πλήρη κάλυψη δυστυχώς και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη! - στρέφεται εναντίον και του γραμματέα του Υπουργείου Θρησκευμάτων Γιώργου  Καλαϊτζή!!! 

Το έργο του οποίου είναι καταξιωμένο επί χρόνια και στην ίδια την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης!!!! 

Ξεκάθαρο ερώτημα λοιπόν στον Χριστόδουλο Τοψίδη. "Με τις δικές του .... "πλάτες" ο συγκεκριμένος κύριος με την όλη λειτουργία του, εμφανίζεται φερέφωνου του Τουρκικού παρακράτους στη Θράκη;;;  

-Κύριε Τοψίδη, ποιος έδωσε το δικαίωμα στον εν λόγω κύριο Νίκο Κοζάρη να εκθέτει και την Περιφέρεια μ' αυτές τις επικίνδυνες θέσεις, ταυτιζόμενος με τους "τραμπούκους" και τα "φερέφωνα" της Άγκυρας; 


 

Ιδού η ανάρτηση του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη για το μέλος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Έβρου.

Ο Νίκος Κοζάρης έγινε το φερέφωνο του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη;
Ο Νίκος Κοζάρης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου, μέλος της ΔΕΕΠ Έβρου και εκ των παλαιών στελεχών των διαφόρων υποστρωμάτων της συντηρητικής παράταξης, αν και προσκληθείς σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μιλήσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, προέβη σε σειρά αποκαλύψεων και προσωπικών τοποθετήσεων ως ακολούθως: (το ηχητικό της συνέντευξης εδώ https://www.mixcloud.com/.../%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF.../ )
1. Ως ενεργός πολίτης (;;;) ώφειλε να μάθει ποιά είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια για το συμβάν της 11/10 (άσκηση λεκτικής και σωματικής σε βάρος των τριών νομίμων μουφτήδων από παρακρατικούς μικροπαράγοντες της Θράκης) και γι'αυτό συναντήθηκε με τον γιατρό Χουσεΐν Μπαλτατζή στην Κομοτηνή
2. Μεταφέροντας τις θέσεις του Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο Νίκος Κοζάρης μας είπε ότι "Μουσουλμάνοι της Θράκης επιθυμούν την εκλογή Μουφτήδων από τη βάση"
3. Επίσης μάθαμε ότι "οι Μουσουλμάνοι της Θράκης επιθυμούν να φτιάξουν έναν υπερμουφτή"
4. Ο ΓΓ Θρησκευμάτων ευθύνεται (!!!!) για το επεισόδιο διότι επέτρεψε στους (νόμιμους) Μουφτήδες να προσευχηθούν στο Τέμενος Πλατάνου στο οποίο δεν είχαν πάει ΝΟΜΙΜΟΙ Μουφτήδες τα τελευταία 35 χρόνια
5. Η ΕΥΠ ήξερε ότι θα γίνουν επεισόδια (από ποιόν άραγε;;;) και δεν ενημέρωσε τον ΓΓ Θρησκευμάτων διότι "η ΕΥΠ Ροδόπης κοιμάται" (!!!!!)
6. Ο ΓΓ Θρησκευμάτων ήθελε να δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας -Τουρκίας και για αυτό επέτρεψε να προκληθεί το συμβάν (!!!!!;;;;)
7. Ο ΓΓ Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαϊτζής είναι Άθεος
8. Ο ΓΓ Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαϊτζής "τρώει τα λεφτά του ελληνικού κράτους και ήθελε να δημιουργηθεί θέμα στην Θράκη για να μένει στην θέση του, την οποία κατέχει εδώ και 16 χρόνια , ενώ οι κυβερνήσεις αλλάζουν"
9. " Θα γίνει προβοκάτσια στην Θράκη σε λίγες μέρες"....
10. "Δεν θα γίνει συνάντηση των δύο υπουργών ΥΠΕΞ"...
Εκ των ανωτέρω διερωτάται ο μέσος ακροατής και πολίτης της Θράκης;
1. ο κ. Νίκος Κοζάρης ενήργησε ως μέλος της ΔΕΕΠ Έβρου;;;
2. ο κ. Νίκος Κοζάρης ενήργησε ως παρακυβερνητικό στέλεχος και για αυτό συνάντησε τον Εγκάθετο. Χ. Μπαλτατζή;
3. ο κ. Νίκος Κοζάρης αγνοεί βασικές και θεμελιώδεις έννοιες των μειονοτικών θεμάτων της περιοχής. Αυτό είναι το επίπεδο των ανθρώπων που ενημερώνουν το κυβερνόν κόμμα ή όποιον άλλον θεσμικό φορέα;
4. ο κ. Νίκος Κοζάρης γιατί υιοθετεί τους ισχυρισμούς του Εγκαθέτου και αποσιωπά την δράση του παρακράτους στην Θράκη;
5. ο κ. Νίκος Κοζάρης ενήργησε εκ μέρους του ΠΑΜΘ κ. Χρ. Τοψίδη;
6. ο κ. Νίκος Κοζάρης πώς γνωρίζει ότι θα γίνει "εσκεμμένη ενέργεια" στην Θράκη;;; Έχει καταθέσει λεπτομέρειες στις αρμόδιες Αρχές;;;
7. ο κ. Νίκος Κοζάρης έχει για τα ανωτέρω ως πηγή του τον Εγκάθετο Χ. Μπαλτατζή;
8. ο κ. Νίκος Κοζάρης γιατί χρησιμοποίησε ως αφορμή την υπόθεση με τα υδροπλάνα για ν'ασχοληθεί με τα "εθνικά θέματα" και με μία υπόθεση που δεν γνωρίζει;
9. ο κ. Νίκος Κοζάρης πώς γνωρίζει για θέματα ευαισθήτων κυβερνητικών υπηρεσιών; δεν οφείλει ως θεσμικός παράγων της Θράκης και του Έβρου να είναι πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς και τις εκφράσεις του;
10. ο κ. Νίκος Κοζάρης αυτά συζητάει με τους Εγκαθέτους του Προξενείου;;;
INFO
Κοζάρης Νικόλαος
Απόφοιτος του τμηματος Λογιστικής Θεσσαλονικης και διατηρεί γραφείο από το 1993 στην Αλεξανδρούπολη.
Υπήρξε μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου, Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης και πρώην Φερών, μέλος ΔΣ συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ΣΕΑΝ Εβρου.
Αθλητής στίβου ημιαντοχής(1500μ.) του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Εθνικός και μετέπειτα ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης.
Είναι μέλος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΕΠ Έβρου.
Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Κωνσταντίνα Καϊταλίδου και έχουν δύο παιδιά.
 
Και η αντί σχολίου, η  απάντηση του "Μ" στον συνεργάτη του Χριστόδουλου Τοψίδη Νικόλαο Καζάρη, με την καθαρή συνέντευξη του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν στην ΕΡΤ-News;

Ιλχάν Αχμέτ για τραμπουκισμούς στο τζαμί: «Στημένη» από Μπαλτατζή και παρέα, η επίθεση στον Μουφτή Κομοτηνής. Ζημιώνουν την Ελληνοτουρκική φιλία!

 



*Οι ενέργειες των τραμπούκων ζημιώνουν την ελληνοτουρκική φιλία! ( σ.σ. Μήπως όμως στο βάθος δεν την.... θέλουν; Μπαλτατζή και Σία;)

«Η πράξη αυτή είναι ντροπιαστική», δήλωσε ο Ιλχάν Αχμέτ για την επίθεση κατά του Μουφτή της Κομοτηνής, την περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα «στημένη», αφού γνώριζαν ο γνωστός Μπαλτατζή και η «παρέα» του ότι θα είναι εκεί παρόντες οι τρεις Μουφτήδες της Θράκης, λόγω των εγκαινίων του Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης!

Αναλυτικότερα:

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ καταδίκασε τη λεκτική και παρ’ ολίγο σωματική επίθεση σε βάρος του Μουφτή Κομοτηνής από μερίδα «πολιτικών» της μειονότητας στη Θράκη και υπογραμμίζει ότι αυτές οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές δεν χωρούν στη Θράκη.

«Σήμερα το έκαναν στον Μουφτή, αύριο στον Χασάν, μεθαύριο σε σας. Όποιος έχει μία διαφορετική άποψη θα χειροδικούν σε βάρος του; Αυτό δεν γίνεται, είναι ρητορική μίσους», δήλωσε σχετικά ο Ιλχάν Αχμέτ, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος.

Ο Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ δέχθηκε προπηλακισμό στο τζαμί Πλατάνου της Ξάνθης, με πρωταγωνιστή της επίθεσης τον Χουσεΐν Μπαλτατζή, γνωστό πολιτικό της μειονότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ στα ελληνικά, DEB στα τουρκικά) στις Ευρωεκλογές του 2023.

«Αυτό που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στην Ξάνθη ήταν για μένα σοκαριστικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό θέμα, δηλαδή την αποδοχή ή μη του Μουφτή Κομοτηνής από κάποιους πιστούς, να μετατρέπεται σε ρητορική αλλά και πράξεις μίσους. Παράλληλα, άσκησε ευρύτερη κριτική, ότι σε κάθε περίπτωση κάποιοι βολεύονται με το να συντηρείται αυτή η κατάσταση στη Θράκη, γιατί αποκτούν πολιτική παρουσία.

Ακόμη, άφησε να εννοηθεί ότι τόσο ο Χουσεΐν Μπαλτατζή όσο κι οι περί αυτών γνώριζαν ότι ο Μουφτής Κομοτηνής θα προσευχόταν σε αυτό το Τζαμί, καθώς ήταν το πλησιέστερο στο Ιεροσπουδαστήριο και γι’ αυτό άλλωστε ήταν «στήνοντας» το γνωστό επεισόδιο, απαγορεύοντας τόσο στον Μουφτή Κομοτηνής όσο και στους Μουφτήδες Ξάνθης και Διδυμοτείχου επίσης να εισέλθουν και να προσευχηθούν!

 

Ιλχάν Αχμέτ: Οι ενέργειες των τραμπούκων ζημιώνουν την ελληνοτουρκική φιλία.

 


Σημειώνεται ότι μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» στο κανάλι της Βουλής, ο Βουλευτής Ροδόπης έκανε λόγο για «τραμπούκους» που «επιζητούν την ένταση στην περιοχή», προσθέτοντας πως οι κινήσεις τους αυτές όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά αδικούν το λαό της μειονότητας.

«Είναι απαραίτητο η παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης και του κράτους να είναι δυναμική στη Θράκη – όχι κατασταλτική, προς Θεού – αλλά πρέπει να είναι παρούσα. Από την άλλη πλευρά, και η Τουρκία οφείλει να σέβεται τους θεσμούς και το πολιτικό status quo στη Θράκη», δήλωσε αρχικά ο Βουλευτής Ροδόπης.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε πως «ένας τοποτηρητής Μουφτής, διορισμένος από την ελληνική κυβέρνηση έως ότου διεξαχθούν εκλογές με βάση τον νέο νόμο, πήγε να προσευχηθεί. Μπορεί να μην ήταν ο Μουφτής, θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε. Και μπαίνουν πέντε τραμπούκοι, μάλιστα ο ένας από αυτούς είναι πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, και τον πιάνουν από τα μπράτσα στην κυριολεξία, του ασκούν σωματική βία, τον σηκώνουν, τον διώχνουν μέσα από τον ναό του Θεού και του λένε έξω γιατί εμείς δεν σε αποδεχόμαστε.

Πέρα από το ότι υπάρχουν σε αυτές τις πράξεις διάφορες μορφές ποινικών αδικημάτων, είναι ένας ναός ιερός και ο καθένας έχει το δικαίωμα να πάει να προσευχηθεί. Αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν την ίδια τη μειονότητα, αδικούν μάλιστα το λαό της μειονότητας, οι περισσότεροι άνθρωποι στο τζαμί ούτε καν αντέδρασαν.

Σε κάθε χώρα υπάρχουν νομικές διατάξεις, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Η μειονότητα έχει δικαίωμα να έχει λόγο στην επιλογή του Μουφτή και το έχω υποστηρίξει.

Οι ενέργειες αυτές όμως ζημιώνουν την ελληνοτουρκική φιλία. Αυτοί που το έκαναν είναι άνθρωποι που επιζητάν την ένταση στην περιοχή και αν οι πράξεις τους είναι μεθοδευμένες, όπως καταγγέλλεται, είναι ακόμη χειρότερα. Οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν, αντί να κατευνάσουν τα πνεύματα, προσπάθησαν να καλέσουν τη μειονότητα σε ανάλογες πράξεις και σε άλλα μέρη. Είμαι στεναχωρημένος για αυτήν την εξέλιξη και πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερη παρουσία των θεσμών στη Θράκη».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »