*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Σεπτεμβρίου

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε κάνναβη στη Μαγνησία -Γνωστός συνδικαλιστής κτηνοτρόφος ο «εγκέφαλος»

21 Σεπτεμβρίου

 

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινό δασικό όγκο σε περιοχή της Μαγνησίας.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, σε ορεινό δασικό όγκο πλησίον καταφυγίου άγριας ζωής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ε.Κ.Α.Μ. και Ο.Π.Κ.Ε., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

 


Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 21 χρονών, καθώς και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 40 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και με τη χρήση φυσικών μεθόδων και τεχνικών μέσων, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, από κοινού με τους 3 συγκατηγορούμενούς του, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε έκταση που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος για την εκτροφή βοοειδών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.:

 



    στον χώρο είχαν κατασκευάσει αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να επεξεργάζονται επιτόπου τις ποσότητες κάνναβης,
    ο χώρος εκτεινόταν συνολικά σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, χωρισμένα σε 7 επίπεδα, τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων,
    για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, που βρισκόταν εντός του εδάφους, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο,
    τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετάφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του, ενώ
    στο σημείο είχαν διαμορφώσει αυτοσχέδιους χώρους και κατείχαν τα αναγκαία σκεύη, με σκοπό τη μακροχρόνια διαμονή τους (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 35χρονος και ακινητοποιήθηκε ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οχήματα και οικία, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 39.900 ευρώ.

Τα άλλα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν εντός σκηνής, σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία, όπου, από ειδικό χώρο επεξεργασίας που είχαν δημιουργήσει σε εγκαταλειμμένη και μισογκρεμισμένη στάνη, περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 33 κιλά αποξηραμένης κάνναβης καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα.

Λόγω του δύσβατου και του μεγάλου αριθμού και όγκου των δενδρυλλίων (περίπου 1.600 με κυμαινόμενο ύψος από 1,7 μ. έως και 3,20 μέτρα), η εκρίζωσή τους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Γνωστός κτηνοτρόφος συνδικαλιστής το ηγετικός μέλος της εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «εγκέφαλος» της σπείρας που είχε στήσει φυτεία κάνναβης σε δασική έκταση στην Γαβριάνη του δήμου Αλμυρού είναι γνωστός συνδικαλιστής κτηνοτρόφος, ο οποίος, κατά τις ίδιες πηγές, είχε ηγετική παρουσία στην «απόβαση» των αγροτών στο Σύνταγμα τον περασμένο Φεβρουάριο. 


Share this

Related Posts

Latest
Previous
Next Post »