*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιουλίου

Πρωταθλητές Ελλάδος και Κύπρου για πρώτη φορά οι Δάσκαλοι της Ξάνθης. Οι ειδήσεις αλλιώς...

09 Ιουλίου


Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», Σαμπιχά Σουλεϊμάν, με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κώστα Γκιουλέκα στη δεξίωση για την 248η επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α που πραγματοποιήθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη.

……………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Αναγνώστης μου έστειλε μια φωτογραφία από την είσοδο στο Δημαρχείο Ξάνθης με την προτομή του Δημόκριτου προκειμένου να με ρωτήσει:


«Στην ορκωμοσία του νέου Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού πριν 6  μήνες και πλέον ο Μητροπολίτης μας πολύ σωστά ζήτησε να μπει η προτομή του  Δημόκριτου στην είσοδο της πόλης από την πλευρά της Καβάλας –και να φύγει φυσικά το έκτρωμα που έβαλε εκεί ο Τσέπελης...- ωστόσο εγώ είδα ότι προτομή του Αρχαίου Φιλόσοφου υπάρχει στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην είσοδο δηλαδή του Δημαρχείου.

Δεν μας αρκεί αυτή; Άλλωστε όταν μπαίνει κάποιος στην Π.Ε. Ξάνθης μπορεί να δει γίνει κάτι ειδικότερο που θα «σημαδέψει» και το παρόν αλλά και το μέλλον της πόλης από καλλιτεχνικής πλευράς!!

Κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει και το Τεχνικό Επιμελητήριο αλλά και οι ειδικοί καλλιτέχνες. ‘Ένα ειδικό μοντέρνο που να διαγράφει όχι μόνο το χτες αλλά και το αύριο.

Δημόκριτους έχουμε γεμίσει... Κάτι καινούργιο;

Φιλικά

Χ.Χ.

(Ένας απλός πολίτης)»

-Κι όποιος συμφωνεί ή έχει αντίθετη άποψη; Ευχαρίστως να την φιλοξενήσω στη στήλη!

......

*Γέμισε κατσαρίδες η Λάρισα, είδηση που μου επιβεβαίωσε χθες και η κουμπάρα μου!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος και αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι δεν προηγήθηκαν έντονοι χειμώνες...

Σύμφωνα πάντως με το τοπικό μέσον eleftheria.gr έχει σημειωθεί αύξηση του πληθυσμού των κατασαρίδων φέτος στην πόλη και οι επαγγελματίες τρέχουν και δεν φτάνουν για απεντομώσεις.

Μάλιστα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «έσπασαν» τα τηλέφωνα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) για ψεκασμούς που πρέπει να γίνουν.

Ωστόσο οι ψεκασμοί δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα..

......

*Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν προηγήθηκαν έντονοι χειμώνες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες  φέτος το πρόβλημα φαίνεται πως είναι περισσότερο γενικευμένο αφού τα έντομα εκτός από το κέντρο της πόλης έχουν κατακλύσει κι άλλες περιοχές, πράμα που ευνοείται ιδιαιτέρως από τα φτερά που φέρουν πάνω τους.

......


*Τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στο Δροσερό με τον εν ψυχρώ  εμπρησμό του σπιτιού του γνωστού ηθοποιούς Γιώργου Σταυρόπουλου στις 5 τα ξημερώματα με εμπρηστικούς μηχανισμούς στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα στον Κασκανέ, θα έχουν και συνέχεια όπως μαθαίνω...

-Εγώ απλά θα ήθελα να ρωτήσω. Οι 3 δράστες Δροσερίτες που πέταξαν τους μηχανισμούς... Βρέθηκαν ακόμη; Ή παραμένουν άφαντοι και... «ασύλληπτοι».

.......

*Την Κυριακή 7-7-2024 και ώρα 13.04΄, στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ξάνθης - Πόρτο Λάγους, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλική κολώνα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού. Τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Ξάνθη
-Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση!


Για την Τρίτη 9/7/2024 ημέρα Τρίτη, ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για την περιοχή της Π.Ε. Ξάνθης (κατηγορία κινδύνου 3).

Ως εκ τούτου και έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, τίθεται σε εφαρμογή η υπ΄ αριθμ. πρωτ. 137276/1553/30-4-2024 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης (ΑΔΑ: 66ΣΗ7ΛΒ-709) περί απαγόρευσης διέλευσης παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στα περιαστικά δάση της Π.Ε. Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα:

α) Του περιαστικού Δάσους του Δήμου Ξάνθης που περιλαμβάνει και το Δασύλλιο βόρεια του οικισμού Κιμμερίων

β) Του  περιαστικού Δάσους του οικισμού Τοξοτών-Γαλάνης του Δήμου Τοπείρου

γ) Των Δασυλλίων του Πόρτο Λάγους

i) στην δυτική είσοδο του οικισμού και ii) πέριξ της αποικίας των ερωδιών

δ) Του Δασυλλίου στην παραλία Αβδήρων πέριξ των μαθητικών κατασκηνώσεων

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εκτελούν εργασίες ή άλλες δραστηριότητες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς να τηλεφωνούν αμέσως στο 199.

Η ανωτέρω απόφαση ισχύει για όσο διάστημα ο ανωτέρω δείκτης παραμένει στην κατηγορία 3, 4 ή 5.

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης

Πολυξένη Μπρίκα

 

Θεσσαλονίκη: 34χρονη πέθανε σε υδάτινο πάρκο μπροστά στα παιδιά της

Απίστευτο και συγχρόνως τραγικό. Μία γυναίκα 34 ετών έχασε τη ζωή της σε γνωστό υδάτινο πάρκο στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (5/7), βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους της.

Ειδικότερα, η άτυχη γυναίκα, που είχε επισκεφθεί τον χώρο με τα δύο παιδιά της, κατέρρευσε ξαφνικά πέφτοντας πάνω στη φίλη της που την συνόδευε.  Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι ναυαγοσώστες και ο γιατρός, που βρίσκονταν στο σημείο.

Της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, της έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Ο θάνατός της σύμφωνα με την Αστυνομία αποδίδεται σε φυσικά αίτια.

 

Συνελήφθη ημεδαπός στη Καβάλα  κατηγορούμενος
για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μαχαίρωσε τρεις σε καυγά!

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες το Σάββατο  (6-7-2024), σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 5/6-7-2024 ο δράστης ευρισκόμενος ως θαμώνας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε οικισμό της Καβάλας, τραυμάτισε με μαχαίρι, ένεκα διαπληκτισμού, αρχικά έναν 42χρονο αλλοδαπό στην κοιλιακή χώρα και στον τράχηλο και ακολούθως έναν 48χρονο ημεδαπό στο χέρι που ενεπλάκη στο διαπληκτισμό προκειμένου να τους απομακρύνει, οι οποίοι ήταν επίσης θαμώνες του καταστήματος.

Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου ο 42χρονος παρέμεινε για νοσηλεία και ο 48χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Νέα ημερομηνία για την έναρξη εμπορικής λειτουργίας
του FSRU Αλεξανδρούπολης

Προς νέα παράταση οδεύει η εμπορική λειτουργία στον τερματικό σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη, με την Gastrade να αναθεωρεί το χρονοδιάγραμμα εκ νέου. Σύμφωνα με το lngprime η εμπορική λειτουργία του τερματικού σταθμού υπολογίζεται τον Οκτώβριο, εξαιτίας ζητήματος με τον αγωγό του έργου.

Το δεξαμενόπλοιο LNG, GasLog Hong Kong, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων, που κατασκευάστηκε το 2018, στις 18 Φεβρουαρίου παραδόθηκε το φορτίο για την εκκίνηση της διαδικασίας από τις ΗΠΑ στο FSRU Αλεξανδρούπολης, χωρητικότητας 153.600 κυβικών μέτρων. Το μετασκευασμένο FSRU της Ελλάδας έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από τη Σιγκαπούρη στις 17 Δεκεμβρίου 2023, ενώ η σύνδεση αγκυροβόλησης ολοκληρώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου.

Η Gastrade ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι η εταιρεία σχεδίαζε να ξεκινήσει τις εμπορικές λειτουργίες στα τέλη Απριλίου και να παραλάβει το επόμενο φορτίο LNG στα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, η εταιρεία ανέβαλε την εκκίνηση λόγω ενός «τεχνικού προβλήματος» που αντιμετωπίστηκε κατά τη διαδικασία εκκίνησης του τερματικού σταθμού, όπως ανέφερε στις 2 Μαΐου. «Η νέα ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας (COD) έχει πλέον προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου 2024, για να συμπέσει με την έναρξη του επόμενου έτους φυσικού αερίου», δήλωσε εκπρόσωπος της Gastrade στο lngprime. «Το πρόβλημα που εντοπίστηκε κατά τη διαδικασία εκκίνησης στο σύστημα αγωγών του έργου είναι υπό διόρθωση», τόνισε. «Αν το πρόβλημα επιλυθεί νωρίτερα, η εταιρεία θα ενημερώσει τους πελάτες της αναλόγως και θα ανακοινώσει μια νωρίτερη ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Κομοτηνή: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν Ροδόπης που προήλθε από τις αρχαιρεσίες και έχει ως εξής:

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

    Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΕΜΙΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Β΄. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανανέωση της θητείας μου ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ ΡΟΔΟΠΗΣ και στα νέα μέλη του ΔΣ. Οι προκλήσεις στο χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων συνεχίζονται και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να διεκδικούμε τα απαραίτητα για την επιβίωση και ανάπτυξη τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βαφειάδης.

Πυρκαγιά στο Δροσερό Ξάνθης – Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής γλίτωσε τα χειρότερα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιουλίου στην περιοχή του Δροσερού Ξάνθης κοντά στην κοίτη του ποταμού Κόσυνθου, στην ευρύτερη περιοχή κοντά σε επιχείρηση.

Άμεσα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ξάνθης βρέθηκαν στο σημείο με τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές.

Στο ίδιο σημείο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και πριν από λίγες ημέρες.

Στο χωριό Δαρμένη την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στρατιωτικοί γιατροί για δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους

Στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεvn, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024,με πρωτοβουλία του Δ΄ Σώματος Στρατού, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού, θα επισκεφθεί το χωριό Δαρμένη, για να παράσχει δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις στους κατοίκους.

Το κλιμάκιο, όπως ανακοινώθηκε, θα αποτελείται από στρατιωτικούς ιατρούς, με ειδικότητες ορθοπεδικού και οδοντίατρου και θα επισκεφτεί τη Δαρμένη Ροδόπης, από τις 09:00 έως 11:00 το πρωί.

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος και Κύπρου πανηγύρισαν για πρώτη φορά οι Δάσκαλοι της Ξάνθης

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας & Κύπρου Δασκάλων “Ακριτίδεια” που διεξήχθη στην Καβάλα πανηγύρισαν για πρώτη φορά οι δάσκαλοι της Ξάνθης που στην τρίτη τους παρουσία σε Τελικό ήρθε η ώρα να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 20 ομάδες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου με την συμμετοχή περίπου 500 αθλητών και διεξήχθησαν συνολικά 37 αναμετρήσεις σε πέντε διαφορετικά γήπεδα. Στην πρωταθλήτρια ομάδα Ξάνθης συμμετείχαν οι: Γιάννης Γιοβανούδης, Ευθύμιος Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Χαράλαμπος Καλύβας, Νιχάτ Κιούρτ, Κωνσταντίνος Κοντογιάννης, Κοτζά Ισμέτ Μολλά, Σεϊχάν Χασάν, Αναστάσης Μπουναρτζής, Ηλίας Μπουναρτζής, Αχμέτ Οτουζμπίρ, Ιρφάν Οτουζμπίρ, Δημοσθένης Παρασχάκης, Σταύρος Ραίκος, Κωνσταντίνος Τερζανίδης, Σαμπρή Τζελέπ, Λάμπρος Γεωργακούδης, Νίκος Κεχαγιάς, Χουσείν Καδρή, Μπουλέντ Σιάνκο, Κράσιμιρ Ζορίνοβ, Χαλίλ Οσκάν, Ευστάθιος Καραξάνης Κωνσταντίνος Ματζαρίδης, Γιάννης Καραγκιόζης, Δημήτρης Τσιφλίκογλου και Τοπ Αλή Ριτβάν.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κομοτηνής- Παραδημής

Ένας 49χρονος δικυκλιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον δρόμο Κομοτηνής – Παραδημής, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες ανατράπηκε η μοτοσικλέτα του.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 6-7-2024, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κομοτηνής – Παραδημής, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας της και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »