*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Ιουλίου

Ελλάδα Ψυχή Μας! Η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά 16 χρόνια, νίκησε την Κροατία 80-69

07 Ιουλίου

 

Θρίαμβος της Εθνικής μπάσκετ απέναντι στην Κροατία και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια!

Νίκησε στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά την Κροατία και πάει Παρίσι

Παρούσα σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πέμπτη φορά και πρώτη μετά από 16 χρόνια θα είναι η Εθνική Ελλάδας! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Κροατίας με 80-69 στο ΣΕΦ στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Πειραιά και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 23 πόντους ενώ 19 πόντους είχε ο Γιώργος Παπαγιάννης (5/8 τρίποντα) και 14 ο Νικ Καλάθης (11 ασίστ).

Για την Κροατία ο Ίβιτσα Ζούμπατς είχε 19 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ 15 πόντους είχε ο Μάριο Χεζόνια.

Ο τελικός στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ με περισσότερους από τέσσερις πόντους. Ο Χεζόνια άνοιξε το σκορ και ο Παπαγιάννης απάντησε με τρίποντο, ενώ ακολούθησαν πόντοι από τους Σάριτς και Παπαγιάννη με την Εθνική να προηγείται 5-4. Ο Ζούμπατς με μια βολή και ακόμα δύο πόντους και ο Αντετοκούνμπο έφεραν το ματς στο ισόπαλο 7-7, ενώ στη συνέχεια ο Γιάννης και ο Ματέο Ντρέζνιακ αντάλλαξαν πόντους για το 9-9.

 

Ο Καλάθης στη συνέχεια ευστόχησε σε τρίποντο, ενώ ο Χεζόνια με τέσσερις πόντους και ο Σμιθ με ακόμα δύο ολοκλήρωσαν ένα σερί 6-0 των Κροατών που προηγήθηκαν 15-12. Ο Μήτογλου μείωσε σε 15-14, ενώ ο Σάριτς πέτυχε τρίποντο για το 18-14. Με το ίδιο νόμισμα απάντησε ο Παπαγιάννης, ο οποίος με νέο δικό του καλάθι έφερε την Ελλάδα στο +1 (19-18). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο και φάουλ του Λαρεντζάκη, που έχασε τη βολή και τρεις πόντους του Χεζόνια για το 22-22.

Στα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου η Ελλάδα βρήκε πέντε πόντους από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Κροατία να απαντάει με τους Σμιθ και Ζούμπατς ισοφαρίζοντας σε 27-27. Ο Τολιόπουλος με εύστοχο σουτ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην «επίσημη αγαπημένη», με τον Ντάριο Ντρέζνιακ να ισοφαρίζει σε 29-29. Ο Παπαγιάννης με το τρίτο εύστοχο τρίποντο του, ο Τολιόπουλος με δικό του τρίποντο και ο Ουόκαπ με καλάθι συμπλήρωσαν ένα σερί 8-0 για την Εθνική και έφεραν την Ελλάδα στο +8 (37-29).

 

Ο Ματέο Ντρέζνιακ με τρίποντο και φάουλ μείωσε στους 4, ενώ ο Παπαγιάννης με 4/5 τρίποντα έγραψε το 40-33. Ο Ζούμπατς με καλάθι και φάουλ απέναντι στον Γιάννη και ο Ματέο Ντρέζνιακ έφεραν πάλι τους Κροάτες σε απόσταση αναπνοής (40-39).  Ο Γιάννης σκόραρε από τα έξι μέτρα και ο Παπανικολάου στο τέλος του ημιχρόνου δίνοντας προβάδισμα 6 πόντων στην Ελλάδα στο πρώτο μισό (45-39).

Ο Ουόκαπ και ο Σάριτς ξεκίνησαν το σκοράρισμα στο τρίτο δεκάλεπτο (47-41), με τον Καλάθη να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων για το 50-41 υπέρ της Ελλάδας. Ο Ζούμπατς πέτυχε ακόμα δύο πόντους με τον Παπανικολάου να ολοκληρώνει αιφνιδιασμό. Οι Κροάτες με τους Σάριτς και Ματέο Ντρέζνιακ επέστρεψαν πάλι στο -4 (52-48), όμως ο Καλάθης που έμεινε χωρίς άμυνα πέτυχε σουτ για τρεις πόντους. Ο Ζούμπατς σκόραρε εκ νέου με δύο βολές κερδίζοντας ακόμα ένα φάουλ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ ο Καλάθης με μία βολή και δύο εύστοχα σουτ στη συνέχεια έφερε την Ελλάδα σε διψήφια διαφορά +10 (60-50).

Το σερί της Ελλάδας ανέβηκε με πόντους του Παπανικολάου για του Αντετοκούνμπο (64-50), με τους Κροάτες να σκοράρουν τρεις με τον Ζούμπατς και μία βολή του Ματέο Ντρέζνιακ. Το σκορ στο 30’ ήταν 66-53 υπέρ της Ελλάδας μετά την μία βολή της τεχνικής ποινή που δέχθηκε ο Ζούμπατς και έβαλε ο Παπανικολάου και την ακόμα μία του Αντετοκούνμπο.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-45, 53-66, 69-80.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »