*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Δεκεμβρίου

Το στιχάκι του γιατρού, το στιχάκι του Next t.v και το κουιζ του Παπαχρόνη! 3.500 ευρώ για...φωτογραφίες!

02 Δεκεμβρίου


Τον Ανδρουλάκη «μαλώνει» ο Πέτρος Ούτσης γιατί «δεν τελείωσε» τον Μπαράν Μπουρχάν από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ....

Από την άλλη.... Χωρίς εμένα, έδρα δεν παίρνετε στη Ξάνθη, τους διεμήνυσε ο γιατρός!

Και ο Ανδρουλάκης; «μπλόκαρε|» τον... Ούτση από «φίλο» του στο fb!

..................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


Φοβούνται οι νεκροί να δροσιστούνε,

Φοβούνται κι οι ζωντανοί να παν να τους δροσίσουν.

Αν δε μας έμεινε να κρατήσουμε ορθό τον τοίχο των νεκρών,

Ας χτίσουμε τουλάχιστο για μας τους ζωντανούς,

Τείχη για να κλειστούμε περιμένοντας τη λευτεριά -

το θάνατό μας.

(Από το στιχάκι του γιατρού Βασίλη Παπαδόπουλου)

-Είχε δεν είχε...μας τον "χάλασε" τον μήνα με τους παραπάνω στίχους ο γιατρός...!

..................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2

Καλοπροαίρετη συμβουλή της στήλης στον Θανάση της ενέργειας και των non paper. Μήπως η «απάντηση» του Φανουράκη στον πρώην αρχηγό Σας τον Σάββα Μελισσόπουλο για την «ανύπαρκτα» έργα του Τσέπελη… ήταν και πάλι πολύ μεγάλη!

Και ελάχιστοι την κατάλαβαν κι ακόμη πιο ελάχιστοι την....διάβασαν; Ακόμη κι ο Μανώλης που υποτίθεται την έγραψε; Μήπως;

(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο Πολιτικό Καφενείο)

-Μήπως θέλεις να γίνεις κι εσύ… «διαμορφωτής» Πάνο Παπαδόπουιλε; Όχι του Τσέπελη, αλλά των... «διαμορφωτών»;

 

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ

*Όσοι με ξέρουν... Γιατί όσοι δεν με ξέρουν, δεν χάνω ούτε φαιά ουσία να ασχοληθώ μαζί τους και το βασικότερο....Να με μάθουν!...

Όσοι λοιπόν με ξέρουν και μάλιστα καλά, ξέρουν ότι είμαι και ο πλέον λιτός και απλός άνθρωπος!

Που ακόμη και «γύφτος» να ‘ρθεί να μου δώσει έναν γάμο στην εφημερίδα, του πρώτο που το προσφέρω είναι νερό ή γαλλικό καφέ αν πίνω εκείνη την ώρα...!

Αυτοί λοιπόν που επιχειρούν να (με) πατήσουν» με το γνωστό τους στυλ, του ανασφαλή έρποντα είρωνα, τόσο λίγο με ξέρουν, ή συνεχίζουν να με «μπερδεύουν» με όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους που είχαν και έχουν; Ή εξ' ιδίων κρίνουν!

......

*Κι άντε έτσι έμαθαν να λειτουργούν τόσα χρόνια, οπότε ας πρόσεχαν....

Ειλικρινά όμως, πιστεύουν ότι κάποιος που το μόνο που ξέρει καλά είναι να «ονειρεύεται» και να «δουλεύει» κατά μέσο όρο, 18 και πλέον ώρες το 24ωρο...

Μπορούν να τον «γονατίσουν»;

.....


 

*Κι άντε έκλεισε το Next tv –που δέχεται ανελέητο πόλεμο, ειδικά από την ώρα που η άνοδός του, ξεπέρασε τα όρια της Digea και της Περιφέρειας...και μπήκε δυνατά και στο διαδίκτυο!;

-Ε και; Έχουμε τον Life  92.1 fm που ακούγεται επίσης από το δίκτυο σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο! Και πλέον έχει και πάλι την δική του ιστορική του ταυτότητα! Όπως παλιά...

Κι άντε το έκλεισαν κι αυτό! Με τα ρεύματα και τα έξοδα που είναι πράγματι μεγάλα, γιατί εμείς δεν έχουμε τζάμπα ρεύμα συν 240.000 ευρώ κάθε μήνα από τον Δήμο, συν απευθείας αναθέσεις για...βασιλόπιτες απο τον φούρνο του Τσέπελη και της Έλλης στη Χρύσα.

Ε, και;

......

*Κι άντε έκλεισαν και τις εφημερίδες που είναι αποκλεισμένες όχι από έναν αλλά δυο Δήμους πλέον! Και στον ένα μάλιστα πάνε και βάζουν Μαχητή ή Αδέσμευτη για διακηρύξεις κι ο Δήμαρχος Ντελή Ριτβάν βαλτός από τον Τσέπελη ΠΑΡΑΝΟΜΑ μας κόβει τις διακηρύξεις και όλες τις δημοσιεύσεις και θα είναι σύντομα υπόλογος και στο Νόμο και τη Δικαιοσύνη!

Ε, και..;

......

*Είναι οι ιστοσελίδες, είναι το μπλόκ, είναι το θέατρο και στο τέλος... και ντουντούκα αν χρειάζεται, όπως κάναμε στις απεργίες του 1990 και του 1992!!!

Το μάθαμε να μας καίνε, να μας μαχαιρώνουν και να μπαίνουμε πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

-Αυτοί; Που φοβούνται τον... ίσκιο τους;;; Δεν ξέρουν ότι ένας που δεν έχει να χάσει τίποτα αλλά και δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει λεφτά ή περιουσίες!!!

Δεν «βάζει» αλυσίδες και δεν ασχολείται με τα ασήμαντα ; Κι ότι το NEXT tv όταν βαπτίστηκε και πήρε αυτό το όνομα...

Έδωσε και το στίγμα του; Η επόμενη μέρα, είναι η ΝΕΑ ΜΕΡΑ;

Στην καλή μέρα λοιπόν... Με τον καλό μήνα!

.......

*Κι ένα τελευταίο που μου ήρθε χθες. Με ημερομηνία 30/10/2022 (προχθές δηλαδή), ο Ηλίας Ασκαρίδης του Κέντρου Πολιτισμού που ξοδεύει εν καιρώ κρίσεις ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, έδωσε απευθείας  ανάθεση 3.500 ευρώ περίπου για...φωτογραφίσεις των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων! Στο δρόμο που χάραξε δηλαδή ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Φανουράκης κλπ  

-Και παλιότερα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της ΕΑΣ, των κρασιών και πρώην αντιδήμαρχος του Μπάμπη και της Βάσως, παραμονές του 15Αυγουστου! Ο αντιπρόεδρος του .... Προέδρου !

Και το μικρό σχόλιό μου. Ειδικά σε αυτήν την απευθείας δεν θα αναφερόμουν ποτέ, αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος που κατά καιρούς εμφανίζεται και ως .. "φίλος" μου, όταν του είπε ο Μπόσβελης καλά που είναι κι ο Παπαδόπουλος και κάποιος απο σας κάνει και αντιπολίτευση στον Τσέπελη, απάντησε επί λέξη, "αν πέσουν τα φράγκα..."! Και πριν περάσουν λίγες μέρες φυσικά... έπεσαν τα φράγκα! 3.500 ευρώ για ....φωτογραφίσεις των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων!!! Με υπογραφή Ηλία  Ασκαρίδη και εντολή Φανουράκη! Με τα ίδια λεφτά, αγόραζαν με το BLACK FRIDAY 7 σούπερ φωτογραφικές μηχανές! Άντε και Καλά κρασιά Κυριάκου Παπαδόπουλου

(σ.σ. Τον Μπόσβελη δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου, δεν τον γνωρίζω ούτε κατ' όψιν...) 


Το παλιό κουίζ του Παπαχρόνη (17/2/2020) ή μήπως τώρα ... "γλύφει" Φιφή, εκεί που έφτυνε; Επί 2.5 χρόνια; !

 

Το κουίζ του Γιάννη Παπαχρόνη και οι πικρές αλήθειες για τους δημότες Ξάνθης

Παραθέτουμε το Quiz του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Αγάπη για την Ξάνθη μας Γιάννη Παπαχρόνη ο οποίος με γλαφυρότατο τρόπο αναφέρετε στην συμπεριφορά των διοικούντων την πόλη η οποία φυσικά δεν τιμά κανέναν Ξανθιώτη. Αλλά τον Φλεβάρη του... 2020!

(σ.σ. Τώρα μήπως "γλύφει" Φιφή, εκεί που .. έφτυνε; Γιατί το Γηροκομείο Του δεν πήρε το χρήμα που πήραν για το " ίδρυμά " τους ο Πύρος και το αφεντικό του; )



ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ

 

Σας παρακαλούμε απαντήστε στο κάτωθι Quiz και θα κερδίσετε κα εσείς …μια βασιλόπιτα επιλογής σας (εξάλλου θα κόβουμε πίτες μέχρι την Καθαρή Δευτέρα-μπορεί και παραπέρα αν βγάλουν οι επαγγελματίες και νηστίσιμες… )…από συγκεκριμένο κατάστημα με απευθείας ανάθεση…(υποχρεωτικά θα φάτε από εκεί αλλιώς δε θα κάνετε μαμ…)

α. είναι τα νέα παιδιά-νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου Ξάνθης τόσο …κουκουρούκου…που δεν υπολογίζουν τις διάφορες συνέπειες τέτοιου είδους πράξεων… ???
β. είναι τόσο κυνικοί … πλέον…όλοι τους (μια ομάδα είναι εξάλλου) …που δεν υπολογίζουν τίποτα..???
γ. είναι όντως απλά «κλινικά ηλίθιοι» όπως αναρωτάται και διερωτάται η εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ…???
δ. είναι δύσκολες οι τεχνικές προδιαγραφές της συγκεκριμένης βασιλόπιτας που μόνο στο συγκεκριμένο αρτοποιείο και κατόπιν ειδικής παραγγελίας μπορεί να παρασκευασθεί…???
ε. είναι καιρός να δοθεί μια μικρή αντιμισθία στον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης προκειμένου να μπορεί με …απευθείας ανάθεση από την τσέπη του…να χρηματοδοτεί τέτοιες μεγάλου μεγέθους και σημαντικές κοινωνικές δράσεις…???

στ. είναι σωστή η θεωρία ότι δική μας τσέπη…είναι πλέον…το αποθεματικό «του νοικοκύρη» πρώην δημάρχου κ. Δημαρχόπουλου, άρα καλώς πράξαμε…διότι και …λεφτά υπάρχουν…και εκλογές θα ξανάρθουν…???
ζ. είναι σωστή η υπόνοια ότι και εδώ υπάρχει δάκτυλος (περισσότερο πενταδάκτυλος)…Φανουράκη…???
η. απαντήστε κάτι άλλο γιατί η φαντασία μας δε μπορεί άλλο να οργιάσει…???

(Γ. Παπαχρόνης Φλεβάρης 2020)

 -Η ξεφτίλα, της ξεφτίλας! Άντε άλλος ένας μήνας πέρασε...Και θέλουμε άλλους 10 μήνες για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή!  Λίγη υπομονή... Κατέβει δεν κατέβει, ο Π.Β.Π

Εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης: «Η Επιστήμη των Πολιτών στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων»


Εκδήλωση-συνάντηση εργασίας με θέμα «Η Επιστήμη των Πολιτών στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων» στο πλαίσιο του έργου Περιφερειακής Αριστείας του ΔΠΘ με τίτλο «Ορθολογική διαχείριση του νερού στην Π-ΑΜΘ μέσω ανάπτυξης καινοτόμων μεθοδολογιών ΤΠΕ  και βελτίωσης ερευνητικών υποδομών» με ακρωνύμιο Eye4water, διοργανώθηκε από τον τομέα Υδραυλικών  Έργων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δ.Π.Θ. και την επιστημονικά υπεύθυνη της ομάδας έργου καθ. Ιφιγένεια Κάγκαλου.

Το αντικείμενο του έργου Eye4water αφορά στην ορθολογική διαχείριση λεκανών απορροής στην Περιφέρεια ΑΜΘ και συγκεκριμένα του ποταμού Λίσσου,  στην μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στην ΑΜΘ και στην συνεισφορά της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ιδιαίτερα χρήσιμες εισηγήσεις σχετικά με τα  επιστημονικά ευρήματα του έργου, την καταγραφή των  απόψεων των  εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την διατύπωση  προτάσεων για την ορθολογική διαχείριση του ποταμού Λίσσου, ενώ ακολούθησε συζήτηση από την οποία εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις για σωρεία δράσεων, συνεργειών  και έργων.

Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τ.Ε.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Γ.Γ. της Διοικούσας Επιτροπής  κ. Βασίλειο Ασημίδη, με θέμα εισήγησης τους άξονες διαχείρισης άυλων δράσεων και έργων διευθέτησης–αξιοποίησης των ποτάμιων συστημάτων.

Από το ΤΕΕ-Θράκης           

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »