*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Αυγούστου

Κυνηγετικός Ξάνθης: Ξεκίνησε η έκδοση των αδειών θήρας. "Ηγέτης" ο Σάββας Μελισσόπουλος; Οι ειδήσεις αλλιώς..

10 Αυγούστου

 


Μετά τις φωτιές στο δάσος της Δαδιάς, φωτιά χθες και στη Σαμοθράκη! Λες και κάποιος «καταράστηκε» την περιοχή μας.. με 300 εθελοντές να τα δίνουν όλα για να σβήσουν την πυρκαγιά!

 

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Ο Στάθης Παπαδόπουλος εξακολουθεί να βρίσκεται δυστυχώς σε πολλά πράγματα στον κόσμο του και να … «μπερδεύει» το fb με τις εφημερίδες ή να ανεβάζει σχόλια τα οποία στη συνέχεια…κατεβάζει, ανάλογα με το δοκούν.

Αναιρώντας με την ίδια ευκολία που υποστήριζε προηγουμένως κάποια….άλλα!

…..

*Συμπαθής και φίλος επί χρόνια και από τα παλιά αλλά κάποια στιγμή προέχει η σοβαρότητα και αξιοπιστία…

Και δεν μπορεί άλλα να λέει τη μια κι άλλα την άλλη!  

Μας αρκεί ένας .. Παπαχρόνης! 

-Δεν χρειάζονται κι άλλους….αν και από «αφθονία», δεν πρέπει να έχουμε παράπονο! Υπάρχει «μπόλικο» πράμα στη Ξάνθη…

….


*Τυχαία η εμφάνιση των Πασχάλη Λύρατζη και Σάββα Μελισσόπουλου στη προχθεσινή ανεπίσημη έναρξη του ΑΟΞ, έστω και με νεαρούς ποδοσφαιριστές;

Ή απλά οι τύποι όλη τη μέρα ασχολούνται με το fb, είδαν το μήνυμα των Xanthifans και ανταποκρίθηκαν;

…..

*Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, «ηγέτες» σαν τον Σάββα γνώρισα πολλούς ….

Αυτός ο άνθρωπος όμως,  πως μπορεί «ν’ αλλάξει» τα πράγματα στην πόλη και ιδίως στο Δήμο;

Όταν το χλευάζουν και τον ειρωνεύονται κάποιοι πρώην «υποστηριχτές» και "σύντροφοί|" του και τρέμει να τους «πετάξει» το...γάντι;

Εκτός αν είναι η «ευκολότερη» λεία στους «4», οπότε θα πρέπει και αυτό να το συνηθίσει!

*Ωραίος όμως ο Παναγιώτης Χατζημίσιος στο ρεπορτάζ του για την «πρώτη’ με νέα παιδιά..!

«Εμείς δεν θα πεθάνουμε, κουφάλα νεκροθάφτη…! Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελε το φετινό καλοκαίρι ν’ ακούσω λίγο ροκ αλλά Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Καλός ο Αργυρός το ίδιο και ο Πέτρος Ιακωβίδης που έρχεται την Κυριακή 14/8 στο My club και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κι αυτός «έχτισε» την καριέρα του από τις «Χάντρες» του Στράτου Βαρσάμη στη Ξάνθη…

Αλλά ο Βασίλης είναι αλλιώς!!!

……

*Τον χαίρομαι τον ημέτερο Ιπποκράτη Γαλάτη που τον βλέπω «ορεξάτο» να επανέρχεται δριμύτερος στα των ΜΜΕ και να…ανανεώνεται συνέχεια το φετινό καλοκαίρι.

Κι εύχομαι φυσικά να τον απολαύσουμε και στα θεατρικά του.

……

*Στη ζωή ποτέ δεν σταματάς και σημασία δεν έχει μόνο να ζήσεις αλλά και το πώς…θα ζήσεις!

Με καινούργια πράγματα και νέους δρόμους.  Φύγαμε λοιπόν…για τα νέα πράγματα, για το πλήθος, τη ζωή όπως έλεγε κι ο Βάρναλης!

….

*Ενας νεαρός άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών έχασε το ζωή του το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία Φαναρίου.

Τον άτυχο άνδρα ανέσυραν χωρις τις αισθήσεις του από την θάλασσα, λουόμενοι. Με τη βοήθεια του ναυαγοσώστη του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε προσπάθεια ανάνηψης αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

….


Νίκος Φυλάγγελος: Η (περίεργη) σιωπή των “Σημιτικών” 

για την υπόθεση των υποκλοπών

Προφανώς και κανείς δεν αιφνιδιάζεται. Σημασία ωστόσο έχει τι συμπεράσματα βγάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για εμάς τους υπόλοιπους, η… βαθιά σιωπή των “Σημιτικών” για την υπόθεση των υποκλοπών, με θύμα τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

Εκείνοι που έκαναν επάγγελμα τον τυχοδιωκτισμό, ως τεχνοκράτες, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και λοιπές… χαριτωμένες ιδιότητες, άφησαν νωρίς τον πολιτικό χώρο που τους έκανε… ανθρώπους. Και καθώς δεν πρόλαβαν να στεγαστούν στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, επειδή εκεί… έπιασε στασίδι, το… κανονικό, το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, το οποίο οι ίδιοι υπονόμευαν επί σειρά ετών, περιφέρονται ως “περαστικοί”, για να θυμηθούμε τη σχετική, μνημειώδη ατάκα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη σημερινή Νέα Δημοκρατία. Έστω και ως “ξένο σώμα” προς την κοινωνική βάση της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και μπόλιασαν με κεντρογενείς αναφορές, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, με τη στρατηγική του μεσαίου χώρου.

Το θέμα δεν είναι αυτοί οι… μη έχοντες σημασία, όπως έλεγε και ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου. Το μείζον θέμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι εκείνοι που παραμένουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Και στην πράξη τον υπονομεύουν. Κρατώντας αποστάσεις, επιχειρώντας να… δικαιολογήσουν τις υποκλοπές εις βάρος του, επιλέγοντας την απόλυτη… σιωπή, αν και λαλίστατοι για άλλα θέματα.

Μάστιγα… Για το ΠΑΣΟΚ, για το πολιτικό σύστημα. Για τη Δημοκρατία. Για την Ελλάδα…

….


Σύλληψη ημεδαπής στο Διδυμότειχο

για λαθρεμπόριο 94 πακέτων τσιγάρων

Συνελήφθη την 8-8-2022 το πρωί στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου μία ημεδαπή, διότι κατείχε σε κατάστημα που διατηρεί και στην οικία της συνολικά 94 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων. 

……


Εντοπίστηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο έξι της κυπριακής ΑΟΖ

Υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα.

Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου εντόπισε η κοινοπραξία Eni-Total , στο τεμάχιο έξι της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Αλήθεια» και αναδημοσιεύει το ΡΙΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στη συγκεκριμένη γεώτρηση. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, είχε αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών θα είχε διαφανεί η προοπτική για κοίτασμα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο.

Η εφημερίδα Αλήθεια σημειώνει ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive.com δεν πρόκειται για τεράστιο κοίτασμα αλλά η τελική ποσότητα θα διαφανεί από τις ανακοινώσεις που θα κάνει η εταιρεία.

…..


Σαμοθράκη | Τα κύματα παρέσυραν 300 μέτρα κολυμβήτρια!

Ειδική επιχείρηση από το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης διέσωσε την Δευτέρα μια 69χρονη Ελληνίδα κολυμβήτρια, την οποία τα κύματα παρέσυραν 300 μέτρα από την ακτή κοντά στην περιοχή Ακρωτήρι.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

“Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, απογευματινές ώρες, για 69χρονη ημεδαπή κολυμβήτρια σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά άκρα Ακρωτήρι βορειοδυτικά ν. Σαμοθράκης.

Άμεσα εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς, όπου διαπίστωσαν πως η ανωτέρω βρισκόταν τριακόσια (300) μέτρα από την ακτή, παρασυρόμενη από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Η εν λόγω κολυμβήτρια περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, καλά στην υγεία της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης”.

….


Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα από τον Ντογιάκο 

για τις παρακολουθήσεις και τις διαρροές

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το σάλο που προκλήθηκε, ανέλαβε προσωπικά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος να διενεργήσει την ποινική προκαταρκτική εξέταση με σκοπό τη διερεύνηση ωστόσο όχι  της ουσίας των καταγγελιών για παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά της διαρροής των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, σύμφωνα με  ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

  Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Σημειώνεται ότι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη οι οποίες επίσης θα διερευνηθούν  ως προς  τη διαρροή των στοιχείων, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

...

Κυνηγετικός Ξάνθης: Ξεκίνησε η έκδοση των αδειών θήρας

Ξεκίνησε η έκδοση των αδειών θήρας για τη νέα κυνηγετική περίοδο 2022 – 2023, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης.

«Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την προσέλευση σας, στα γραφεία του Συλλόγου» αναφέρει ο Κυνηγετικός.

Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά:

• Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 – 15:00

• Απογεύματα Τρίτη και Πέμπτη 17:30 – 20:30

• Σάββατο 8:30 – 14:30

• Στις 16-17-18-19 Αυγούστου τα γραφεία θα είναι ανοιχτά από 8:30 – 15:00 και 17:30 – 20:30

Από Δευτέρα 22 Αυγούστου θα ανακοινωθεί νέο ωράριο

Τιμές αδειών θήρας:

    Τοπική 127,00 ευρώ

    Περιφερειακή 147,00 ευρώ

    Γενική 177,00 ευρώ

«Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής και με κάρτα. Παρακαλούμε όποιο μέλος έχει ανανεώσει το δελτίο κατοχής όπλου τον τελευταίο χρόνο ή έχει προμηθευτεί καινούργιο όπλο να προσκομίσει το δελτίο κατοχής στα γραφεία κατά την έκδοση της άδειας θήρας . Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Συλλόγου τηλ. 2541022846. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται σε όλους τους φίλους κυνηγούς καλή κυνηγετική χρονιά, με υγεία και χωρίς ατυχήματα» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αίγιο: 23χρονη έπεσε από τον 5ο όροφο

Μια 23χρονη κοπέλα, κάτοικος Αιγίου, έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένει με την οικογένειά της και τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς δέντρα ανέκοψαν την πτώση της στο έδαφος.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ώστε να χειρουργηθεί, καθώς φέρει τραύματα σε όλο της το σώμα.

Οι γιατροί δίνουν μάχη για να προσφέρουν κάθε καλύτερη φροντίδα.

Πηγή: filodimos.gr

…..

Ηράκλειο: Νεκρός 37χρονος άνδρας από εκπυρσοκρότηση όπλου στον Άγιο Βλάσση

Θανατηφόρο ατύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης 9 Αυγούστου στην περιοχή του Αγίου Βλάσση στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άτυχος άνδρας 37 ετών έχασε την ζωή, του όταν το όπλο που περιεργαζόταν εκπυρσοκρότησε χτυπώντας τον θανάσιμα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του ΕΚΑΒ ενώ η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Οι Αρχές εξετάζουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Πηγή: neakriti.gr

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »