*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιουλίου

Ανέστης Αντωνιάδης για Φανουράκη-Τσέπελη και κολυμβητήριο: ΜΗΔΕΝ ΝΤΡΟΠΗ!

28 Ιουλίου

 *Είχα εκφράσει έντονα στον Πούλιο την διαφωνία μου για την μεταγραφή του Φανουράκη το 2014 στο συνδυασμό!!! Και είδατε τι μας προέκυψε...


Ένα χρόνο....ΠΡΙΝ!
Ένα χρόνο.... ΠΡΙΝ!



Πριν ξεκινήσω την ανάλυση περί κολυμβητήριου και το απύθμενο θράσος που πηγάζει από τους υπευθύνους «κομανέτσι» ας τονίσουμε τα παρακάτω:

1. Το κολυμβητήριο για να δουλέψει το χειμώνα θέλει 1200 με 1500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης την ημέρα. Ναι σωστά την ημέρα.

2. Το Δεκέμβριο του 2010 που έκλεισε η τιμή πετρελαίου θέρμανσης είχε 0,80-0,85/λίτρο

3. Τον Οκτώβριο του 2022 η τιμή πετρελαίου θέρμανσης θα έχει στην καλύτερη περίπτωση 1,25-1,30/λίτρο. Κοινώς 55% αυξημένο κατά το ελάχιστο σε σχέση με το 2010.

Για να κάνουμε μια αναδρομή τώρα για τους «ΔΕΝ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ».

Στις 23 Δεκεμβρίου 2010 κλείνει οριστικά το Κολυμβητήριο της Ξάνθης. Ο κύριος λόγος που έκλεισε το κολυμβητήριο, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, ήταν ότι:

“Το μεγαλύτερο βάρος είναι το θέμα του πετρελαίου για τη θέρμανση και είναι χαρακτηριστικό ότι στον τελευταίο διαγωνισμό δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος προμηθευτής να υποβάλλει προσφορά εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στις πληρωμές”.

Το 2013 δηλώνει ο τότε υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης: «ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ». Πηγή: https://www.adesmeuti.gr/blog-post_6445-2/

To 2014, σε μια ακόμη κίνηση προεκλογικού εντυπωσιασμού ο κ. Φανουράκης του ίδιου συνδυασμού που έκλεισε το κολυμβητήριο του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, α και ο Δήμαρχος κ. Τσέπελης στον ίδιο συνδυασμό ήταν, επι την καθοδήγηση του κ. Στυλιανίδη, δηλώνει τα παρακάτω:

«Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή του μεταλλικού διαχωριστικού τοιχίου στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τοποθετεί χρονικά την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου προς τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του 2014, μετά τη μικρή καθυστέρηση που προκλήθηκε στη διαδικασία του διαγωνισμού, από τους ενδιαφερόμενους. Μόλις το έργο του χωρισμού της πισίνας ώστε να γίνει 25άρα για τους χειμερινούς μήνες, θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του για τα παιδιά, τους αθλητές αλλά και τους ιδιώτες που τη χρησιμοποιούν.»

Σε τότε αντιπαράθεση στο Κανάλι 6 δηλώνει ότι:

«Χάσαμε μόνο μια εβδομάδα, το σύστημα δουλεύει»

Το σχέδιο που πρότεινε και εγκρίθηκε για να συντηρείται από τους χρήστες του το Κολυμβητήριο δεν έχει αποτύχει και ότι «έπεσε έξω» μόνο για μία εβδομάδα, όταν ο ίδιος έλειπε εκτός Ελλάδος, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να επιλυθεί αν ήταν ο ίδιος στην Ξάνθη. Όπως ανέφερε το κοινό είναι αυτό που στηρίζει τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, το οποίο είναι γεμάτο διαρκώς από μεμονωμένους χρήστες, σωματεία και σχολεία σε καθημερινή βάση. Οι ιδιώτες είναι αυτοί που έχουν συνεισφέρει περισσότερο στη συγκέντρωση των αναγκαίων πόρων, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού της Ξάνθης.»

Τελικά τον Ιούλιο του 2014 χωρίς στην ουσία θέρμανση του νερού ανοίγει το κολυμβητήριο για 3-4 μήνες, με τα παιδιά να ξεπαγιάζουν και ο τι «έκπληξη» το φθινόπωρο κλείνει. Ε ήρθαν και οι εκλογές τότες.

Τελικά δεν βρήκαν λύση για το ΧΕΙΜΩΝΑ!

Την ίδια χρονιά ο κ. Φανουράκης που θα άνοιγε μόνιμα το κολυμβητήριο κάνει την μεταγραφή στο συνδυασμό του Χρήστου Πούλιου, μια μεταγραφή που είχα εκφράσει την έντονη μου διαφωνία τότε στον επικεφαλής του συνδυασμού.

Το Δεκέμβριο του 2017 σε ανακοίνωση του: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κολυμβητηρίου», δηλώνει τα παρακάτω: «5 χαμένα χρόνια λοιπόν για μια υπόθεση που αφορά την ποιότητα και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης…

Το ρεσιτάλ ερασιτεχνισμού, αδυναμίας, ανικανότητας, προχειρότητας αλλά  και υποκρισίας εκ μέρους του Δημάρχου Ξάνθης και συνολικά της σημερινής Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και προσβάλει πια την αισθητική και την εικόνα της πόλης μας Πανελληνίως….»

Κοινώς καταγγέλλει το πολιτικό προσωπικό που ήταν συνοδοιπόροι από το 2010 μέχρι το 2014 και ΘΑ έβρισκαν λύση, σύμφωνα με όλες τις προηγούμενες δηλώσεις του.

Και για να μην σας ζαλίζω παραπάνω, γράφει χθες:

«Ένα ΝΟΜΙΜΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ Κολυμβητήριο! Λειτουργούσε χωρίς καμία έγκριση ή άδεια για 50 ΧΡΟΝΙΑ! Αδιανόητο; Μπορεί. Αλλά πέρα για πέρα, αληθινό.Κι αυτό, άλλαξε μόλις χθες. Επί Δημαρχίας Τσέπελη…».

Δηλαδή αγαπητοί μου Ξανθιώτες λυπάμαι που σας το λέω, αλλά 12 χρόνια σας κοροϊδεύω κατά μούτρα μέσα από τους διάφορους συνδυασμούς και δηλώσεις μου. Αλλά:

«Λυπάμαι, ρε παιδιά που σας το χαλάω…

Για να είμαι ακριβής… ΔΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!

Για το μόνο που λυπάμαι είναι για το… προφανές. Γι’ αυτό, που ακόμη κι εσείς μπορείτε να καταλάβετε.

Αν πάλι όχι, συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο. Δε θα σας… ενοχλήσει κανείς.»

Πάμε τώρα επι του πρακτέου και να αφήσουμε την δημοτική παράταξη να πλημυρίζετε από χαρά και σαμπάνιες, μπορεί και απευθείας ανάθεση σε πυροτεχνήματα στο άνοιγμα του κολυμβητηρίου, που ξέρεις.

Το κολυμβητήριο το 2010 έκλεισε γιατί ήταν δυσβάστακτο το κόστος λειτουργίας του τότε, κοντά στα 250,000 με 300,000 ευρώ.

Αυτή την στιγμή το όντως σύγχρονο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης έχει κόστος 650,000 το χρόνο και της Καβάλας είναι κοντά στα 550,000 το χρόνο.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος λειτουργίας του κολυμβητήριου Ξάνθης θα ξεπεράσει τα 500,000 γιατί φυσικά είναι υποδεέστερο σε δομές και χώρους. 

Το άνοιγμα του είναι μια θετική κίνηση, παρόλο αυτά η ενεργειακή αναβάθμιση του, όπως έγινε με την Καβάλα, έργο κόστους 1,8 εκατομμύρια ευρώ, είναι μονόδρομος. Ρίχνει το κόστος συντήρησης από 50,000 το μήνα, στα 12,500 με 15,000 ευρώ/μήνα.

Εάν δεν γίνει αυτό άμεσα και όταν λέμε άμεσα το εννοώ, διότι Ξάνθη είσαι έχεις και αυτά:

«Ξευτίλα!!! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας ως Ξανθιώτες. Μαλώνουν οι σύλλογοι, ποιος θα πάρει το Κολυμβητήριο!!!!».

https://xanthinews.gr/.../%CE%BE%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AF.../

Προβλέπω ότι το χειμώνα του 2023 δύσκολα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του ανάγκες το κολυμβητήριο. Το 2022 το χειμώνα θα λειτουργήσει σίγουρα, είναι προεκλογική χρονιά ανεξαρτήτου κόστους, μέχρι και με σαμπάνιες θα την γεμίσουμε την πισίνα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »