*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Ιουλίου

Επιτυχίες του 1ο ΓΕΛ στις Πανελλαδικές! Γιατί "έκοψαν" τον Ζαγναφέρη απο το ψηφοδέλτιο; Οι ειδήσεις αλλιώς...

05 Ιουλίου


Ο Πρόεδρος και η Υπεύθυνη Τομέα Αθλητισμού Παυλακάκη Βασιλική της Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης συναντήθηκαν με μέλη όλων των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου Τοπείρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αβάτου. (σ.σ. Δηλαδή η Βάσω θα κατέβει υποψήφια με τον Μέτιο;)

………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Και σήμερα από τη στήλη το βήμα στον Ξανθιώτικο λαό:

*Αιχμηρή αλλά ενημερωτική η ανάρτηση συμπολίτη μας για την ακρίβεια της βενζίνης στη Ξάνθη.

«Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Λοιπόν. Ενώ η βενζίνη ανεβαίνει συνεχώς έχουμε και τους βενζινάδες να μας κλέβουν συνεχώς.

Έχω αυτοκίνητο με ρεζερβουάρ 55 λίτρων. Εχθές σε βενζινάδικο προς Κομοτηνή πήγα να γεμίσω με πετρέλαιο. Είχε μέσα γύρω στα 8 λίτρα όπως έλεγε και στην οθόνη χωρίς να έχει ανάψει και το λαμπάκι της ρεζέρβας. Οπότε περίμενα να πάρει γύρω στα 47 με 48 λίτρα.

Τελικά πήρε 54 λίτρα.

Σύνολο δηλαδή 62 λίτρα σε 55άρι τεπόζιτο.

Όλα καλά.

Καλό σας απόγευμα και προσοχή (όσο μπορείτε τουλάχιστον) που βάζετε καύσιμα».

……

*Ενημέρωση:

Ψηφιοποιούνται η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης και θα είναι διαθέσιμα στο κινητό μας τηλέφωνο, από 27 Ιουλίου 2022. Συγχαρητήρια

στον Υπουργό Επικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. (Πρώην Πρόεδρος Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Δήμου Ορεινού Αλέξανδρος Μουστακίδης).

……

*Συμφωνώ απόλυτα:

«Lakkoma Samothrace. Η Ίμβρος όπως φαίνεται από τον Νότο της Σαμοθράκης. Ένα νησί με Ελληνικό πληθυσμό που θα έπρεπε σήμερα να έχει καθεστώς αυτονομίας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης. Έτσι σέβονται οι Τούρκοι τις συνθήκες».

……

*Ερωτήματα:

«Πάνος Τσιομπανούδης: Σήμερα (29/6/2022)  επί της οδού Κιουταχείας ώρα 11:50  ένα συνεργείο του Άκτωρ με τρέιλερ που κουβαλούσε σωλήνες χτύπησε τον  καθρέφτη ενός αυτοκινήτου και του έριξε κάτω το καπάκι.. βέβαια ο κύριος κατέβηκε να το ξαναβάλει.  Δυστυχώς  δεν είδα τις  πινακίδες του οχήματος. Δεν φτάνει που έχετε κατασκάψει όλη την πόλη! Δεν προσέχετε κιόλας την περιουσία των άλλων! λαϊκιστι στα … σας ! Λυπάμαι λυπάμαι πραγματικά».

……

*Στην Χαλκιδική βρίσκονταν το περασμένο Σάββατο ο Μιχάλης Αμοιρίδης, αλλά την Κυριακή θεάθηκε με παρέα στην παραλία Αβδήρων για ηλιοθεραπεία!

-Προ-ετοιμάζεται για τον αγώνα του....Σωκράτη με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.; Ή για like με τον άφαντο Κώστα Ζαγναφέη που υποτίθεται οτι πήρε την διαβεβαίωση των κεντρικών για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, αλλά πήγαν και τον "κάρφωσαν" οτι τρεις φορές που κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα, κατάφερε και τις τρεις να έρθει...τρίτος!!;;

*Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ο Δήμος Παγγαίου, βράβευσε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 τον χρυσό ολυμπιονίκη στην ενόργανη γυμναστική στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1996, Ιωάννη Μελισσανίδη.

Μπράβο στο Δήμο.

 

Πολλές επιτυχίες σημείωσε το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης στις Πανελλαδικές


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με στόχο την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, αλλά και για τα αποτελέσματά τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ιδιαιτέρως συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριες που πρώτευσαν μεταξύ των συμμαθητών/τριών τους, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλές επιδόσεις.

Δημήτρης Κοτόπουλος στην Κατεύθυνση Επιστημών Υγείας και Ζωής , με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,58 (μόρια μέχρι 19.660)

Γεώργιος Παπαδόπουλος στην Κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής, με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,05  ( μόρια μέχρι 19.225)

Χρήστος Μπουκουβάλας στην Κατεύθυνση Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,58 (μόρια μέχρι 18.860)

Βαρβάρα Τριανταφυλλίδου στην Κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, με γενικό βαθμό πρόσβασης 17,8 ( μόρια μέχρι 18.120)

 

Σέρρες: Πρώτα τσακώθηκε, μετά πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο και στο τέλος πυροβόλησε!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 05:00 το πρωί, 32χρονος Ρόμα “ήρθε” στα χέρια με άλλα δύο άτομα. Ένας, 45χρονος που είδε τη συμπλοκή μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα να τσακωθεί με τον 32χρονο, ο οποίος, μάλιστα, πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητό του

Στη συνέχεια, ο 32χρονος συναντήθηκε ξανά με τον 45χρονο, στο διπλανό χωριό, το Ποντισμένο. Ο δράστης που είχε καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητο, όταν είδε τον 45χρονο, ο οποίος βρισκόταν με την γυναίκα του, πυροβόλησε προς το μέρος του και τα σκάγια έσπασαν το τζάμι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το θύμα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

 

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Ξάνθης, συνοδευόμενο από την τιμητική Παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, κ. Αντώνιου Φραντζή,  επισκέφθηκαν την Προσφυγική Παρανέστια Σταυρούπολη Ξάνθης πρώην έδρα του κατηργημένου εκ του Καποδιστριακού νόμου  δήμου, διαπιστώνοντας για πολλαπλή φορά πόσο σκληρό είναι τελικά το μέταλλο στις οπλές των εμπόρων και επαγγελματιών της περιοχής.

Σημείο συνάντησης και συνεύρεσης το Δημαρχικό κατάστημα όπου και μας υποδέχθηκε φιλόξενα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Δυναμική , καταλυτική και απόλυτα αποκαλυπτική της τραγικότητας της κατάστασης η παρουσία-παρέμβαση του Σταυρουπολίτη επαγγελματία Δημητρίου Βασιλειάδη καθώς και ο πολύ γόνιμος διάλογος με τα στελέχη του Συλλόγου.

Πολλές καταιγίδες μέτρησαν την αντοχή μας.

Το ότι καταφέρνουμε να συμμεριζόμαστε τα προβλήματα των «άλλων» ξέρουμε πολύ καλά ότι παραξενεύει και απωθεί.

Ο αλλότριος ανέκαθεν εκπλήσσει, ενοχλεί και εξοργίζει.

Με εκτίμηση

Εμπορικός Σύλλογος Νομού Ξάνθης

 

Πολύανθος Ροδόπης: 2 διακινητές μετέφεραν 10 μετανάστες με βουλγάρικο ασθενοφόρο!

Συνελήφθησαν την Κυριακή (3-7-2022) το πρωί, στο ύψος του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε όχημα ειδικής χρήσης (ασθενοφόρο βουλγάρικων πινακίδων κυκλοφορίας) και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

 

Δράση ενημέρωσης με θέμα: “Αγωγή Υγείας – Παθήσεις Ανώτερου Πεπτικού Συστήματος στην Τρίτη Ηλικία”

Στις 23/06/2022 ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  με θέμα: “Παθήσεις του ανώτερου Πεπτικού Συστήματος στην Τρίτη Ηλικία” . Ομάδα στόχος ήταν οι εγγεγραμμένοι πολίτες του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης όπου και υλοποιήθηκε η δράση. Η δράση πραγματοποιήθηκε από τον οικογενειακό γενικό ιατρό και συντονιστή της δομής κ. Δημητρίου Μιχαήλ και την Νοσηλεύτρια κα Αλή Τουρκιάν. Η ενημέρωση των πολιτών αφορούσε παθήσεις του ανώτερου πεπτικού συστήματος της ηλικίας αυτής όπως έλκος στομάχου, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.α. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δόθηκε σημασία στα ανησυχητικά συμπτώματα και στο πότε πρέπει να απευθύνονται στο νοσοκομείο ώστε να μην συσσωρεύονται και ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο.  Η διάρκεια της δράσης ήταν από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »