*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Έντονη ρήξη Κοντού - Χρήστου Μέτιου σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

30 Ιουνίου


Όχι μόνο πάρκινγκ, αλλά και… ¨παράνομος" δρόμος ταχείας κυκλοφορίας κατάντησε ο πεζόδρομος της Κεντρικής Πλατείας στην Ξάνθη! Το αυτοκίνητο που βλέπετε στη φωτό, χθες διερχόμενο από αντίθετη κατεύθυνση στον μονόδρομο της οδού Μιλτ. Γεωργίου, διέσχισε την πλατεία με μεγάλη ταχύτητα!...Για να πάει στην Βασ. Σοφίας...

…………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Τον πρώην Υπουργό του ΓΑΠ και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη επέλεξε και τοποθέτησε αντιπρόεδρο στον νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρεια ΑΜΘ ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Ερώτημα κρίσεως

-Και γιατί δεν τον έκανε… Πρόεδρο; Ούτως ή άλλως πριν προχωρήσει στη συγκεκριμένη επιλογή, γνώριζε ο Μέτιος τι θα επακολουθούσε και μάλιστα «αυξάνοντας» τους ....εχθρούς και αντιπάλους του. Άρα έκανε την επιλογή του και αποφάσισε να κινηθεί για τις ερχόμενες Περιφερειακές και  δημοτικές εκλογές με τον… Αντώνη Πασχάλη και ένα ισχυρότατο πλέον μέτωπο εναντίον του!!!

……

*Και το ερώτημα είναι αν με την επιλογή του Σωκράτη Ξυνίδη στην ουσία επέλεγε και την οριστική κρίση και ρήξη με τον πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό ή απλά… έτσι το σκέφτηκε!!!

-Διότι ακούει τον γνωστό Αντώνη Πασχάλη…;!

Ειλικρινά δεν γνωρίζω… ωστόσο κατάφερε να κάνει το κλίμα στη Ξάνθη (και όχι μόνο εδώ…), ακόμη πιο βαρύ για τον ίδιο!!!

Κάτι που ή δεν κατάλαβε και δεν αντιλήφθηκε, ή… κατάλαβε και απλά με τον τρόπο αυτό επεδίωξε τη ρήξη και άρα…

Τα λόγια στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι περιττά!

……

*Το μόνο που απομένει φυσικά μετά από όλα αυτά, είναι να βάλει ο Μέτιος τον Σωκράτη Ξυνίδη και... υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία!!!

Αφού από τον Δημήτρη Σαλτούρο σίγουρα θα πήγαινε καλύτερα… οπότε θα είχαμε και πολύ πιο ενδιαφέρουσες Εθνικές εκλογές…

Αφού ούτως ή άλλως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της Ξάνθης.

……

*Από την πλευρά του πάντως ο πρώην Αλέξανδρος Κοντός σχολίασε την επιλογή του Σωκράτη Ξυνίδη δηκτικά λέγοντας με νόημα «ο Μέτιος έκανε την επιλογή του και ανέλαβε τις ευθύνες του…».

Προβλέπω πολύ ενδιαφέρουσα και θερμή τη συνέχεια! Που μεταφέρθηκε ήδη όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο!

……

*Συνέλευση αγροτών του Δήμου Παγγαίου με τοπικούς και πολιτικούς φορείς της Π.Ε Καβάλας και μάλιστα με τη συμμετοχή πολύ κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το δημοτικό αμφιθέατρο.

Όπως συγκεκριμένα ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης:

«Σήμερα (Τρίτη 28/6) στείλαμε ,με μια πρωτοφανή και συγκινητική συνάντηση στο Αμφιθέατρο ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση , πως ενωμένοι διεκδικούμε αποφασιστικά την δίκαιη αποζημίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων μας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα .

Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και πολλά επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα που αφορούν την αγροτική κοινότητα της περιοχής μας».

……

*Επίθεση από σφήκα δέχθηκε ένας 60χρονος στην περιοχή των Ιτεών στην Πάτρα ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο του ANT1, ο άνδρας δέχθηκε τα τσιμπήματα, η σύζυγός του, που είδε ότι ο 60χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ, κάλεσε το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο έφτασε αμέσως στο σημείο, παρέλαβε και μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και επήλθε ο θάνατος.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό τον τελευταίο μήνα, καθώς στις 4 Ιουνίου, ένας 67χρονος στην Άρτα πέθανε μετά από τσιμπήματα σφήκας που δέχθηκε ενώ βρισκόταν σε κτήμα του.

 

Παράταση μέχρι 5 Ιουλίου στις αιτήσεις για το Power Pass


Παράταση στην προθεσμία υποβολής αίτησης για το Power Pass ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού και της αδιάκοπης ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση έως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων. Η προθεσμία για το Power Pass κανονικά έληγε στις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Power Pass ένα νοικοκυριό μπορεί να λάβει αναδρομικά το 60% των αυξήσεων (προσοχή: εξαιρούνται οι εκπτώσεις που είχαν ήδη κάνει προμηθευτές και κράτος) στους λογαριασμούς ρεύματος που είδε από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.

Η αποζημίωση μέσω του Power Pass καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους. Τα ποσά των αναδρομικών θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα έχουν «ταβάνι» τα 600 ευρώ.

 

Συνελήφθη στον Έβρο αλλοδαπός διωκόμενος με  Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη βραδινές ώρες την 28/29-6-2022, πλησίον του οικισμού Αρδανίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας για φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να έχει εισέλθει παράνομα στην ενδοχώρα από την Τουρκία και να κινείται πεζός, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

 

Συνάντηση του ΤΕΕ Θράκης με την Υπουργό Πολιτισμού!

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη είχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-Θράκης κ. Δημήτριος Λουρίκας και ο Επιμελητής της Μόνιμης Επιτροπής Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Δομημένου Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς & Πολιτισμού κ. Ιμπραχήμ Κιαμήλ.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Β1/Φ37/15352/389 π.ε. (ΦΕΚ 284Β/09-06-1987) του Υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος μεγάλη έκταση του Βόρειου Τομέα της Π.Ε.  Ροδόπης περιλαμβάνοντας οικισμούς και μέρος της πόλης της Κομοτηνής. Προβλήματα στην έκδοση οικοδομικών αδειών, τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών, νομιμοποιήσεων και επισκευών των οικοπέδων, κυρίως των οριοθετημένων οικισμών, που περιλαμβάνονται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Παπικίου Όρους. Απόφαση που εν τέλει δημιουργεί προβλήματα στη δραστηριότητα των Μηχανικών και συνεπώς ταλαιπωρία στους πολίτες. Ζητήθηκε η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του Υπουργείου για τη λύση του προβλήματος. Αποφασίσθηκε να σταλεί από το ΤΕΕ Θράκης αναλυτική και εμπεριστατωμένη πρόταση επίλυσης του ζητήματος.

Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται από την μεγάλη καθυστέρηση (αυτοψία, έλεγχος, έκδοση αποφάσεων και εγκρίσεις) της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία εδρεύει στην Ξάνθη. Η Υπουργός τόνισε ότι η λύση του προβλήματος θα είναι η στελέχωση της υπηρεσίας είτε μέσω της κινητικότητας είτε με την πρόσληψη νέων Μηχανικών.

 

Έρχεται η 17η Γιορτή Μελισσοκόμων, Καλλιεργητών και Οικοτεχνών Έβρου

Για 17η χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διοργανώνει τη «Γιορτή Μελισσοκόμων και Οικοτεχνών Νομού Έβρου» από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, στην Αλεξανδρούπολη και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, στη Νέα Ορεστιάδα.

Όσοι μελισσοκόμοι και οικοτέχνες ενδιαφέρονται να εκθέσουν τα προϊόντα τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι της 10 Ιουλίου 2022 στους συλλόγους τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς για τη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης.

Ελάτε να ανακαλύψουμε τους φυσικούς θησαυρούς του Έβρου, να γνωρίσουμε τους συντοπίτες μας που παράγουν και προσφέρουν αγνά και ποιοτικά προϊόντα.

Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τα προϊόντα του τόπου μας!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

 

Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό εντός Ιουλίου

Σε 1,3 δισ. ευρώ εκτιμάται πως ανέρχεται σε βάθος 5ετίας το όφελος από το gov.gr, όπως προκύπτει από μελέτη που παρουσιάστηκε την Τρίτη 28/06 σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την ψηφιακή διακυβέρνηση, ενώ -όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, στους επόμενους στόχους είναι να προστεθούν στις ψηφιακές υπηρεσίες ήδη από τον Ιούλιο οι ταυτότητες και τα διπλώματα αυτοκινήτου, που θα ψηφιοποιηθούν σε μορφή εφαρμογής για το κινητό.

Όπως ανέφερε στην εκδήλωση ο κος Πιερρακάκης, οι επόμενοι στόχοι που θα επιτευχθούν και με την χρηματοδοτική συνδρομή του ταμείου ανάκαμψης είναι να προστεθούν στις ψηφιακές υπηρεσίες ήδη από τον Ιούλιο οι ταυτότητες και τα διπλώματα αυτοκινήτου που θα ψηφιοποιηθούν σε μορφή εφαρμογής για το κινητό. Παράλληλα με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή θα τεθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες που είναι μεταξύ άλλων η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain, το internet of things.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »