*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

Από δω και πέρα ο Κώστας Μαλάκης θα μιλάει πιο ελεύθερα! ¨Έφυγε¨ο Κυριάκος Δήμητσας. Οι ειδήσεις αλλιώς..

30 Νοεμβρίου


Μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή στον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης, που διοργανώθηκε και φέτος από τους συλλόγους XanthiRunners και Διομήδης, με την υποστήριξη της ΠΕ Ξάνθης και των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων. Και του χρόνου (.σ.σ. Πόσο στοίχισε;)

……………………….

Άκουσον! Άκουσον!

*Και φυσικά ξέρω και το παρασκήνιο του άγριο «πολέμου» που δέχτηκε ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Μαλάκης, όχι μόνο από τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από συγκεκριμένα πρόσωπα των οποίων αρνήθηκε να κάνει τα προσωπικά ρουσφέτια και το πλήρωσε ακριβά…!

Από και μετά, οι δικηγόροι είναι μια ιδιαίτερη συντεχνιακή «φάρα» που έχει τα «δικά» της κι όπως αποδείχτηκε, ότι βλέπει κανείς, δεν είναι και αυτό που… «φαίνεται»!

Κατά τα λοιπά καλή επιτυχία στην νέα Πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Χατζηφωτιάδου. Που σε αντίθεση με τον Κώστα Μαλάκη, χρησιμοποίησε το γνωστό πληρωμένο Μέσον του Τσέπελη για να τον "πλήξει" παραμονές εκλογών με μαϊμού δημοσκόπηση και οχι μόνο...

……

*Για να δούμε λοιπόν από δω και πέρα (από 1/1/2022 για την ακρίβεια ) πως θα πάει ο Δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης, αφού η συγκεκριμένη κυρία όλους αυτούς τους μήνες το μόνο που έκανε καλά –και υποκλίνομαι..- ήταν να κάνει «επαφές», κατηγορώντας τον  Κώστα Μαλάκη.

……

*Κι όσο για τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μιχάλη  Πατεράκη και την «κομματική και προσωπική του παρέα» του παρέα που ειδικά όλη την περασμένη εβδομάδα πήραν «επί προσωπικού» το συγκεκριμένο θέμα για να κάνουν και τα «χατίρια» του Αντώνη Πασχάλη, του Αλέξη Νταμπουρατζή,  του γνωστού Θεολόγου Καλαϊτζή κλπ…!

Ας τους κρίνουν οι Νεοδημοκράτες και η τοπική κοινωνία…!

......

*Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι εν λόγω κύριοι δεν ψήφισαν την Δέσποινα Χατζηφωτιάδου πιστεύοντας στις «ικανότητές» της ή ότι στην καθαρότητα της, αλλά έβγαλαν τα προσωπικά τους απωθημένα κατά του Κώστα Μαλάκη, καθαρά και μόνο είτε γιατί δεν τους χαρίζονταν και δεν τους έκανε τα «χατίριỨαλλά και γιατί με τις δηλώσεις του, «ενοχλούσε» τόσο τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον περίγυρό του, όσο και τα κεντρικά του κόμματος!!!

Απλά πράγματα…! Με μια διαφορά..!

Ότι από δω και πέρα ο Κώστας Μαλάκης, θα μιλάει ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και γι΄ αυτό θα πρέπει τον φοβούνται και να τον ΤΡΕΜΟΥΝ τώρα πλέον πολύ περισσότερο ορισμένοι εξ’ αυτών!!!

……

*Δεν ξέρω τι επιτυχία μπορεί να έχει το εγχείρημα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου με την δημιουργία του νέου κόμματος που έχει τον τίτλο, «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση», αφού στην ουσία ήδη το κενό αυτό, έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από την Ελληνική Λύση και όχι μόνο…!

Εμείς ωστόσο θα του δώσουμε ναι μεν βήμα…αλλά οι επόμενοι μήνες θα είναι αυτοί που θα «δείξουν» και εάν εδραιωθεί ή όχι..!

Αλλά και τα μέλη που θα σπεύσουν να συνυπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη.

Ήταν πάντως μια ευκαιρία μετά από πολύ καιρό να δω και από κοντά τον Πρόεδρο της Μηχανικής ο οποίος με εντυπωσίασε γιατί ήταν σα να μην άλλαξε καθόλου… από την τελευταία μας συνέντευξη που του είχα πάρει –αν δεν κάνω λάθος- στις 13/11/2012 και πάλι στο Z-Palace!

……

*Κι ένα σχόλιο σχετικά με την αναβολή του Συνεδρίου της Ν.Δ. που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανώς με το βλέμμα στο εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ που θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

Και που προς το παρόν δίνουν σοβαρό προβάδισμα στον Νίκου Ανδρουλάκη, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου φυσικά…

……

*Πιστεύω δηλαδή ότι το συνέδριο αναβλήθηκε λόγω ΚΙΝΑΛ κι όχι λόγω…Πανδημίας. Και ήταν ένας πολιτικός ελιγμός του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτελών του! Άλλωστε όλα δείχνουν ότι το 2022 θα είναι έτος εκλογών και ειδικά αν ομαλοποιηθεί η κατάσταση λόγω κορωνοϊού.

…….

*Συνελήφθησαν την Δευτέρα 29-11-2021 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης δύο ημεδαποί, διότι όπως προέκυψε νωρίτερα, στην Ξάνθη, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν μία επιχείρηση αφαιρώντας από το εσωτερικό της μεταξύ άλλων μία μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, αξεσουάρ ηλεκτρονικού υπολογιστή και διάφορα κλειδιά. Στο πλαίσιο των  ερευνών βρέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους. Επιπλέον στην κατοχή του ενός δράστη εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια, 2 κόφτες, 1 κατσαβίδι και 1 ναρκωτικό δισκίο.

....

Θλίψη στην Ξάνθη έφυγε σε ηλικία 81 ετών ο Κυριάκος Δήμητσας! 


Ένας ακόμη θάνατος ενός ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού πολίτη της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης προκάλεσε την θλίψη όλων μας. 

Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα Κυριάκο Δήμητσα που έφυγε σε ηλικία 81 ετών, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους καθώς και σε όλη την Ξάνθη μιας και επρόκειτο για ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και συνεισφορά.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα  Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στη μία το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Θεοφάνους στην Ξάνθη.

Ο Κυριάκος Δήμητσας, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και σπούδασε στην Ιταλία, απ’ όπου και πήρε το πτυχίο του με Άριστα, ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στις αναστηλώσεις μνημείων στη Ρώμη και τη Νάπολη, αποφοιτώντας επίσης με άριστα. Εργάστηκε ως Αρχιτέκτονας στην Ιταλία ενώ στην Ελλάδα μεταξύ άλλων διατέλεσε και μέλος Ε.Δ.Π. του ΔΠΘ.

Διετέλεσε επίσης βασικό στέλεχος στον Καρναβαλικό σύλλογο οι ΦΙΛΟΙ, στηρίζοντας με όλες  του τις δυνάμεις τις ΘΛΕ από την ημέρα που ανανεώθηκαν επί Αείμνηστου Δημάρχου Ξάνθης Κώστα Μπένη ως θεσμός από  τη Θρακική Σκηνή.

 

 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ: Οι παρασκηνιακές κινήσεις για «κεντρώο» κόμμα


Οι σχετικές κινήσεις έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο παρασκήνιο, μετά το καλοκαίρι, και την πολιτική ανισορροπία που προκάλεσαν οι πυρκαγιές της Εύβοιας, σε συνδυασμό με την κόπωση της κοινωνίας από την πανδημία.

Σήμερα, και στο περιθώριο των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, οι κινήσεις αυτές πολλαπλασιάζονται, και αφορούν τη διερεύνηση της πιθανότητας δημιουργίας ενός νέου «κεντρώου» κόμματος, το οποίο θα στεγάσει δυνάμεις του πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν κοντά στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εμπνευστές της σχετικής κίνησης έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες επαφές με κορυφαία στελέχη του τραπεζικού κλάδου και των επιμελητηρίων, καθώς και με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία δείχνουν να… ψάχνονται για «κάτι άλλο», με φόντο και τις εκλογές της απλής αναλογικής.

 

Θήβα: Χαστούκισαν γιατρό επειδή δεν τους έδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σκηνές εκτός πραγματικότητας καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Θηβών, με γιατρό να δέχεται επίθεση επειδή αρνήθηκε να δώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα permissos.gr, κάποιοι Ρομά ζήτησαν από τη γιατρό να τους δώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να τα χρησιμοποιήσουν σε ένα δικαστήριο που είχαν κι όταν έλαβαν αρνητική απάντηση προπηλάκισαν και χαστούκισαν τη γιατρό.

Στο νοσοκομείο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, ενώ η γιατρός υπέβαλε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Θηβών.

 

Διπλάσια τέλη κυκλοφορίας για πάνω από 73.000 ιδιοκτήτες ΙΧ


Τον Οκτώβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε σημειώματα σε 75.000 ιδιοκτήτες ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, οι οποίοι δεν είχαν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 (πρακτικά τα οχήματα ήταν δηλωμένα στο TAXIS αλλά δεν εξυπηρετήθηκε ποτέ η οφειλή ή δεν ακολουθήθηκε ποτέ η διαδικασία διαγραφής - ακινησίας).

Στους συγκεκριμένους δόθηκε η δυνατότητα να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους δεν είχαν πληρώσει, μέσω της πλατφόρμας myCAR, όπου θα προωθούσαν και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, από τους 75.000 ενδιαφερόμενους, μόλις λίγο πάνω από 1.000 ανταποκρίθηκαν στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η διαδικασία της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, όπως και η ψηφιακή ακινησία του οχήματος, θα γίνει φέτος μέσω της πλατφόρμας myCAR. Υπενθυμίζεται ότι τα τελικά ποσά των τελών κυκλοφορίας δεν θα έχουν διαφορές με την περυσινή χρονιά

Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας απαιτείται σύνδεση με κωδικούς Taxisnet στην πλατφόρμα myCAR.

Με την είσοδο στην πλατφόρμα myCAR ο χρήστης βλέπει τις δυο βασικές εφαρμογές. Η πρώτη έχει τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και η δεύτερη αφορά τη «Ψηφιακή Ακινησία».

 

Αλεξανδρούπολη: Το θηριώδες αμερικάνικο πλοίο (RO/RO) «Carrier» έπιασε λιμάνι

Έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου το γιγαντιαίων διαστάσεων αμερικανικό φορτηγό πλοίο (RO/RO) «Carrier», που φέρνει στρατεύματα των ΗΠΑ στο πλαίσιο της «Atlantic Resolve 2022».

Κατά πληροφορίες, το πλοίο που φέρνει στην Αλεξανδρούπολη τις νέες δυνάμεις ξεφόρτωσε κομμάτια στο λιμάνι του Vlissingen στην Ολλανδία και στη συνέχεια έβαλε πλώρη για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το πλοίο θα ξεφορτώσει νέα ελικόπτερα που θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία και άρματα που μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου θα φύγουν για Βουλγαρία και Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 ή 3 Δεκέμβρη αναμένεται να μεταβεί για φιέστα («μέρα διακεκριμένων επισκεπτών»), με ομιλίες κ.λπ., στο λιμάνι και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, μαζί με την πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

 

Τα  δωρεάν rapid test στην Ξάνθη έως 4 Δεκεμβρίου  2021

O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου  έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου  2021,  από τις 08:30 έως τις 14:00, θα πραγματοποιούνται  ΔΩΡΕΑΝ  rapid test, στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, από τις 09:30  έως τις 13:30, θα πραγματοποιούνται  ΔΩΡΕΑΝ rapid test, επίσης  στο  φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης.

Στις δημόσιες δομές, διάγνωσης covid-19  μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ όλοι οι πολίτες, ενώ βεβαίωση έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν  μόνο εμβολιασμένοι.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας  τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους  την αστυνομική τους ταυτότητα. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »