*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιουνίου

Διακοπές στη Μακρύγιαλο Κατερίνης ο Στάθης! Γενέθλια είχαν Μαίρη Τσιακίρογλου και Αντώνης Χειμωνίδης...

18 Ιουνίου


*Για διακοπές στο Μακρύγυαλο Κατερίνης αναχωρεί σήμερα ο γνωστός Ξανθιώτης αθλητικογράφος και ασφαλιστής, Στάθης Παπαδόπουλος με τη σύζυγό του Κούλα και θα επιστρέψουν στις 28 Ιουνίου!

-Το ζευγάρι πήγε και πέρυσι στην Κατερίνη και ενθουσιάστηκε με τις παραλίες της περιοχής και γι’ αυτό επέλεξαν και φέτος να περάσουν εκεί τις διακοπές τους για να ξεκουραστούν!

……


*«Περιοδεία» στις οικογενειακές επιχειρήσεις τις συζύγου του Αγγέλας, σε Ορεστιάδα και Αλεξανδούπολη, έκανε χθες μαζί της ο επιχειρηματίας των καταστημάτων
IL POSTO της Χρυσούπολης Παναγιώτης Μπαϊραμισλής και όπως φαίνεται από την ανάρτηση που έκανε στο facebook, τα πάει εξίσου καλά και ως… διαφημιστής!

-Έγραψε λοιπόν ο Παναγιώτης: «Επισκεφθήκαμε τα καταστήματα Τσολακιδης σε Ορεστιάδα κ σε Αλεξανδρούπολη. Εκεί θα βρείτε τεράστια γκάμα σε ετοιμοπαράδοτα πλακάκια μπάνιου-δαπέδου εσωτερικού κ εξωτερικού χώρου, είδη υγιεινής, μάρμαρα, τζάκια με υψηλό design στις καλύτερες τιμές της αγοράς, τώρα και στο χώρο σας στην Χρυσούπολη!!!».

……


*Ημέρα γενεθλίων ήταν η χθεσινή μέρα (Πέμπτη 17 Ιουνίου) αφού είχαν τα γενέθλιά τους τόσο η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου όσο και ο Ξανθιώτης μουσικοσυνθέτης Αντώνης Χειμωνίδης!

-Χρόνια πολλά και από τη στήλη μας!

……


*Ποντιακό τραγούδι με τις ομορφιές της Καβάλας έγινε μουσικό βίντεο κλιπ!

Η ποντιακή λύρα δίνει το ρυθμό και όσο εξελίσσεται η γνωστή μελωδία του “τικ”, την οθόνη κατακλύζουν εικόνες ελληνικής φύσης από την Καβάλα.

Θάλασσα, αμμουδιά, βουνά, εκκλησιές, ελαιώνες, αμπέλια, συνθέτουν το περιβάλλον, μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται ψαράδες που ρίχνουν τα δίχτυα τους στη θάλασσα, παιδιά που την απολαμβάνουν κάνοντας μακροβούτια και οικογένειες που “γεύονται” το ελληνικό καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

-Πιο αναλυτικά. Με ένα ποντιακό τραγούδι, οι στίχοι του οποίου γράφτηκαν ειδικά για την περιοχή και ένα βίντεο κλιπ, που προβάλλει πολλές από τις ομορφιές της. Πρόκειται για το τραγούδι με τίτλο “Τούζλα”, που ερμηνεύει ο δημοφιλής Πόντιος τραγουδιστής Στάθης Νικολαΐδης και μέσα από τους στίχους του Βασίλη Μωυσιάδη, απευθύνει κάλεσμα για διακοπές στον ομώνυμο “παράδεισο”, όπως χαρακτηρίζει την Παραλία Οφρυνίου.

……


*Όταν μου πρότειναν να τραγουδήσω για τις ομορφιές της Τούζλας, ανταποκρίθηκα με μεγάλη χαρά, γιατί είναι μια περιοχή που ούτως ή άλλως έχω στην καρδιά μου, δηλώνει ο κ. Νικολαΐδης, τονίζοντας ότι η αγάπη του για τον συγκεκριμένο τόπο, τον βοήθησε να αποδώσει το συναίσθημα.

Έλα στη Τούζλα να αλλάξεις τον αέρα σου, να χαρείς το καλοκαίρι και ό,τι τραβάει η ψυχή σου, ενώ κοντά είναι και η Αμφίπολη με τα αρχαία της, λένε οι στίχοι στην ποντιακή διάλεκτο, τη στιγμή που στο βίντεο “ζωντανεύει” το λιοντάρι της Αμφίπολης από το τουριστικό έντυπο και εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο. Σε άλλο σημείο οι στίχοι κάνουν λόγο για τη νυχτερινή ζωή της περιοχής, το καλό και οικονομικό φαγητό της και τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν παιδιά και μεγάλοι, “ντυμένοι” πάντα με τα αντίστοιχα πλάνα. Δε λείπει όμως ούτε το στίγμα της εποχής, αφού όπως επισημαίνεται “ευτάμε κι ένα μουχαμπέτ και ανά δύο μέτρα”, που σημαίνει ότι θα πιάσουμε κουβέντα τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

……


*Ο Στάθης Νικολαΐδης, υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι απόλαυσε κάθε λεπτό των πολυήμερων γυρισμάτων, αφού απαιτήθηκαν πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές λήψεις. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους Πόντιους, αλλά και τους απανταχού Έλληνες. Έχουμε απλές ποντιακές λέξεις, που κάνουν το τραγούδι κατανοητό, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα βγει και εκτός του πλαισίου προβολής του τόπου και θα μείνει ως ένα τραγούδι που αναφέρεται στις ομορφιές μιας περιοχής της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιούδας

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »