*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαΐου

Εμβολιάστηκε και με τη 2η δόση ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Μαλάκης. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

07 Μαΐου


Ο υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, επισκέφθηκε χθες την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση» και το μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης! (σ.σ.Ιδιωτική ή...προπαγανδιστική επίσκεψη;)

………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Ανοίγουν το Σάββατο 8 Μαΐου οι παραλίες (και τα beach bar) Αβδήρων, Μάνδρας και Μυρωδάτου. Τα Μάγγανα μάλλον θα καθυστερήσουν…

Με μουσική ή όχι; Το πρώτο μάλλον δύσκολο έως απίθανο…

Περισσότερα την Παρασκευή 8 Μαΐου!

*Επιπλέον, από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

……

*Με το Δήμο Τσέπελη τα έχει ο Πρόεδρος των καφέ Μπάμπης Δαργανάκης, αλλά ειλικρινά απορώ....αφού υπερΑντιδήμαρχος εκεί είναι ο   Φανουράκης! Ποιυ λογικά θα έπρεπε να λύνει τα "προβλήματα"  των καφέ και ιδίως του Κυβερνείου, σε χώρο ρεκόρ!

Αλλά για το θέμα αυτό θα έχουμε σύντομα νεώτερα...

......

*Τη δεύτερη δόση του εμβολίου του AstraZeneca  έκανε στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Μαίου 2021 και όπως και στην πρώτη....στον αέρα έδωσε την είδηση ο Πάνος Παπαδόπουλος απο το Next tv το μεσημέρι της Πέμπτης! Περαστικά και άτρωτος Πρόεεδρε....

.....

*Σταθεροποιούνται τα κρούσματα κορονοϊού στην δομή φιλοξενίας στο στρατόπεδο “Ασημακοπούλου”.

Την ίδια ώρα θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε εργαζόμενος που ήρθε απο την Αθήνα για να εργαστεί εντός της δομής. Σύμφωνα με τον διοικητή της δομής φιλοξενίας,Δημήτρη Ρέμμο, ο εργαζόμενος έκανε το τεστ, στο οποίο βρέθηκε θετικός, πριν εισέλθει εντός του στρατοπέδου.

 

*Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν επίσης τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

……

*Ένας από τους πιο γνωστούς (αριστερούς) μειομοτικούς παράγοντες της Ροδόπης ο Ιμπράμ Ονσούνογλου, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 73 ετών μετά από νοσηλεία μιας εβδομάδας στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Συναντηθήκαμε σε παλιές δίκες που είχα με μειονοτικούς πολιτικούς του Νομού Ξάνθης όπου βέβαια κατέθετε ως μάρτυρας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ σε βάρος του εκδότη μας Πάνου Παπαδόπουλου.

……

*Ο εκλιπών καταγόταν από την Κομοτηνή και ήταν ψυχίατρος, εργαζόμενος επί σειρά ετών ως διευθυντής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ είχε δύο κόρες. Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη στην Κομοτηνή.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά  του.

……

*Στη σύλληψη  ενός ατόμου που διοργάνωσε ιδιωτικό πάρτυ σε σπίτι στη Δράμα και στην επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ προχώρησε η ΕΛΑΣ την Τρίτη. Παράλληλα επιβλήθηκαν πρόστιμα από 300 ευρώ σε 20 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

……

*Σημειώνω ότι στην ίδια ημερομηνία είχαμε 34 παραβάσεις για παράνομη μετακίνηση και 8 για μάσκα σε όλη την ΑΜΘ.

(σ.σ. Ερώτημα στον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Πασχάλη Γιώρη. Αλήθεια… στην «παραλία» και όχι μόνο, πηγαίνετε να δείτε κάθε βράδυ τι γίνεται; Και μην λέτε φταίνε οι επιχειρηματίες, γιατί ΤΟΛΜΑΕΙ κανείς να διώξει τον συγκεκριμένο κόσμο;

Και μάλιστα υποκαθιστώντας την αστυνομία;

……

*Άγιο είχε ο οδηγός σε τροχαίο στις Σέρρες!

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του νεαρού οδηγού με ανάρτησή του την Τετάρτη το βράδυ σημείωσε: «Αυτό πριν από δύο ώρες ήταν το αμάξι του γιου μου. Δοξα το Θεό τη σκαπουλαρε μόνο μ’ ένα κάταγμα στη λεκάνη. Δεν ξέρω ποιος Άγιος ήταν μαζί του, αλλά τον ευχαριστώ πολύ. Και τον παρακαλώ να προστατεύει όλα τα παιδιά του κόσμου. Όλα δείχνουν πως τέλος καλό, όλα καλά».

Το αυτοκίνητο έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να γίνει μια άμορφη μάζα!

Άμεσα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άντρα στο Νοσοκομείο Σερρών αλλά και αστυνομικοί της Τροχαίας Σερρών.

.....

*Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Πάνος Αμβροσιάδης -και περαστικά του..- έχει δεί τι γίνεται με το "πάρκο" στο πρώην Ορφανοτροφείο;  Εκτός απο τον  εισπράττει κάθε μήνα την αντιμισθία δεν θα πρέπει να επιδείξει και λίγο έργο, "κουρεύοντας" τα χόρτα που κοντεύουν να γεμίσουν και φιδάκια τώρα με τη ζέστη;  

 

Περισσότεροι από 6.600 έλεγχοι για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων την πασχαλινή περίοδο


Ξεπέρασαν τους 6.600 οι έλεγχοι που έγιναν από τα ειδικά μικτά ελεγκτικά κλιμάκια, τα οποία συστάθηκαν από πέντε συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων και αυγών με απώτερο στόχο την προστασία των καταναλωτών, εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου όταν και ξεκίνησαν τη δράση τους τα ελεγκτικά κλιμάκια, έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, έγιναν 6.673 έλεγχοι, όταν το ίδιο διάστημα του 2019 είχαν πραγματοποιηθεί περί τους 500 ελέγχους.

Διαπιστώθηκαν συνολικά 219 παραβάσεις (κυρίως ελληνοποιήσεις) σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ευχαρίστησε την Διεύθυνση και τα στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στους ελέγχους των μικτών κλιμακίων, με στόχο, όπως τόνισε την προστασία του καταναλωτή αλλά και των Ελλήνων παραγωγών και η διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ηλεγμένων».

 

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Επιμένει στην τακτική των παραβιάσεων στο Αιγαίο η Τουρκία, τη στιγμή μάλιστα που ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν προβαίνει σε προκλητικούς ισχυρισμούς από τη Βόρεια Ελλάδα.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαίου, στις 4:00 μ.μ., ζεύγος τουρκικών  F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν τις υπερπτήσεις σε ύψος 22.000 ποδών. Αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

 

Νέα χαλάρωση των μέτρων από το Σάββατο με άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών -Ανοίγουν τα beach bar στις παραλίες των Αβδήρων και του Μυρωδάτου.


Νέα χαλάρωση των μέτρων από το Σάββατο με άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών – Ξεκινούν τη Δευτέρα τα φροντιστήρια

Από το Σάββατο 8 Μαΐου ξεκινάει η επαναλειτουργία μίας σειράς δραστηριοτήτων, οι οποίες είχαν μπει στον «πάγο» λόγω του lockdown για τον κορονοϊό.

Η Επιτροπή των Ειδικών και οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το «πράσινο φως» για να ανοίξουν ξανά τα φροντιστήρια, να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών στα καταστήματα, ενώ παράλληλα ανοίγουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Έτσι, λοιπόν, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, που υπογράφει ο Νίκος Χαραδαλιάς, θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

 

Διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των Δήμων Ιάσμου και Αβδήρων -Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Αμαξάδες - Σούνιο

Σε συνεργασία για την υλοποίηση κοινού έργου, που ενώνει δύο νομούς και δύο δήμους από τους Δήμους Ιάσμου και Αβδήρων, αποφάσισαν να προβούν ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης. Συγκεκριμένα, συναποφασίστηκε οι δύο όμορες δημοτικές αρχές να συνεργαστούν για το έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου που ενώνει Σούνιο και Αμαξάδες από τη βόρεια πλευράς τους. Οι δύο τους έκαναν αυτοψία στο σημείο των παρεμβάσεων.

Τα δύο χωριά ενώνονται μέχρι στιγμής με άσφαλτο μόνο με την ΕΟ Κομοτηνής-Ξάνθης, που διέρχεται από τη νότια πλευρά τους.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ: Συντονισμός δράσεων για την αντιπυρική προστασία

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό δράσης των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (ΣΟΠΠ). Τις εργασίες του ΣΟΠΠ συντόνισαν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης Δημήτρης Παπαλεξίου, ενώ συμμετείχαν σε αυτές εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, Οργανισμών, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κοινωνικών, εθελοντικών φορέων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

«Στο Συντονιστικό Όργανο μας απασχόλησαν τα μέτρα πρόληψης και η ετοιμότητα  για την  αντιπυρική περίοδο 2021. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διαφύλαξη του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα μας», δήλωσε απολογιστικά ο αντιπεριφερειάρηχς. Ο ίδιος εστίασε και στη σημασία ενεργοποίησης των πολιτών για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και την ενεργή συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων της περιοχής και σε δράσεις που αναφέρονται στην πολιτική προστασία.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »